Στη Λατινική Αμερική έφυγε μετά το διάγγελμα ο Αρτέμης Σώρρας;

Στη Λατινική Αμερική έφυγε μετά το διάγγελμα ο Αρτέμης Σώρρας;

Είναι άγνωστο αν πρόκειται για μία πληροφορία «ράδιο αρβύλα» όπως ο θησαυρός των 600 δισ. δολαρίων - Θεωρείται σίγουρο ότι ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα κρύβεται τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αναστολής που έχει δικαίωμα να καταθέσει

Άφαντος παραμένει για τέταρτη ημέρα ο φυγόποινος Αρτέμης Σώρρας
. Αν και τα τελευταία χρόνια ο θορυβώδης πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» εμφανιζόταν από τα τηλεοπτικά πάνελ μέχρι τα καφενεία, τα ζαχαροπλαστεία, ακόμη και στην Αρχαία Ολυμπία για να βγάλει τους πύρινους λόγους του κατά του ελληνικού κράτους που «αποκρύπτει» από τον κόσμο την αμύθητη «περιουσία» των 600 δισ. δολαρίων, τα τελευταία 24ωρα άνοιξε η γη και τον κατάπιε. 

Μοναδικό σημείο ζωής η εμφάνισή του σε ένα μισοσκότεινο δωμάτιο όπου για ακόμη μία φορά το έβαλε με τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Ο λόγος που ο Αρτέμης Σώρρας έγινε ακριβοθώρητος από την Παρασκευή, δεν είναι άλλος από την ποινή της κάθειρξης οκτώ ετών με την οποία καταδικάστηκε τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και το ένταλμα σύλληψής τους.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν το ζεύγος Σώρρα τόσο στην κατοικία του στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον Αρτέμη Σώρρα να έχει φύγει από τη χώρα, ακτοπλοϊκώς προς την Ιταλία και από εκεί αεροπορικώς προ τη Λατινική Αμερική. Είναι άγνωστο αν πρόκειται για μία πληροφορία «ράδιο αρβύλα» όπως ο θησαυρός των 600 δισ. δολαρίων. 

Πάντως ο ίδιος στο βίντεο με το «διάγγελμα» που ανέβασε στο διαδίκτυο καταγγέλλοντας το «δικαστικό καθεστώς» υποστήριξε ότι δεν πρόκειται παραδοθεί αλλά ούτε να φύγει από τη χώρα, όμως ποιος μπορεί να πιστέψει τα λόγια του. «Το καθεστώς, ειδικά το δικαστικό καθεστώς έκανε την πιο βρώμικη δουλειά που μπορούσε να κάνει ποτέ. Έγινε ένα δικαστικό πραξικόπημα. Συνέλληνες, το κεφάλι σας ψηλά, από αυτό να καταλάβετε πόσο άδικο συμβαίνει στη χώρα μας και σε εμένα και σε τόσες δίκες. Εγώ δεν γίνεται να παραδοθώ και δεν παραδόθηκα ποτέ, διότι είμαι Έλληνας Κυρίαρχος Αυτόχθων Ιθαγενής και δεν είμαι της ιδιωτικής εταιρείας Ελληνικής Δημοκρατίας, ούτε του Βερολίνου ούτε της Ουάσιγκτον. Ακόμη και σε Πρεσβείες μπορώ να ζητήσω άσυλο αλλά δεν θα το κάνω. Ούτε πρόκειται να φύγω από τη χώρα, δεν έχω πού να πάω, η πατρίδα μου είναι εδώ, το χώμα των προγόνων μου είναι εδώ, θα κάτσω να πολεμήσω μέχρι το τέλος» είπε ο Αρτέμης Σώρρας στην κάμερα, που χειριζόταν άλλο πρόσωπο, φορώντας μαύρα και καθισμένος σε ένα μαύρο καναπέ. Κατά την έρευνα αναζήτησης και εντοπισμό του Αρτέμη Σώρρα οι αρχές επικοινώνησαν και με γνωστά του πρόσωπα προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται το κρησφύγετό του.

Η τελευταία ευκαιρία του Σώρρα

Θεωρείται σίγουρο ότι ο Αρτέμης Σώρρας θα κρύβεται τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αναστολής που έχει δικαίωμα να καταθέσει και είτε έκανε την Παρασκευή ή θα καταθέσει μέσω του δικηγόρου του τις επόμενες ημέρες. Η ποινή που του έχει επιβληθεί μπορεί να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, δηλαδή του επιβάλει τον εγκλεισμό στη φυλακή μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αλλά έχει την ευκαιρία της αιτήσεως αναστολής όπως όλοι οι κατηγορούμενοι. Αν αυτή γίνει αποδεκτή, ο Αρτέμης Σώρρας θα αποφύγει τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι το Εφετείο. 

«Ας μην προδικάζουμε τον θρυλούμενο άμεσο εγκλεισμό του κ. Σώρρα στις φυλακές. Πρώτον, ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει έφεση στην καταδικαστική απόφαση και παράλληλα να ζητήσει από ανώτερο Δικαστήριο -το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας- να μην εκτελεστεί η ποινή μέχρι να δικαστεί η έφεσή του. Σε όλα αυτά τα στάδια, τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα, δεν απαιτείται η παρουσία του, αλλά αρκεί να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο»
, εξηγεί στο protothema.gr η νομικός Σοφία Νικολάου, η οποία δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα ακόμα και η 5ετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που έχει επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα, στην πράξη θα επιβληθεί μετά την έκδοση αμετάκλητης απόφασης, δηλαδή τόσο σε δεύτερο βαθμό όσο και στον Άρειο Πάγο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Αρτέμης Σώρρας αποδυνάμωσε την πιθανότητα να κερδίσει την αίτηση αναστολής. Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να μην είναι ύποπτος φυγής και η δήλωσή του στο «διάγγελμα» ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί, τον καθιστά απόλυτο ύποπτο φυγής.

ΣΧΟΛΙΑ (70)

Δίχως Μάχη

Έφυγε ο δειλός, έβαλε την ουρά στα σκέλια και εξαφανίστηκε η κότα. Δεν κάθισε να πολεμήσει το σύστημα, με τα δήθεν του επιχειρήματα, που έχει τυπώσει στα χαρτιά και έχουν παραφουσκώσει τα μυαλά των αδαών και ευκολόπιστων πουλώντας ελπίδα όπως το τζόκερ, το ξυστό και το στοίχημα. Αν ήταν τα επιχειρήματά του σωστά, ο πάνσοφος ηγέτης θα καθόταν, με υψωμένο το ανάστημα θα πήγαινε στην δίκη και επίσης αν τον καταδικάζανε με υψωμένο το ανάστημα θα πήγαινε και στην φυλακή. Αλλά είναι απλά ένας απατεώνας, ένας δειλός, μια βαλβίδα του συστήματος. Αυτό είναι.

Α300

ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΜΑΖΙΤΟΥΣ ΤΑ ΟΥΦΟ ΑΦΑΝΤΟΣ ΣΕ ΟΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!

@@@@#

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΠΗΓΕ

cxv

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟ!!! ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΧΕ ΟΦ ΣΟΡ ΕΚΕΙ!!!!!

GKRIZOS

Δεν με νοιαζει αν ειναι κλεφτης/ απατεωνας/ σωστος/ δολιοπλοκος/καταφερτζης/σωστος/ πολιτικος/αιρετικος κλπ δεν με νοιαζει αν εφυγε η αν ειναι εδω, δεν με νοιαζει αν ειναι αθωος η ενοχος, ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ οτι αυτος οταν φυλακισθει θα βγει σε τοσα χρονια οσα αυτος ο πακιστανος που αφησε φυτο την Μυρτω (αραγε ποιος την θυμαται??) . Αληθεια το εγκλημα (εφαγε καποια λεφτα) του παραμυθατζη και απατεωνα Σωρρα ειναι το ιδιο με του πακιστανου (εφαγε μια ζωη)???? Βλεπω 2 κριτηρια και 2 σταθμα...................

sss

θα τον καρφώσουν οι ίδιοι για να τον ξεφορτωθούν ρε

asa

Τρελό ΑΔΕΙΑΣΜΑ στον Σώρρα από τον υπαρχηγό! Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι αυτόνομη, πάμε σε εκλογή νέου αρχηγού! Αδειάζει τον Σώρρα ο υπαρχηγός του Bασίλης Θεοδωρόπουλος, καθώς δηλώνει ότι οι δικαστικές περιπέτειες του επικεφαλής της οργάνωσης Eλλήνων Συνέλευσις είναι προσωπική υπόθεση. Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει, σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης έξω από τα γραφεία του κόμματος, ότι η Eλλήνων Συνέλευσις είναι αυτόνομη και έχει καταστατικό και συμπληρώνει: Θα πάμε άμεσα σε εκλογή για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Αναφερόμενος στον Σώρρα, λέει πως δεν ξέρει πού βρίσκεται, καθώς μετά την απόφαση του δικαστηρίου δεν είχαν καμία επικοινωνία, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν είχε πάρει χρήματα από το ταμείο του κόμματος: Δεν έχω μιλήσει μαζί του μετά την απόφαση. Εγώ πάντως δεν συμφωνώ, θα έπρεπε να είχε παραδωθεί. Δεν έχει πάρει τα χρήματα από τα ταμεία μας. ποιός το πιστεύει αυτό, πλάκα μας κάνετε, αυτός έχει φεσώσει την μισή Πάτρα, το ταμείο θα άφηνε έτσι, αχα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα, ρε αυτός σε γίδια απευθύνεται ρε, ο χονδρός με τα μαύρα γυαλιά δεν έχει βάλει χέρι στο ταμείο των Ε.ΣΥ. δεν λες καλύτερα τι έχει μείνει

Ψαγμένος

Για να κάνει αίτηση αναστολής πρέπει να βρεί πρώτα δικηγόρο για ποινικά, τον οποίο πρώτα θα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Ανεκδοτα λετε

ΜΕ τι λεφτα και τι διασυνδεσεις διεφυγε στο εξωτερικο ο αφραγκος μπατιρωνασης? Ακομα και η Ιταλια που ειναι κοντα, ειναι ξενη χωρα, θελει προεργασια - δεν ειναι εκδρομη στο Κιατο. Σοβαρευτειτε, σε κανενα γκραβαροχωρι πχ στην Αχαια ή στην κατσιβελη Ηλεια κρυβεται μεχρι να τον πιασουν

ξυπνήστε ρε

έχουν οφ σόρ εταιρεία στον Παναμά

Kostas

2000 ηλιθιοι x 200 ευρω η αιτηση= 400.000 ευρωπουλακια... Να τα τα λεφτά

Γνώστης

Φήμες λένε ότι υπάρχει μυστικό τούνελ κάτω απο τη βίλα του που φτάνει μέχρι τη κόπα καμπάνα. Για ψάξτε το...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης