Ο Μουζάλας έφερε την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού να επιθεωρήσει τους πρόσφυγες!
Αυτούς που μας στέλνει με σύστημα και απειλές η ίδια η Τουρκία τους επισκέφθηκε στο Σχιστό η Μπαχάρ Γιλντιρίμ, συνοδεία Τούρκων διπλωματών για να δει πως τους φερόμαστε -Ο πατέρας της πριν από ένα μήνα αμφισβητούσε δημόσια το καθεστώς για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο!
Την ακατανόητη απόφαση να επιτρέψουν στην κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί και να... επιθεωρήσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό έλαβε η κυβέρνηση. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σχιστό, περιηγήθηκε στους χώρους του κέντρου υποδοχής προσφύγων και σχεδόν... επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την Καθημερινή, συνοδευόταν από επιτελείο του τουρκικού προξενείου και μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων και τους μοίρασε δώρα και γλυκά.
Μαζί με την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού βριισκόταν και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ ξεναγήθηκε στους χώρους όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, είδε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου και συνομίλησε με κάποιους από τους υπεύθυνους του χώρου, λες και έλεγχε αν ο χώρος φιλοξενίας λειτουργεί καλά.
Το αίτημα να επισκεφθεί η κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού. Παραμένει ωστόσο άγνωστο και μοιάζει ακατανόητο γιατί επετράπη η επίσκεψη στους πρόσφυγες που μας στέλνουν οι Τούρκοι, την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί και απειλεί την Αθήνα με ακόμη περισσότερες... καραβιές προσφύγων και μεταναστών.
Κλείσιμο
Αν μη τι άλλο, τόσο η επίσκεψη της κόρης του πρωθυπουργού της Τουρκίας όσο και η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτραπεί στην Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ να επιθεωρήσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων με... ξεναγό τον Γιάννη Μοουζάλα, μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.