Συγκλονιστικά λόγια και «αντίο» από τις τρεις οικογένειες

Συγκλονιστικά λόγια και «αντίο» από τις τρεις οικογένειες

Ο τραγικός πατέρας, ο Απόστολος Βακάκης και η μητέρα του Ανδρέα μίλησαν για την απώλεια των ανθρώπων τους - Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν «ταξικό μίσος»!

Συγκλονιστικά λόγια και «αντίο» από τις τρεις οικογένειες
Στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας οι μαύροι τοίχοι στον χώρο στάθμευσης και κάποια σκόρπια μικρά συντρίμμια είναι ό,τι απέμεινε πλέον από το φρικιαστικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής που συγκλόνισε το πανελλήνιο
.

Αυτά απέμειναν και οι λέξεις. Λέξεις που βγήκαν με δυσκολία από τα στόματα των ανθρώπων που θρηνούν τέσσερις ψυχές που χάθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα, όταν η ανεξέλεγκτη Porsche του Γιώργου Βακάκη καρφώθηκε με σφοδρότητα στο Honda civic του Υπάτιου Πατμάνογλου.

Κλείσιμο
Ο τραγικός πατέρας και σύζυγος εμφανίσθηκε με μια αξιοθαύμαστη ψυχραιμία να περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησε μετά την ολέθρια σύγκρουση.


Υπάτιος Πατμάνογλου: «Έβλεπα την οικογένειά μου να καίγεται»
Η πρώτη του κουβέντα ήταν, «
περνάω πολύ δύσκολα. Σταμάτησα στο πάρκινγκ για να πάω να κάνω την ανάγκη μου και μόλις μπήκα στην τουαλέτα, ξαφνικά πήρε φωτιά όλο το κτίριο. Δεν είχε φως και έβλεπα μόνο φλόγες και καπνούς». Αμέσως μετά  όπως δήλωσε «το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σωθώ, να πέσω κάτω, να βάλω την μπλούζα μου στο πρόσωπό μου μπροστά για να μην εισπνέω καπνό και να βγω έξω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να σωθώ, νομίζοντας ότι έξω είναι μια χαρά τα πράγματα».

Μόνο που όταν βγήκε έξω αντίκρισε σκηνές βγαλμένες από μια επίγεια κόλαση. «Πίστευα ότι μόνο στο κτίριο έγινε αυτό και όχι στους ανθρώπους έξω. Και μόλις βγήκα έξω βλέπω το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δυο και προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε και δεν μπορώ. Δεν φαινόταν ότι άλλο αυτοκίνητο είχε τρακάρει το δικό μου. Βλέπω την οικογένειά μου να καίγεται. Δεν το πίστευα. Έλεγα θα τρελαθώ, δεν ήξερα πώς έγινε η ανατίναξη. Όπως κάνω το γύρο βλέπω την Porsche και ένα νεκρό οδηγό. Δεν είχα καταλάβει ότι αυτός είχε πέσει πάνω στο δικό μου αυτοκίνητο. Έβλεπα νεκρούς παντού. Παίρνω τηλέφωνο τον αδερφό μου και του είπα να έρθει να με πάρει. Ήρθε το ΕΚΑΒ και μου είπαν οι άνθρωποι "ψυχραιμία". Πού να τη βρω την ψυχραιμία. Ούτε στο χειρότερο εχθρό αυτό, να βλέπεις τη γυναίκα σου και το παιδί σου καμένο. Έγιναν όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το παιδί μου δεν κοιμόταν, η Αποστολία ήταν μέσα στο αμάξι με το παιδί και δεν κατέβηκαν γιατί το παιδί ήταν ανήσυχο». 

Η περιγραφή του Υπάτιου συγκλονίζει όταν αναφέρεται στον Γιώργο Βακάκη και τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, εκφράζοντας την λύπη του για τον χαμό τους: «Σίγουρα η γυναίκα μου θα τα είδε όλα, θα είδε το αμάξι της να έρχεται πάνω της αλλά για να μην προλάβει να κάνει τίποτα θα έφυγαν ακαριαία. Τους φίλησα και τους αποχαιρέτησα. Είδα τα πάντα. Δεν έζησε κανείς. Μόνο τα κλειδιά μου και το κινητό μου έχω, τίποτα άλλο. Μόνο το κινητό μου πετάχτηκε από μέσα. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια και στις άλλες οικογένειες. Τα παιδιά αυτά δεν ήθελαν ούτε να σκοτωθούν, ούτε να σκοτώσουν την οικογένειά μου. Συλλυπητήρια και σε αυτή τη μάνα που κάηκε το παιδί της».


Οικογένεια Βακάκη: «Ο Θεός μας ζητά να ζήσουμε με το αφόρητο»
Μέχρι χθες η οικογένεια του Γιώργου Βακάκη τηρούσε απόλυτη σιωπή. Μια σιωπή που έσπασε με την δήλωση που δόθηκε μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού πρακτορείου και η οποία λέει τα εξής: 

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.
Οικογένεια Απόστολου Βακάκη
».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας ενημερώθηκε για τον θάνατο του γιου του και το φρικιαστικό δυστύχημα, λίγο πριν τις εννιά το βράδυ της Κυριακής, ευρισκόμενος στο Πόρτο Χέλι, σε κατοικία φίλων του που τον φιλοξενούσαν για το τριήμερο.

Αντίθετα η μητέρα του έμαθε το θλιβερό νέο στο Λονδίνο όπου βρισκόταν και επέστρεψε τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα, σωστό ράκος για το τελευταίο αντίο.

Οι αδερφές του Χριστίνα και Σοφία ειδοποιήθηκαν από φίλους στην Αθήνα όπου βρισκόντουσαν για το τριήμερο λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ της Κυριακής.


Έλενα Μπούζα: «Όταν μου τηλεφώνησαν δεν το πίστευα»
Όταν πληροφορήθηκε την τραγική είδηση για τον χαμό του γιου της Ανδρέα Γεωργακόπουλου, η γιατρός κ. Έλενα Μπούζα θέλησε αρχικά να μεταβεί στο νοσοκομείο για να δει το παιδί της, αφού αδυνατούσε να πιστέψει ότι σκοτώθηκε τόσο άδικα.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του αξιωματικού που της μιλούσε για να την αποτρέψει. Την έπεισε μόνο όταν της είπε ότι δεν θα άντεχε και δεν της άξιζε να δει το παιδί της στην κατάσταση που βρέθηκε μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την σκηνή της αυτοκινητιστικής αυτής τραγωδίας.

Διευθύντρια στην μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο «Αγία Σοφία» η κ. Μπούζα επιστράτευσε όλα τα ψυχικά της αποθέματα για να περιγράψει τα όσα βίωσε: «Στεναχωριέμαι απέραντα για το παιδί μου. Ήταν ένα παιδί εκλεκτό με πολύ μέλλον μπροστά του, που μόνο καλό είχε κάνει στον κόσμο, ένα ιδιαίτερο παιδί με χαρίσματα και λυπάμαι που έφυγε άδοξα και νωρίς με αυτό τον βίαιο τρόπο. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Μετσόβιο πολυτεχνείο και ήθελε να κάνει μεταπτυχιακά στα οικονομικά, να συνδυάσει τη Μηχανολογία με τα οικονομικά. Ήταν ένα δυνατό μυαλό, έβαζε στόχους και τους πετύχαινε και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχαινε στη ζωή του. Είχε ετοιμάσει το μέλλον του να πάει στο εξωτερικό και να συνεχίσει τις σπουδές του».

Σπουδές που δεν θα γίνουν ποτέ, μετά από το συγκλονιστικό τροχαίο της περασμένης Κυριακής που στοίχισε την ζωή του γιου της και του κολλητού του φίλου.

«Με τον Γιώργο Βακάκη ήταν φίλοι καλοί από το σχολείο, από τη σχολή Μωραΐτη και συνέχισαν να είναι αγαπημένοι. Είναι μεγάλο παιδί, είχε τους φίλους του και δεν είναι σε μια ηλικία που ανακοινώνει στην μητέρα του πού θα πάει. Με πήραν τηλέφωνο από την Τροχαία και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το δυστύχημα ήταν τραγικό. Έφυγαν τέσσερις άνθρωποι άδικα».            


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν ταξικό μίσος
Μέσα στην ανείπωτη θλίψη για τον χαμό τεσσάρων ανθρώπων ενεφανίσθησαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι το τραγικό δυστύχημα εμπεριέχει ταξικό μίσος! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι συζητήσεις και τα σχόλια για το αδιανόητο τροχαίο δυστύχημα αποτελούν  υπ' αριθμόν ένα θέμα. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στα διαδικτυακά «καφενεία» έχουν υιοθετήσει αντίστοιχη στάση και επιχειρήματα με εκείνα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού ο οποίος με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 διαπίστωσε ότι το δυστύχημα έχει ταξικά χαρακτηριστικά. 

«Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τι να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι "δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου"».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και  η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία υποστήριξε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: ότι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται μ' αυτό τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Έτσι έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος».

Εντελώς αντίθετη ήταν η άποψη που εξέφρασε απαντώντας στους συναδέλφους του μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης: «Βγήκαν πάλι όλοι οι αριστεροί με μίσος για τον πλούσιο κακομαθημένο, να χύσουν πάλι το βρώμικό τους φθόνο σαν δηλητήριο. Την Κυριακή το απόγευμα κάποιοι γονείς δέχθηκαν αυτό το τηλεφώνημα που όλοι οι γονείς τρέμουμε και έμαθαν ότι έχασαν το παιδί τους. Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, όλοι γινόμαστε ένα, πλούσιοι και φτωχοί».

Συντασσόμενος σχεδόν με τον κ. Γεωργιάδη εμφανίσθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος που σχολίασε τα τεκταινόμενα στο facebook γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ταξικό πρόσημο μπροστά στον θάνατο. Αλίμονο εάν οι Άνθρωποι μπαίνουμε σε τόσο λάθος δρόμο. Όλοι οι γονείς ανατριχιάσαμε, ανεξαιρέτως τύπου εργασίας, σπουδών, τραπεζικών λογαριασμών ή τόπου κατοικίας. Λυπήθηκα αφάνταστα για το μωρό, την μητέρα και τους αδικοχαμένους νέους χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ας προσέχουμε τις δηλώσεις μας».

Το συγκλονιστικό βίντεο από το φρικιαστικό τροχαίο δυστύχημα:


Δείτε βίντεο: Κραυγές αγάπης, πόνου και θλίψης από τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής Πόρσε 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης