Καρδίτσα: συνέχεια με «Χάρολντ και Μωντ» και αφιέρωμα στον Αντώνη Αντωνίου

Καρδίτσα: συνέχεια με «Χάρολντ και Μωντ» και αφιέρωμα στον Αντώνη Αντωνίου

Με το τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό-σκηνοθέτη Αντώνη Αντωνίου συνεχίστηκε, το βράδυ της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, το Φεστιβάλ, ενώ το διαγωνιστικό μέρος συνεχίστηκε με την τρίτη κατά σειράν παράσταση, το έργο «Χάρολντ και Μωντ» του Κόλιν Χίγκινς από τον Σύλλογο Ορχομενού «Οιπότες το Θεάτρου»

Καρδίτσα: συνέχεια με «Χάρολντ και Μωντ» και αφιέρωμα στον Αντώνη Αντωνίου
Για τον Αντώνη Αντωνίου, τον σημαντικό αυτόν καλλιτέχνη και το έργο του που έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, μίλησε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Μηνάς Βιντιάδης που επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ο Αντώνης Αντωνίου άρχισε πολύ γρήγορα να γίνεται σημείο αναφοράς στον νέο ελληνικό καλό κινηματογράφο ενώ όλες οι ταινίες του είχαν κάποιο μήνυμα και κοινωνικού περιεχομένου.

  
Κλείσιμο
Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ο οποίος επεσήμανε πως ένα μέρος της επιτυχίας του Φεστιβάλ οφείλεται στα τιμητικά αυτά αφιερώματα που γίνονται προς τιμήν ανθρώπων της Τέχνης με ποιότητα όπως είναι ο Αντώνης Αντωνίου. Ο κ. Αλεξάκος ευχήθηκε στον αγαπημένο ηθοποιό να είναι πάντα γερός και να μας χαρίσει πολλές ακόμη υπέροχες στιγμές μέσα από την Τέχνη του.


O δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ευχαρίστησε τον Αντώνη Αντωνίου και του απένειμε την τιμητική πλακέτα 

Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη μεγάλη αυτή τιμή και συγκινημένος υπογράμμισε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ στην Καρδίτσα. Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και να ευγνωμονείτε τους ανθρώπους αυτούς που πασχίζουν  χωρίς υλικά κίνητρα πάρα μόνο με την καρδιά και την ψυχή τους. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το αφιέρωμα. Είναι ωραίο να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο και να βλέπεις ότι αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση».  

  
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου, που κάθε βράδυ γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της δυναμικής του.


Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και κάθε βράδυ το κοινό κατακλύζει κάθε την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου

 Tο 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας διοργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού (μέχρι και τις 5 Μαρτίου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. 
Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό δίνεται καθημερινά στις 8.30μ.μ. και εκτός από τις παραστάσεις και τα τιμητικά αφιερώματα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.  
Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ. Παρουσιάζει η ηθοποιός Χριστίνα Μαντέση.
Στο μεταξύ, καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Συλλόγων : www.enpolis.gr
Το πρόγραμμα
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – ώρα 8.30μ.μ.
- Το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης παρουσιάζει το έργο «Δόνια Ροζίτα» του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – ώρα 8.30μ.μ.
- Η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. "Δημήτρης Βικέλλας" Δήμου Κηφισιάς διαγωνίζεται με το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου - Ρίζου Ραγκαβή
- Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα
Ομιλητής: Γιώργος Ρουμελιώτης, δημοσιογράφος
Παράλληλες εκδηλώσεις
Θέατρο «Όψεις» (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου) - ώρα 5.30 – 7.00μ.μ.
Επιμορφωτική συνάντηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα που καταθέτει την εμπειρία του από τη σκηνοθεσία μεγάλων μουσικοθεατρικών παραστάσεων και περφόρμανς.

Η Κριτική Επιτροπή
Η Κριτική Επιτροπή του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αποτελείται από τους: 
Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη
Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο – σολίστα – μελετητή της ελληνικής μουσικής 
Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο
Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα
Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης