Αμόκ με το Τζόκερ!

Αμόκ με το Τζόκερ!

Πλησιάζει τα 20 εκατ. ευρώ το ποσό που  περιμένει όσους  προβλέψουν σωστά  την Πέμπτη, μετά τα 14 συνεχόμενα τζακ ποτ...

Αμόκ με το Τζόκερ!
Τα απλήρωτα δελτία του ΟΠΑΠ θα κάνουν έναν - ή κάποιους από εμάς - εκατομμυριούχο!  Κάπως έτσι έχει η εικόνα καθώς το κόκκινο κτύπησε η αδρεναλίνη στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με το Τζόκερ, ύστερα από την τακτική του Οργανισμού να πριμοδοτεί ένα παιχνίδι το οποίο δεν εμφανίζει αυξημένους τζίρους.    

Κλείσιμο
Μετά το δέκατο τέταρτο συνεχόμενο τζακ ποτ, το ποσό που θα διανεμηθεί έφθασε τα 19 εκατομμύρια ευρώ !!! 

Το ποσό, όμως, αυξάνεται  καθημερινά από τα αδιάθετα και απλήρωτα κέρδη του ΟΠΑΠ  σε όλα τα δελτία, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές από το χώρο των πρακτόρων.  

Επειδή δε άλλαξε η  διάταξη και τα χρήματα δεν  καταβάλλονται εντός εξάμηνου, αλλά εντός τριμήνου – οπότε γίνονται διαθέσιμα πιο γρήγορα τα αζήτητα κέρδη - τα απλήρωτα ποσά αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. 

Όσο κι αν φαίνεται  παράδοξο τα δελτία τα οποία δεν  έχουν πληρωθεί είναι πολλά και  αρκετά έχουν και μεγάλα ποσά. Έτσι το ποσό προχθές ήταν 13,8 έγινε 15,200 εκατομμύρια  και την Πέμπτη θα φθάσει τα 19 εκατομμύρια.    

Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα ώστε οι πράκτορες προσανατολίζονται  να ανακοινώνουν τα μεγάλα κέρδη στα  πρακτορεία, και να ειδοποιούν τους παίκτες όταν υπάρχει ένα δελτίο το οποίο κερδίζει ένα μεγάλο ποσό.        

Όμως, από τους πράκτορες  εκφράζεται μια αντίρρηση στο γεγονός ότι, πριμοδοτείται το Τζόκερ, ενώ τα παιχνίδια Στοίχημα  και Κινο  που πραγματοποιούν τους τζίρους δεν έχουν τέτοια πριμοδότηση. 

Οι τζίροι που γίνονται στο Τζόκερ είναι κατά κανόνα μικρότεροι από το Στοίχημα και αναφερόμαστε σε πρακτορεία τα οποία ανήκουν στα 1200 πρακτορεία  (20% ) από τα οποία προκύπτει το 80% του τζίρου του ΟΠΑΠ.          

Πιθανότητες 1 προς 1,2 εκατομμύρια…  

Μπορεί λοιπόν να μην  καταγράφονται σκηνές πανικού και  κίνησης στα πρακτορεία, ωστόσο ο  πειρασμός για 11 εκατομμύρια Έλληνες  είναι μεγάλος!  

Κάθε είδους παίκτες  από τους μικρούς έως τους μεγαλύτερους, από τους ειδικούς του τζόγου μέχρι τους ανυποψίαστους, κυνηγά την θεά τύχη. 

Και την κυνηγούν ακόμη  και όσοι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες  νίκης πλησιάζουν αυτές του Λόττο, δηλαδή 1: 1.200.000 εκατομμύρια ή τις  ίδιες πιθανότητες που έχει κάποιος να κτυπηθεί από κεραυνό!       

Μπροστά, όμως, στα 19 εκατ. ευρώ, οι πιθανότητες αποτελούν λεπτομέρεια, ιδιαίτερα όταν το κόστος συμμετοχής μιας μόνο στήλης φθάνει το μισό ευρώ ( 50 λεπτά ). 

Για να κερδίσει κάποιος σίγουρα το Τζόκερ θα έπρεπε να συμπληρώσει 24, 5 εκατ. στήλες και να καταβάλλει 12.5 εκατ. ευρώ για να κερδίσει 19 εκατ. ευρώ. Ποιος, όμως, ρισκάρει τόσα χρήματα,την ώρα που το 5+1 μπορεί να το πιάσουν περισσότεροι;      

Το  προηγούμενο  ρεκόρ του ΟΠΑΠ στις στήλες ήταν 110 εκατ. ευρώ, ενώ στην προχθεσινή κλήρωση  έγιναν μόλις 31,2 εκατ. στήλες. Στην πρώτη  κατηγορία νικητών (5+1) έχει να βρεθεί νικητής από τις 25 Φεβρουαρίου όταν ένας υπερτυχερός κέρδισε 5 εκατ. ευρώ.    

Τα περισσότερα  χρήματα που έχει κληρώσει το Τζόκερ μέχρι σήμερα είναι 14 εκατ. ευρώ που  μοιράστηκαν σε τρεις τυχερούς στις 24 Δεκεμβρίου του 2006 ενώ στις 22 Νοεμβρίου 1998 ακόμη δύο παίκτες μοιράστηκαν 13,8 εκατ. ευρώ.  

Το Τζόκερ πλέον αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τον ΟΠΑΠ, πίσω από  το ΚΙΝΟ και το «Πάμε Στοίχημα». Πέρυσι απέφερε το 6,03% του κύκλου εργασιών των παιχνιδιών και το 10,75% επί του συνολικού μικτού κέρδους της εταιρείας, με τζίρο 328 εκατ.ευρώ.  

Σημειωτέον  πως στις αρχές του 2009 η τιμή ανά  στήλη αυξήθηκε στα 0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ προηγουμένως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης