Έφεση στην απόφαση για την υπόθεση της Energa - Hellas Power άσκησε ο εισαγγελέας Πεπόνης

Έφεση στην απόφαση για την υπόθεση της Energa - Hellas Power άσκησε ο εισαγγελέας Πεπόνης

Ανατροπή για το πολύκροτο σκάνδαλο που ζημίωσε το Δημόσιο κατά 256 εκατ.ευρώ

Έφεση στην απόφαση για την υπόθεση της Energa - Hellas Power άσκησε ο εισαγγελέας Πεπόνης
Έφεση στην απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Energa - Hellas Power που συνδέθηκε με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία, άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για μια πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση κάποιων εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης, ανάμεσά τους και ο Βασίλης Μηλιώνης.

Ειδικότερα, η έφεση ασκήθηκε μετά τις ποινές που επέβαλε πρόσφατα το δικαστήριο στους 11 από τους 19 συνολικά κατηγορούμενους της υπόθεσης. Με βάση την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το δικαστήριο από τους 11 καταδικασθέντες στην υπόθεση, μόλις οι τρεις οδηγήθηκαν στη φυλακή. Σε όσους κρίθηκαν ένοχοι το δικαστήριο μπορεί να επέβαλλε πολυετείς καθείρξεις, οι περισσότεροι όμως εκ των καταδικασθέντων είναι εκτός φυλακής καθώς τους χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης, κρίνοντας ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων», και αιτάται την «εξαφάνιση» της απόφασης ως προς το σκέλη των ποινών αλλά και των ελαφρυντικών.

Κλείσιμο
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης ζητά να επιβληθούν οι αρμόζουσες για τη βαρύτητα των εγκλημάτων των κατηγορουμένων ποινές, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την απόφασή του, είχε αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, στην πλειονότητα των κατηγορούμενων με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια, ενώ παράλληλα χορήγησε στους περισσότερους καταδικασθέντες αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μπορεί να έχει εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών για όσους κατηγορούμενους έκρινε ενόχους, πλην όμως δεν έχει αποφανθεί ακόμη για το που θα διατεθούν τα 103 εκατ. ευρώ που βρίσκονται δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Η απόφαση ως προς το σκέλος αυτό της υπόθεσης αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Μαρτίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης