Ελεύθεροι οι 37 για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Ενας αστυνομικός τραυματίας

Ελεύθεροι οι 37 για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Ενας αστυνομικός τραυματίας

Συνελήφθησαν μόνο επτά αλλοδαποί, όχι για την επίθεση, αλλά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Ελεύθεροι οι 37 για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Ενας αστυνομικός τραυματίας
Τις 44 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν από την Αστυνομία, μετά την επίθεση με 
μολότοφ το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.
Κλείσιμο

Από τους 44 προσαχθέντες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, όχι για την επίθεση, αλλά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς φέρονται ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Οι υπόλοιποι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δράστες με αποκριάτικα ρούχα, μάσκες και περούκες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στην πλατεία Κουμουνδούρου κατά των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν απέξω από τα γραφεία στις 17:10 το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δράστες έριξαν τέσσερις μολότοφ, ερχόμενοι από την οδό Πειραιώς, προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία των γραφείων του
ΣΥΡΙΖΑ και σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.



Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία ακολούθως προχώρησε σε 37 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στους γύρω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δρόμους συνελήφθησαν και επτά άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.



«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



Δήλωση για την επίθεση έκανε και ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας: «Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκληματική και δολοφονική. Έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν -γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του. Ενισχύουν και στηρίζουν τη διαπλοκή και αυτά τα οποία η διαπλοκή σήμερα δεν μπορεί να κάνει, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του. Εμείς αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την κοινωνία που έχει πληγεί. Και το μέτωπό μας θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο ενισχυμένο απέναντι στα συμφέροντα και τη διαπλοκή».




Καταδικάζει η αντιπολίτευση
Σύσσωμη η αντιπολίτευση έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό. Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε πριν από λίγο ότι η ελληνική κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανοχή στη βία και την ανομία, στην οποία όλο και περισσότερο διολισθαίνει η χώρα. 

Σημείωσε επίσης ότι «τα σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο διαψεύδουν απόλυτα τον κ. Τσίπρα και τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξαρση της εγκληματικότητας. «Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι φανερό ότι εσκεμμένα εθελοτυφλούν μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της ανομίας και της βίας που έχει γίνει καθημερινότητα» επεσήμανε ο Μ. Χαρακόπουλος. 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με ανάρτηση του στο Twitter σημείωσε ότι η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως καταδικαστέα και ότι ο κ. Τόσκας πρέπει επιτέλους να δράσει.

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά επιπλέον αξιοποιούνται για την υπονόμευσή τους».

"Η επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τις όποιες υλικές ζημιές να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ήταν μια καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια. Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια δολοφονική ενέργεια πρέπει να επισύρει την απερίφραστη καταδίκη όλου του πολιτικού κόσμου, όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν" δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταλήγοντας "σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται από τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης