Σήμερα η δικαστική απόφαση για τους εργαζομένους του ΔΟΛ

Σήμερα η δικαστική απόφαση για τους εργαζομένους του ΔΟΛ

Ζητούν να μείνει ανοιχτός και προστατευμένος υπέρ τους ο λογαριασμός των εσόδων από τις πωλήσεις των εντύπων, ώστε να συνεχίσει η έκδοση των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα»

Σήμερα η δικαστική απόφαση για τους εργαζομένους του ΔΟΛ
Στις 10 το πρωί της Τρίτης αναμένεται η απόφαση η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το μέλλον του ΔΟΛ


Κλείσιμο
Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό στις πιστώτριες τράπεζες και τους εργαζομένους αν θα υπάρχει προσωρινό «μπλοκάρισμα» της εκποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού και αν θα μπορεί να μείνει ανοιχτός ο τροφοδότης λογαριασμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, των οποίων τα οφειλόμενα δεδουλευμένα αγγίζουν πλέον τους επτά μήνες.

Η εκδίκαση της κύριας αίτησης για να τεθεί ο ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου και ως τότε οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ζητήσει προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού, δηλαδή ουσιαστικά την προστασία από τους υπόλοιπους πιστωτές οι οποίοι έχουν ήδη κινηθεί νομικά προκειμένου να εισπράξουν όσα τους οφείλονται. 

Σε αυτό το πλαίσιο από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μείνει ανοιχτός και προστατευμένος υπέρ τους ο λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων καθώς και τα κέρδη τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού και την κυκλοφορία των εφημερίδων. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα σύνθετη και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης