Σε τρεις δόσεις η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Σε τρεις δόσεις η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Ο μετροπόντικας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες ύστερα από δέκα χρόνια αναμονής και ανυπέρβλητων δυσκολιών

Σε τρεις δόσεις η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης
Με δόσεις θα δοθεί στους Θεσσαλονικείς το μετρό της πόλης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που εκπονεί η Αττικό Μετρό και η κατασκευάστρια κοινοπραξία, με επικεφαλής τον Άκτωρα.

Χθες, παρουσία του υπουργού Υποδομών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο μετροπόντικας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες ύστερα από δέκα χρόνια αναμονής και ανυπέρβλητων δυσκολιών. Σε περίπου δύο μήνες θα oλοκληρωθεί και η διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας, ώστε, αμέσως μετά, να μεταφερθούν οι μετροπόντικες στις επεκτάσεις του μετρό προς Καλαμαριά.

Κλείσιμο
Το έργο προγραμματίζεται να μπει σε δοκιμαστική λειτουργία το 2019, η οποία θα διαρκέσει 16 μήνες. Ωστόσο, η μεγάλη έκταση των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Βενιζέλου, αλλά και στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, οδηγούν σε τμηματική παράδοση του έργου του μετρό. Έτσι μέχρι το 2020 οι Θεσσαλονικείς θα δουν τους εννέα από τους 13 σταθμούς, καθώς από το έργο του μετρό θα παραδοθούν οι σταθμοί από Νέα Ελβετία έως το Συντριβάνι.

Ένα χρόνο αργότερα προβλέπεται να παραδοθούν οι επεκτάσεις προς Καλαμαριά και για το 2022 προγραμματίζονται να δοθούν στο επιβατικό κοινό οι άλλοι τέσσερις σταθμοί από το βασικό δίκτυο (Βενιζέλου, Αγία Σοφία, Δημοκρατία, Σιδηροδρομικός Σταθμός). Χθες ωστόσο ο υπουργός Υποδομών εκτίμησε ότι το 2020 μπορεί να παραδοθούν μαζί με τους εννέα σταθμούς και οι επεκτάσεις προς Καλαμαριά. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα αναμένεται να κατατεθεί από τον ανάδοχο μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Διαβάστε περισότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης