Αποκαλυπτικό για την κατάσταση που επικρατεί στα hotspots
στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι το ρεπορτάζ του απεσταλμένου της Deutsche Welle στη Σάμο.
Στο ρεπορτάζ ο Μοχάμεντ, ένας από τους
μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό, περιγράφει τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν εκεί, την ταλαιπωρία που έζησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στα σκουπίδια που βρίσκονται παντού.
Κλείσιμο
Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται, πάντως, και μια περίπτωση οικογένειας από τη Συρία που είχε την τύχη να ζει σε ένα οίκημα αν και η μητέρα περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια και τα παιδιά της.
Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος της DW, Oliver Sallet, ανήρτησε μια φωτογραφία στο Twitter γράφοντας ότι η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει το συνεργείο της DW κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό. «Εδώ είναι το ρεπορτάζ. Δραματικό» συμπληρώνει.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας