Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέλκυσης του «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέλκυσης του «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς οι εργασίες σταθεροποίησης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 20-30 ημερών

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέλκυσης του «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργασίες ανέλκυσης του πλοίου «Παναγία Τήνου», που βρίσκεται ακινητοποιημένο στην πύλη Ε4 στο λιμάνι του Πειραιά.

Το περασμένο Απρίλιο το πλοίο για άγνωστη αιτία παρουσίασε ξαφνική μεγάλη δεξιά κλίση 40 μοιρών και μέσα σε μισή ώρα τα μηχανοστάσια του πλοίου γέμισαν με 25.000 τόνους νερού με αποτέλεσμα να βυθίζεται σταδιακά. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ειδικό συνεργείο είχε προχωρήσει έως τώρα σε σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του ημιβυθισμένου πλοίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΠ: «Οι εργασίες σταθεροποίησης - ανέλκυσης  του πλοίου  Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ υπολογίζεται  ότι θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 20-30 ημερών.

Σε δεύτερη φάση, με την έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών αδειών και σε συνολικό διάστημα το πολύ τριών μηνών, θα έχει απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά.

Τις εργασίες έχει αναλάβει η εταιρεία ANTIPOLLUTION μετά από ανοικτό διαγωνισμό».

Σημειώνεται ότι το πλοίο κατασκευάστηκε το 1972, ήταν ιδιοκτησίας της «Ventouris Sea Lines» και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων από το ΝΑΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης