Ελεύθερος με όρους ο πατέρας που χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό του στη Σητεία

Ελεύθερος με όρους ο πατέρας που χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό του στη Σητεία

«Πέρασα πολλά και θα περάσω ακόμη περισσότερα», είπε στους δημοσιογράφους -Κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών

Ελεύθερος με όρους ο πατέρας που χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό του στη Σητεία
Με τους περιοριστικούς της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 52χρονος πατέρας που πάνω στον καυγά με τη γυναίκα του, χτύπησε μέχρι θανάτου το μόλις 5,5 μηνών βρέφος του.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί την περασμένη Παρασκευή ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών. Εισαγγελέας και ανακριτής δεν του καταλόγισαν δόλο για την πράξη του και για το λόγο αυτό η δίωξη που ασκήθηκε ήταν για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών και όχι για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η συγκεκριμένη ποινική δίωξη αποτελούσε ουσιαστικά προαναγγελία για την ποινική του μεταχείριση από τον ανακριτή. Ο 52χρονος θα κληθεί να λογοδοτήσει πλέον ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, στη δικάσιμο που θα ορισθεί.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος, όπως μεταδίδει το cretalive.gr το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει στους δημοσιογράφους ήταν : "Πέρασα πολλά και θα περάσω ακόμα περισσότερα"

Από την πλευρά της η δικηγόρος του 52χρονου, Μαρία Παπαβασιλάκη, σε δηλώσεις της καταφέρθηκε σε μερίδα μέσων ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι ο πελάτης της διασύρθηκε από τα όσα γράφτηκαν και υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη επιβεβαιώθηκε με την απόφαση για μη προφυλάκισή του.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του ο 52χρονος, πέταξε το κινητό τηλέφωνο στο πάτωμα, ωστόσο αυτό "αναπήδησε" και χτύπησε το άτυχο βρέφος.

Κλείσιμο
Στο πλευρό του κατηγορουμένου, στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν και μέλη της οικογένειας της μητέρας του μωρού, η κηδεία του οποίου αναμένεται να γίνει αύριο στη Σητεία



Ανακοίνωση από τη δικηγόρο του 52χρονου για την υπόθεση

Αναλυτική ανακοίνωση για την ποινική αντιμετώπιση του εντολέα της εξέδωσε η συνήγορος του 52χρονου κατηγορούμενου Μαρία Παπαβασιλείου. Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι το θανατηφόρο χτύπημα στο παιδί επήλθε από ένα και μόνο πλήγμα- υπενθυμίζεται ότι οι γονείς έχουν καταθέσει ότι το παιδί χτυπήθηκε από το κινητό τηλέφωνο του πατέρα.

Η ανακοίνωση της κ.Παπαβασιλείου ακολουθεί:

     Ο εντολέας μου , η σύντροφός του και οι οικογένειες τους, στις 18-01-2017 υπέστησαν οδυνηρό  πλήγμα στην ζωή τους αφού έχασαν το μόλις 6 μηνών βρέφος τους.
     Ως να μην έφθανε ο πόνος τους, έπρεπε να βρουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στον εντολέα μου και ο οποίος ήδη από το βράδυ της 18-01-2017 είχε συλληφθεί στο  Νοσοκομείο Σητείας όπου είχαν μεταφέρει το παιδί τους και είχε προσαχθεί στο ΑΤ Σητείας όπου και είχε κρατηθεί αρχικά .
     Η κ. Ανακρίτρια Λασιθίου με την σύμφωνη γνώμη και  της κ. Εισαγγελέως Λασιθίου, μετά την απολογία του κατηγορουμένου, έχοντας μελετήσει την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος του από το ΑΤ Σητείας, και συνεκτιμώντας ορθά τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις όλων ,εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο,  επέβαλαν τους παρακάτω περιοριστικούς όρους σε βάρος του:
1) Κατάθεση εγγυοδοσίας ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000 ΕΥΡΩ) μέχρι την 3-02-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η  μεσημβρινή.
2) Απαγόρευση εξόδου του από την χώρα .


     Κατά την απολογία του ο εντολέας μου, υπεβλήθη από την κ. Ανακρίτρια σε έλεγχο και εξέταση των πραγματικών περιστατικών και γενικά  όσων επικαλέστηκε ο ίδιος και απέδειξε με μάρτυρες και έγγραφα, ενώ εκτιμήθηκε το έγγραφο της κ. Ιατροδικαστού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης , το οποίο απεστάλη σήμερα 23-01-2017 προς διευκόλυνση του έργου της Ανακριτικής Αρχής από το οποίο αποδεικνύεται ότι : α) «Ιατροδικαστικά το βρέφος δεν παρουσίαζε σημεία παραμέλησης ή κακοποίησης» και β) «ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, η δε συνολική εικόνα των κακώσεων της κεφαλής είναι συμβατή με μια και μόνο πλήξη βρεγματικά δεξιά».
     Τόσο η κ. Ανακρίτρια όσο και η κ. Εισαγγελέας με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ορθή κρίση τους με την παραπάνω Διάταξη, του επέβαλαν τους παραπάνω περιοριστικούς όρους συνεκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της προανάκρισης και της ανάκρισης  και εφαρμόζοντας αυστηρά τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
     Θερμή παράκληση εκ μέρους του εντολέα μου, της συντρόφου του και εμένα προσωπικά να σεβαστείτε την τραγωδία που ζουν,  ενημερώνοντας αντικειμενικά το κοινό (ακροατές, τηλεθεατές κλπ) χωρίς αυτοσχεδιασμούς , παραπληροφόρηση, και  εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου προς όφελος των ΜΜΕ,  χάριν της προβολής προσώπων, της θεαματικότητας εκπομπών και ακροάσεων που τελικά δεν συνεισφέρουν στην αντικειμενική ενημέρωση.



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης