Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες αρνούνται να φύγουν από τα χιόνια και να πάνε σε ξενοδοχείο
Από τους 54, οι 19 πρόσφυγες δεν εγκαταλείπουν τις σκηνές τους στο Βαγιοχώρι -ανάμεσα στην Βόλβη και την Κορώνεια- για το ξενοδοχείο όπου έχουν εξασφαλισμένο φαγητό και 15ήμερη διαμονή επειδή φοβούνται ότι θα απελαθούν
Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Οι σκηνές στο χώρο που φιλοξενούνται 54 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βαγοχώρι του νομού Θεσσαλονίκης έχει πλημμυρίσει από χιόνι, όμως περίπου οι μισοί πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν σε ξενοδοχείο φοβούμενοι ότι αν φύγουν από το χώρο υποδοχής θα απελαθούν πίσω στις πατρίδες τους.
Μάταια οι υπάλληλοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ προσπαθούν να πείσουν τους Κούρδους και τους Πακιστανούς που αρνούνται να φύγουν από το χώρο, ότι ο λόγος της μετακίνησής τους από το camp είναι η κακοκαιρία. Παρά το γεγονός ότι τους δείχνουν φωτογραφίες του ξενοδοχείου όπου πρόκειται να μεταφερθούν και τους διαβεβαιώνουν ότι έπειτα από 15 ημέρες θα επιστρέψουν στο camp, 19 από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Βαγιοχώρι αρνούνται να μετακινηθούν σε ξενοδοχείο στην Περαία.
Δείτε φωτογραφίες από το χώρο υποδοχής στο Βαγιοχώρι:
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.