Βίντεο: Ο αέρας πήρε και σήκωσε -κυριολεκτικά- τον καταυλισμό στη Σούδα

Βίντεο: Ο αέρας πήρε και σήκωσε -κυριολεκτικά- τον καταυλισμό στη Σούδα

Τη νεροποντή των προηγούμενων ημερών, ήρθε να αντικαταστήσει ο δυνατός βοριάς και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Βίντεο: Ο αέρας πήρε και σήκωσε -κυριολεκτικά- τον καταυλισμό στη Σούδα
Σκηνές που κάθε άλλο παρά τιμούν τον τόπο και την ιστορία του νησιού καταγράφει ο φωτογραφικός φακός του politischios.gr στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας. Εκεί όπου η καθημερινότητα των 200 προσφυγικών οικογενειών που παραμένουν στην παραλία του Φρουρίου, αβοήθητοι από κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση, φαντάζει κόλαση.

Τη νεροποντή των προηγούμενων ημερών, ήρθε να αντικαταστήσει ο δυνατός βοριάς και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Σκηνές διαλυμένες από τον αέρα και κύματα που φθάνουν στο ύψος του επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου συνθέτουν το σημερινό  θλιβερό μοτίβο ενός καταυλισμού που έχει αφεθεί στην τύχη του από πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι ελάχιστες σκηνές που αντιστέκονται στη μανία του βορριά είναι ζήτημα χρόνου να ξηλωθούν και μαζί με αυτές και το τελευταίο μέσο προστασίας των προσφυγικών οικογενειών που έχουν επιλέξει να μείνουν έξω από έναν καταυλισμό που κυριαρχεί η ανομία και οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων μεταναστών.

Κλείσιμο
Όπως εξηγούν στον «π» οι πρόσφυγες: «Είναι αδιανόητο να επιβιώσει κανείς κάτω από τέτοιες συνθήκες. Τα μωρά όλο το βράδυ έκλαιγαν γιατί άλλα κρύωναν και άλλα φοβόντουσαν. Είναι ζήτημα χρόνου να αρρωστήσουν».

Πηγή: www.politichios.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης