«Φωτιά» σε όλη την Ελλάδα έβαλαν οι κουκουλοφόροι για το Πολυτεχνείο

«Φωτιά» σε όλη την Ελλάδα έβαλαν οι κουκουλοφόροι για το Πολυτεχνείο

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο έκαιγαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους - Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων από καδρόνι

«Φωτιά» σε όλη την Ελλάδα έβαλαν οι κουκουλοφόροι για το Πολυτεχνείο
Η Αθήνα δεν ήταν το μοναδικό πεδίο μάχης που δημιουργήθηκε την Πέμπτη κατά τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη πρωταγωνιστές ήταν οι κουκουλοφόροι, οι μολότοφ και τα δακρυγόνα, επισκιάζοντας τις ειρηνικές πορείες που προηγήθηκαν από χιλιάδες κόσμου.

Στη Θεσσαλονίκη επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ από αναρχικούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την πορεία για το Πολυτεχνείο. Μερικές δεκάδες ανθρώπων άρχισαν να καταστρέφουν τα πεζοδρόμια στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και να εκτοξεύουν μολότοφ και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τους αστυνομικούς, ενώ πυρπόλησαν ένα καμαράκι του ΟΑΣΘ.

Εικόνες από Θεσσαλονίκη

Κλείσιμο







Βίντεο: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη




Τα επεισόδια από την Εγνατία μεταφέρθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου, στο προαύλιο του οποίου βρήκαν καταφύγιο οι αντιεξουσιαστές, πετώντας βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα προς τους αντιεξουσιαστές, προκειμένου να τους περιορίσουν σε έναν χώρο και να δράσουν συντονισμένα για την αντιμετώπισή τους.

Από τις βόμβες μολότοφ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ μπήκαν φωτιές σε πολλούς κάδους σκουπιδιών σε διάφορα σημεία.

Καμμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη


Μία ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από το Αλεξάνδρειο, αλλά αποκρούστηκε και υποχώρησε.

Νωρίτερα, σε συμβολικό κάψιμο της αμερικανικής σημαίας προχώρησαν οι διαδηλωτές στην πορεία που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο των τραγικών γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Δύο άτομα συνελήφθησαν, κατηγορούμενα για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ.

Πρόκειται για έναν 28χρονο και μία κοπέλα, 21 ετών, που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.
   
Η Αστυνομία προχώρησε σε άλλες 16 προσαγωγές ατόμων, αλλά μετά την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.



Βόλος

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και πολλές ζημιές, χαρακτήρισαν την φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο.

Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαίτησαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορείας οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά το κατάφεραν και η μεγάλη πορεία πέρασε από την Λεωφόρο Δημητριάδος με αντικυβερνητικά συνθήματα.

Βίντεο: Επεισόδια στον Βόλο


Μία δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ, από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ οι διαδηλωτές έχοντας μαζί τους πέτρες και κομμάτια από πλακάκια και τσιμέντα, που αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ τους στο κέντρο του Βόλου, για πολύ ώρα.

Οι διαδηλωτές, πέταξαν μολότοφ στη συμβολή των οδών Ογλ με Κονταράτου και Γαμβέτα με Κονταράτου, σημεία που συχνάζουν χιλιάδες Βολιώτες καθημερινά.





Στην περιοχή του κέντρου του Βόλου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, για να αναχαιτίσουν με βόμβες κρότου και λάμψης την δράση και τις επιθέσεις των συγκεντρωμένων, που σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα συνέχισαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ιωάννινα

Επεισόδια γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών. Μετά από ώρα το μπλοκ των κουκουλοφόρων απομακρύνθηκε από το χώρο των επεισοδίων.





Mε τραύμα στο μέτωπο νοσηλεύτηκε ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο οποίος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ.



Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι που δημιούργησαν τα επεισόδια στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο πέταξαν εναντίον του αστυνομικού διευθυντή ένα καδρόνι και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο. Δέκα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πάτρα

Γης μαδιάμ τα έκαναν κουκουλοφόροι και στην Πάτρα μετά τη λήξη της πορείας μνήμης με ορμητήριο το Παράρτημα.

Αρχικά οι ταραξίες έβαλαν φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια έσπασαν τη τζαμαρία υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Βίντεο: Επεισόδια και στην Πάτρα 


Από τη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε αυτοκίνητα κατοίκων της Αχαϊκής πρωτεύουσας καθώς μια από τις μολότοφ που εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών έβαλε φωτιά σε ένα ΙΧ το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Βίντεο: Φωτιά σε όχημα στην Πάτρα


Μετά από 2,5 ώρες επεισοδίων, η ένταση εκτονώθηκε με την αστυνομία να κάνει 40 προσαγωγές και 12 συλλήψεις.

Ηράκλειο

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο. Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.




 
Πριν από την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας με συμμετοχή και άλλων φορέων, ενώ είχε προηγηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης