Με «όπλο» τον δυνατό οργανισμό του δίνει τη μάχη για τη ζωή ο Πλεύρης

Με «όπλο» τον δυνατό οργανισμό του δίνει τη μάχη για τη ζωή ο Πλεύρης

Μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας επειδή η βεβαρημένη κατάστασή του δεν παρουσιάζει επιδείνωση αλλά παραμένει σταθερή

Με «όπλα» του την ηλικία του και τον δυνατό οργανισμό του και με «συμμάχους» του τις πολύτιμες ώρες που έχει κερδίσει τα τρία τελευταία 24ωρα χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να δίνει τη «σκληρή» μάχη για τη ζωή του ο πρώην βουλευτής κ. Θανάσης Πλεύρης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου
Αθηνών.

Ο 39χρονος δικηγόρος εισήχθη «με εικόνα σήψης» το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Εντατική και έκτοτε είναι διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. 

Οι θεράποντες ιατροί χαρακτηρίζουν «ιδιαιτέρως κρίσιμη» την εικόνα του - είναι ενδεικτικό πως και στα δύο ιατρικά ανακοινωθέντα που εκδόθηκαν απο το Ιατρικό Κέντρο τονίζεται η κρισιμότητα της υγείας του 39χρονου δικηγόρου -  ενώ μια μικρή θετική διαφοροποίηση καταγράφεται στο χθεσινό, όπου αναφέρεται πως η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη αλλά σταθερή. 

Με δεδομένο πως η βεβαρημένη κατάστασή του δεν παρουσιάζει επιδείνωση αλλά παραμένει σταθερή αρχίζει να διαφαίνεται μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας για την έκβαση αυτής της δύσκολης μάχης που δίνει ο πρώην βουλευτής. Όσο περισσότερο χρόνο περνά στην Εντατική χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω ο οργανισμός του, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει νικητής από αυτήν. 

Η απαρχή της περιπέτειας της υγείας του κυρίου Πλεύρη βρίσκεται σε μια αγγειοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα και η οποία δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση καθώς ο δικηγόρος προσβλήθηκε απο ένα δυνατό και ανθεκτικό μικρόβιο.

Πιθανολογείται πως αυτό το μικρόβιο ευθύνεται και για την σήψη, τη βαριά εικόνα του οργανισμού του 39χρονου όταν αυτός διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο. 

Ιατρικές πηγές εξηγούν πως η σήψη είναι μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο. Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς. 

Στο ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αναφέρεται πως «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς, και τονίζεται πως «από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές». 

ΣΧΟΛΙΑ (30)

επσιλον

Μακαρι να συνελθει, ειναι νεος..

ΟΚ

Πολύ μπλα μπλα χωρίς ουσία! Αντί να γράφουμε σχόλια, γιατί δεν πάει αιφνιδιαστικά ένας δημοσιογράφος μάζι με έναν μη ενταγμένο στο σύστημα ιατρό, στον Ευαγγελισμό π.χ., να διαπιστώσει ότι δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη που αφορούν την μη μετάδοση μικροβίων, και να γίνουν συγκεκριμένες καταγγελίες για συγκεκριμένους ανεύθυνους παράγοντες; Όταν οι νοσοκόμες γυρίζουν σε όλους τους ασθενείς με τα ίδια γάντια, ή χωρίς να πλένουν τα χέρια τους, τι περιμένουμε να γίνεται δηλαδή; Κάποιος όμως είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά αυτή. Όπως είναι υπεύθυνος κι όποιος αφήνει να υπάρχουν ασθενής επί ώρες με ματωμένα σεντόνια, κλπ κλπ. Αντί να ασχολείται το Πρώτο Θέμα με την κάθε ηλίθια και το τι φόρεσε, ας κάνει χρήσιμη δημοσιογραφία.

@ΟΚ

Ας γίνει δημοσιογραφική έρευνα και για το ότι οι ασθενείς στα νησιά, όπως π.χ. στην Πάρο, επισκέπτονται το τοπικό Κέντρο Υγείας που δεν διαθέτει τίποτα, τόσο από εξοπλισμό κι αναλώσιμα, όσο κι από ιατρούς. Όπου, αν δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά απλό, τους στέλνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν οι ίδιοι την διακομιδή, δηλαδή το δικό τους εισιτήριο, και το εισιτήριο μετ'επιστροφής τού συνοδού ιατρού. Δεν φτάνει δηλαδή που κινδυνεύει άμεσα η υγεία σου από τις ελλείψεις, καλείσαι να πληρώσεις ο ίδιος για να σε μεταφέρουν εκεί που υποτίθεται ότι υπάρχει αυτό που χρειάζεσαι. Και δεν μιλάμε για εξοπλισμό ΜΕΘ, αλλά για απλά μηχανήματα νοσοκομειακού θαλάμου. Φυσικά, το κράτος εξίσωσε τον ΦΠΑ με αυτόν της ηπειρωτικής Ελλάδας, την ίδια στιγμή που δεν παρέχει ούτε το ένα δέκατο των υπηρεσιών υγείας στα νησιά.

Περαστικα

Δεν Θα κρυψω οτι μου ειναι αντιπαθεστατος , δεν θα κρυψω οτι μισω τον πολιτικο του λογο , αυτο ομως δεν θα με κανει μισανθρωπο , του ευχομαι περαστικα και ταχεια αναρρωση , ημαρτον ποια ανθρωπος ειναι .

Δημήτρης

Γερά Θάνο!

Εφη

Η προσευχή μας μαζί σου. Περαστικά.

VAGANEMOS

Είναι παλικάρι και θα τα καταφέρει.

ΡΙΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ Κ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ...ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ....

νικ

Περαστικα καλη δυναμη στους δικους σου

Βασιλης

περαστικα θάνο.-

Δρ Καράντη Μαρία

Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι τα πιο μολυσμένα με πολυανθεκτικά θανατηφόρα μικροβιακά στελέχη του Πλανήτη, επειδή επίορκοι αναξιολόγητοι φακελάκηδες Επιμελητές υπερσυνταγογραφούν αχρείαστα αντιβιοτικά για μίζες, δημιουργώντας αντιστάσεις. Πας για επεμβάσεις ρουτίνας και καταλήγεις στις λιγοστές και υποστελεχωμένες Εντατικές Μονάδες, να χαροπαλεύεις. Καλή δύναμη στον κύριο Πλεύρη. Τα φθονερά πιράνχας του ΕΣΥ που τόσο πολέμησε μαζί με τον τότε Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, πήραν την εκδίκηση τους, και γελάνε που κανείς δε μπορεί να τους αξιολογήσει/απολύσει/φυλακίσει παρόλο που είναι δολοφόνοι κατά συρροήν, εκ προθέσεως ή εξ αμελείας.

Αιας

Δυστυχώς για εσάς το μικρόβιο το κόλλησε σε ιδιωτική κλινική. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει τπτ γιατί μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Ωστόσο θέλω να τονίσω πως και αν δρ. Λέτε κοτσανες

Αγαπητη συναδελφε(;)

Καταρχάς να ευχηθώ καλη δυναμη στον θανο Πλευρη, κατα δεύτερον να υπενθυμησω στην συναδελφο(;) οτι προηγήθηκε αγγειοχειρουργική επεμβαση και κατοπιν αδυναμία αντιμετώπισης της σηψαιμιας ,που ακολουθησε. Εγινε εσπευσμένη εισαγωγη του σε κρατικο νοσοκομείο ,οπου ακολούθησαν αλλα ευτράπελα (αδυναμία διαφοροδιαγνωσης σηψαιμίας(!!!!), τελικα ο ασθενης κατεληξε παλι σε ιδιωτικο κεντρο και εισηχθη στην εντατική. Το παραλήρημα σας και η εμφανέστατη αδυναμία να δεχτείτε οτι η ιατρική δεν συμβαδιζει με την πολιτικη ,μου δειχνει οτι μαλλον δεν ειστε γιατρος..... Σε περίπτωση ,που πεφτω εξω.....Θεος φυλαξει...

bobos

Κυρια δοκτωρ, τωρα τελευταια δεν αισθανομαι καλα, θελω να μου κανετε ενα εμβολιο απο αυτα τα καλα με μπολικο υδραργυρο και αλουμινιο για να αισθανθω καλυτερα.

Δρ;;;;

Ότι εσύ τώρα είσαι γιατρός...Δεν πειθεις Μαρία.Σίγουρα όμως,θες γιατρό οπωσδήποτε....

ΕΣΥτης

Πρώτον. Έχω βρεθεί στην "ουρά" φαρμακείου με την φαρμακοποιό να λέι επί λέξη "Να σου βάλω λίγο Augmentin;" λες και ήταν φέτα' Δεύτερον αν καταλαβαίνω από τις λίγες πληροφορίες μάλλον πρόκειται για STSS που πρακτικά είναι αντίδραση τύπου ΙΙΙ στην τοξίνη του σταφυλοκόκκου και μπορεί να συμβεί ακόμα και από μη MRSA που υπαινίσεστε. Επειδή αν ο γιατρός εύχεται περαστικά είναι σαν τον καπετάνιο που στην φουρτούνα λέει "βόηθα Παναγιά μου", πιστεύω ότι χωρίς άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες και λόγω ηλικίας θα βγει νικητής.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης