Ο αδελφός του Κωστή Πολύζου απαντά στη Νικολούλη: Δεν είναι οι γονείς μου οι δολοφόνοι!

Ο αδελφός του Κωστή Πολύζου απαντά στη Νικολούλη: Δεν είναι οι γονείς μου οι δολοφόνοι!

«Η μητέρα μου ήταν στον υπολογιστή 2 με 5 το πρωί… Ναι, είχε Facebook…» είπε ο ετεροθαλής αδελφός του Κωστή Πολύζου, που ήταν 12 ετών όταν έγινε το φονικό - «Ο πατέρας μου είναι εγγυητής και δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο» υποστήριξε ο 17χρονος σήμερα Κώστας Ντιός

Ο αδελφός του Κωστή Πολύζου απαντά στη Νικολούλη: Δεν είναι οι γονείς μου οι δολοφόνοι!
Στο Μεικτό Ορκωτό της Καστοριάς πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, με κατηγορούμενους τη μητέρα και τον πατριό του.

Στο γεμάτο κόσμο δικαστήριο παρίσταται και η Αγγελική Νικολούλη, η οποία κατέθεσε,νωρίτερα, έντονα φορτισμένη. Η κατάθεση της δημοσιογράφου «καίει» τη μητέρα του 23χρονου Κωστή Πολύζου. Σήμερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του αδερφού του άτυχου νεαρού, ο οποίος υποστήριξε πως οι γονείς του δεν είναι δολοφόνοι και ότι η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη μέσα από την εκπομπή της τους «φωτογράφιζε» ως δράστες άδικα όλο αυτόν τον καιρό.

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τον πρόεδρο, επανέλαβε ακριβώς όσα είπε στις καταθέσεις του στην αστυνομία και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος, ενώ χρησιμοποιούσε συχνά τη φράση «έχω την αίσθηση». 

Κλείσιμο
Παρακάτω διαβάστε όσα είπε στη δικαστική αίθουσα ο ετεροθαλής αδερφός του Κωστή Πολύζου, Κώστας Ντιός:

«Η μαμά είπε στον Κωστή να πάει να δει τι έγινε. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και άκουσα ένα αμάξι και τον αδερφό μου να γελάει. Έρχεται και λέει "οκ το νερό... Πάω απέναντι στον Σπύρο πέντε λεπτά"... έβαλε παπούτσια και πήρε και μια ομπρέλα και έφυγε... Το πρωί στις 8 η μητέρα μου ήταν ανήσυχη και μου είπε πως ο Κωστής δεν γύρισε σπίτι. Έψαχνε να βρει τον πατέρα μου, γιατί είχε πρόβλημα το κινητό του. Πήρε την σπιτονοικοκυρά, γιατί το κινητό του είχε πρόβλημα μέρες».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, δεν υπάρχει κλήση μεταξύ του νεαρού και του πατέρα του, όπως ισχυρίστηκε ο 17χρονος, που λέει «δεν θυμάμαι καλά πλέον». «Θυμάμαι πως τον πήρα τηλέφωνο... κάθε μέρα μιλούσαμε» λέει ο νεαρός, απαντώντας στην εισαγγελέα, που του είπε πως «σε λίγο ενηλικιώνεται και θα πρέπει να απαντήσει ειλικρινά».

«Γιατί δεν έχει καταγραφεί η κλήση;» ρωτά η εισαγγελέας και ο νεαρός απαντά «δεν ξέρω». «O Kωστής δεν είχε εχθρούς... ήταν κλειστός τύπος... δεν ξέρω αν είχε σχέσεις με κορίτσια... ήταν πολύ καλό παιδί» υποστήριξε στο δικαστήριο.

Και συνέχισε: «Ο αδερφός μου με τον πατέρα μου είχαν πολύ καλές σχέσεις, ήταν σαν αδέρφια... πάντα συζητούσαν και έβρισκαν μια λύση που βόλευε όλους. Ο πατέρας μου είναι εγγυητής και δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο... δεν τους ρώτησα για το δάνειο και γιατί τα δάνεια πάρθηκαν στο όνομα του Κωστή. Τα κανάλια έλεγαν ό,τι πουλάει... Τον αδερφό μου δεν τον καταπίεζε κανείς και ποτέ...».

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσής του αναφέρθηκε και στη γνωστή δημοσιογράφο: «Όταν είπα πως δεν μιλάω περισσότερο, για να μην πάνε λάθος άνθρωποι στη φυλακή, εννοούσα πως είναι δύσκολο να πάει εκεί κάποιος να θάψει ένα πτώμα... είναι πολύ δύσβατο σημείο... εννοούσα αυτούς που το έκαναν... είχα στο μυαλό μου τους γονείς μου, γιατί είχαν πάει στη Νικολούλη και μετά από ένα διάστημα εκείνη με πλάγιο τρόπο έβγαινε και έλεγε πως αυτοί τον σκότωσαν. Η μητέρα μου ήταν στον υπολογιστή 2 με 5 το πρωί… ναι, είχε Facebook… το είπε την άλλη μέρα στους θείους μου».

Κάποια στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισης τον ρώτησε ευθέως: «Θα μπορούσες ποτέ να αναλογιστείς αν είναι ένοχοι οι γονείς σου;», για να πάρει την απάντηση του 17χρονου: «Δεν είναι αυτοί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης