Ελληνογαλλική συνεργασία για τη πάταξη του λαθρεμπορίου

Ελληνογαλλική συνεργασία για τη πάταξη του λαθρεμπορίου

Με τους επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ερευνών των Τελωνείων (DNRED) της Γαλλίας συναντήθηκαν οι Έλληνες γενικοί γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Ελληνογαλλική συνεργασία για τη  πάταξη του λαθρεμπορίου
Η ενίσχυση της συνεργασίας, αλλά και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών της Ελλάδας και της Γαλλίας στον τομέα της πάταξης   του λαθρεμπορίου ήταν στην ατζέντα των επαφών στο Παρίσι μεταξύ των Γαλλικών αρχών και των  γενικών γραμματέων για την καταπολέμηση της διαφθοράς,  Γιώργου Βασιλειάδη  και   Δημοσίων Εσόδων
  Γιώργου Πιτσιλή.      
         Οι δύο Έλληνες γενικοί γραμματείς συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ερευνών των Τελωνείων (DNRED)  της Γαλλίας με τους οποίους συζήτησαν τα έως τώρα   αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της καταπολέμηση της λαθρεμπορίου, καθώς επίσης και τις δυνατότητες ενίσχυσης και εξέλιξης αυτής.
         Ακόμη, στη συνάντηση αυτή  συμμετείχαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη των Ελληνικών τελωνειακών αρχών, καθώς και στελέχη της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
         Παράλληλα, υπήρξε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ενώ συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει σταθερή επαφή μεταξύ των αρχών των δύο χωρών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών, αναφορικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου και σε σχέση  με την σύσταση του συντονιστικού μηχανισμού πάταξης του λαθρεμπορίου, που έχει ήδη δρομολογηθεί στην χώρα μας.
Κλείσιμο
         Τόσο ο κ. Βασιλειάδης όσο και ο κ. Πιτσιλής τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι διεθνείς συνεργασίες στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και υπογράμμισαν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της σύμπραξης με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρών όπως είναι η Γαλλία με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατό βελτιστοποίηση και μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων στο συγκεκριμένο τομέα.
         Να σημειωθεί ότι οι Ελληνικές και οι Γαλλικές αρχές συνεργάζονται ήδη, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής OLAF, με εξαιρετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα του λαθρεμπορίου καπνικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης