Alpha: Αλλοιώθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες - ΓΓΕΕ: Αν συνεχίσετε θα καταπέσει η εγγυητική σας

Alpha: Αλλοιώθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες - ΓΓΕΕ: Αν συνεχίσετε θα καταπέσει η εγγυητική σας

Οξύνεται ο πόλεμος ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Νέα διάσταση στην υπόθεση του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών
πανελλαδικής εμβέλειας προέβαλε ο Alpha, σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, παρά το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την προσφορά των 61,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση άδειας, έκανε μηδενική προσφορά, στη συνέχεια, μένοντας στο ίδιο τίμημα, η επιτροπή για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών αποδέχθηκε ως έγκυρη προσφορά τα 61,6 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το ποσό που προσέφερε ο επιχειρηματίας κατά 100.000 ευρώ.

Ακόμα και το ποσό αυτό, ωστόσο, αν και φέρει τις υπογραφές των πέντε μελών της επιτροπής και θεωρείται έγκυρο, κατεβαίνει κατόπιν στα 61,5 εκατ. ευρώ -γεγονός που, κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, εγείρει βάσιμες υποψίες ότι ο κ. Σαββίδης υπέβαλε δύο μηδενικές προσφορές.

Για το θέμα αυτό, δημοσιογράφος του Alpha απευθύνθηκε σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Χρήστο Δουληγέρη, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια. Στα διαδοχικά ερωτήματα του ρεπόρτερ, ο κ. Δουληγέρης αρχικά παραπέμπει στη διακήρυξη της επιτροπής και στη συνέχεια αναγνωρίζει ως τελική προσφορά του κ. Σαββίδη τα 61,5 εκατ. ευρώ. Δεν απάντησε, όμως, στο ερώτημα γιατί προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει, με την υπογραφή του, έγκυρη την προσφορά των 61,6 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τον Alpha, φαίνεται ότι ουδείς στην επιτροπή γνώριζε πώς και γιατί η προσφορά του κ. Σαββίδη έγινε «ασανσέρ», ενώ ο κ. Δουληγέρης παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ένσταση και δήλωνε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» τόσο για την υπόθεση αυτή, όσο και για το βοσκοτόπι Καλογρίτσα...


ΓΓΕΕ: Αν συνεχίσετε θα καταπέσει η εγγυητική σας


Για τυπογραφικό σφάλμα στη μεταφορά των ποσών στα πρακτικά μιλά ανακοινωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας σε όσα κατήγγειλε το ρεπορτάζ του Alpha.

Παράλληλα μιλά για παραπληροφόρηση και τονίζει πως η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ.Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας.

Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED», στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 €, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 €,  ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 €, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων.

Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού,  με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016,  στον όρο  3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση «απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία». 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Διαγραφή άμεσα

Αν αυτό δεν είναι τραμπουκισμός Δημόσιου Λειτουργού, να του κρατάει την πόρτα του αυτοκινήτου και να τον απειλεί δεν ξέρω τι είναι... ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑ

theo

Δεν είμαι δικηγόρος του Αλφα αλλά διερωτώμαι ως πολίτης. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι μια δημόσια υπηρεσία ή όχι ? ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : Ποιά είναι αυτή η Δημόσια Υπηρεσία που βγάζει ανακοινώσεις με πολιτική χροιά του τύπου " ... Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης .... Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. ...." Είναι ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας ή μήπως είναι ανακοίνωση πολιτικού κόμματος και δεν το ξέρουμε? ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : O Alpha έχει αποκλειστεί (ως μειοδότης) από τη διαδικασία αδειοδότησης και έχει λήξει η δημοπρασία ή όχι ? Ποιός είναι ο λόγος λοιπόν των απειλών της ΓΓΕΕ προς το κανάλι, με γελοίες απειλές του τύπου "θα καταπέσει η Εγγυητική σας" όταν η ίδια η Εγγυητική αφορά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας (δηλαδή αυτής που έχει λήξει) και η διακήρυξη αναφέρει "....κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία...". Ποιος επηρεασμός των μελών λοιπόν, αφού ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε ! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

NRG

Πολύ εύλογες οι απορίες σου. Να προσθέσω και εγώ μία, επειδή βλέπω στη δημόσια υπηρεσία μια λογική του τύπου "ελα μωρέ ενα τυπογραφικό λάθος κάναμε.. πως κανετε έτσι?" Αν εσύ στη δουλεία σου, κάνεις ένα τυπογραφικο λάθος και π.χ. δεν δηλώσεις τα 100.000 ευρώ της διαφοράς, θα το δεχτεί η εφορία σαν τυπογραφικό λάθος?

sagoni

Για γέλια τα κανάλια. Δεν μπορούν να χωνέψουν πως το πάρτι τελείωσε. Τελείωσε ρε παιδιά, τι δεν καταλαβαίνετε;

@

τελείωσε το ένα, άρχισε το άλλο, το ροζουλί. Τόσο πια δεν καταλαβαίνεις τί γίνεται;

Νίκος

Ένα έχω να σού πω 12 αύριο θα μάθεις τα νέα και θα τρέχεις να κρυφτείς επί τού σημερινού θέματος έχεις να πεις κάτι άλλα τι λέω τώρα αφού είστε με χόρτο καθημερινά.

Aυτό λέμε και στους Συριζαίους...

Και δεν καταλαβαίνουν...

κάποιος

Αυτό θα πει παπατζιλίκι! Όλο το reality ήταν στημένο ώστε όποιος συμμετείχε, έπρεπε να δίνει σε κάθε φάση μεγαλύτερη προσφορά. Αν δεν έδινε, έβγαινε εκτός. Ο Ρώσος τα μπέρδεψε, έδωσε μηδέν και βγήκε και το είπε κιόλας! Μήπως τελικά τον αδικούμε, κι είναι όντως πόντιος; Ο Παππάς κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο με τους δύο βλάκες που έμπλεξε, Καλογρίτσα και Σαββίδη. Αλλά τι να κάνει... Αυτούς είχε του χεριού του για να στήσει το έργο που ήθελε. Τώρα απειλεί! Πως, θα επηρεάσει κάποιος την επιτροπή εκ των υστέρων; Δεν μας λες εσύ καλύτερα, πως ενημέρωνες Καλογρίτσα και Σαββίδη; Στο catering με τη χαρτοπετσέτα; Γι αυτό τους έβαλες να επιλέξουν μενού εκ των προτέρων, για να ξέρεις που θα στέλνεις τα ραβασάκια, αλλά τους άφησες να πνιγούν στο σκατό με τις χημικές τουαλέτες;

@

"...μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 ". Το ίδιο ακριβώς τυπογαφικό λάθος σε ΔΥΟ σημεία; Και τυπογραφικό λάθος να ήταν, πως βάζουν την υπογραφή τους ΠΕΝΤΕ άτομα της επιτροπής σε ένα έγγραφο με λάθη; Και όταν αναφέρονται ποσά σε τέτοια έγγραφα, δεν θα έπρεπε να γράφονται και ολογράφως, για να μην γίνονται τέτοια "λάθη";

ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

Πάλι απειλούν οι συριζαίοι. Η Τιμωρια των "κουμουνιστών" θα είναι σκληρή. Δε μπορεί να απειλούν ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ μόνο αυτοί! Η Εποχή του Κουτσόγιωργα παρήλθε! Και βεβαια δεν εχουν 48% αλλά ούτε 28%....προς το 18% πάνε - και ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

Βρέχει πανηλιθιους

Κοντοζυγωνει του ελικοπτέρου η ώρα και ποιος θα πρωτοχωρεσει, ο ηλίθιος ή ο πανηλιθιος, οεο!!!!

Τσίπα δεν έχετε

Κοφτε το παραμύθι, τέλος το δούλεμα, ξυπνήσαμε ρε.......μα τυπογραφικο λάθος, κάτι καλύτερο δε βρήκατε ρε.....

Λαμογια του Συριζα

Μας τρολαρετε κιόλας, άκου εκεί τυπογραφικό λάθος, καλά ουδείς μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει τα ποσά που μεταφέρονταν από έγγραφο σε εγγραφο; Αν νομίζετε ότι θα μας ταζετε για πολύ ακόμα σανό αυταπαταστε!!!

Γ

ΠΑΡΤΕ ΤΑ 3 ΕΚ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ...ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ......ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης