Φωτογραφίες: Το ιδιαίτερο κελί των φυλακών Αυλώνα και οι απειλές κατά της διευθύντριας

Φωτογραφίες: Το ιδιαίτερο κελί των φυλακών Αυλώνα και οι απειλές κατά της διευθύντριας

Έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το prive κελί - Κατά πληροφορίες στο κελί κρατείται ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των TOR M1 μαζι με τον πατέρα του και πρώην υπ. Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη - Τι αναφέρει για το θέμα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Φωτογραφίες: Το ιδιαίτερο κελί των φυλακών Αυλώνα και οι απειλές κατά της διευθύντριας
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών από ένα κελί των φυλακών Αυλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα «ιδαίτερο» κελί στο οποίο κρατείται
ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλης, ο οποίος όπως και ο πατέρας του έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση των TOR M1.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κελί διαθέτει πλυντήριο και κουζινάκι, με την ηλεκτρική συσκευή να έχει τοποθετηθεί κατά πληροφορίες με δικές του δαπάνες.

Όσο για το πώς γίνεται να κρατείται στις φυλακές Ανηλίκων ένας ενήλικας όπως ο Μιχάλης Μιχαηλίδης σημειώνεται ότι πρόκειται για μια σπάνια απόφαση που λαμβάνεται σε ειδικές περιπτώσεις - συνήθως για λόγους ασφαλείας - με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κλείσιμο
Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών:






Ωστόσο, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, χθες σε σχετικό ψήφισμά της έκανε εμμέσως πλήν σαφώς έντονη αναφορά για ένα σιωπηρό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένων σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι κατέχουν ακόμα και διευθυντικές θέσεις.

Ειδική αναφορά γίνεται για τις φυλακές νέων Αυλώνα και την διευθύντρια της Μαρίνα Μπούκη, που όπως όλα δείχνουν, είναι υπό σφοδρό διωγμό από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και έχει διαταχθεί ήδη (δεν έχει όμως ακόμα εκτελεστεί) η μεταφορά της σε άλλη φυλακή (Θήβα).

Μάλιστα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει «σκόπιμες, άδικες και εκδικητικές μετακινήσεις» σωφρονιστικών υπαλλήλων και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και «απειλές» από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα, καταγραφεί τις απειλές αυτές στο ψήφισμά της.

Ακόμα, από την πλευρά της Ομοσπονδίας γίνεται αναφορά  για διενεργούμενη έρευνα στις φυλακές Αυλώνα, σχετικά με το γιο κρατούμενου πρώην υπουργού της Κύπρου.

Το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Πιστοί κάποιοι στις κατά καιρούς απειλές άρχισαν ως φαίνεται τώρα να τις υλοποιούν. Δε θα πούμε για ποιους ακριβώς λόγους απείλησαν, γιατί δεν χρειάζεται να εμπλέξουμε και άλλα πρόσωπα τα οποία όχι μόνο δεν φταίνε αλλά διότι στη συνέχεια και αυτούς τους ξεγέλασαν.

«Αυτά που ξέρατε να τα αφήσετε». «Για τους Μιχαϊλίδηδες και τον Κούτσικο γιατί δεν αντέδρασες και αντιδράς τώρα;» «θες να ρίξεις την κυβέρνηση!», «Στο φυλάω να το ξέρεις!», είπε κάποιος στη διευθύντρια του ΕΚΚΝ Αυλώνα. «Θα φας το κεφάλι σου αν συνεχίσεις να διαφωνείς με το θέμα του Αττικού νοσοκομείου και να λες ότι λένε και οι συνδικαλιστές», «σε έχω προειδοποιήσει μην το ξεχνάς», είπαν στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου. Το ίδιο έκαναν και στον αρχιφύλακα της φυλακής Χανίων, τον οποίο απείλησαν λέγοντάς του «αν δεν άνοιγες την πτέρυγα θα σε έστελνα απλό υπάλληλο στην Κομοτηνή». Ένας δε, εσχάτως τοποθετηθείς σε σημαντική θέση έλεγε και συνεχίζει ως πραίτορας πλέον να λέει ότι «για όλα φταίει ο συνδικαλισμός». «Αυτό το σύστημα των συνδικαλιστών τα κάνει όλα», «ο Αυλώνας είναι πίσω από όσα μου έχουν συμβεί», «εσύ κακώς κάθεσαι εκεί, πρέπει να πας στον Κορυδαλλό». Εδώ πάει το «Που είσαι νιότη που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος». Άξιος άξιος.

Έτσι λοιπόν, στις 16/9/2016, η διευθύντρια του ΕΚΚΝ Αυλώνα, παρότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας του συζύγου της, μετακινείται στη Θήβα. Το ίδιο κάνουν και με τον αρχιφύλακα του ΕΚΚΝ Αυλώνα, τον οποίο αδικαιολόγητα τον μετακινούν στο Κ.Κ Κορίνθου, όπου κρατούνται μόλις 9 κρατούμενοι, με αποτέλεσμα τον παράνομο υποβιβασμό του εκεί υπηρετούντος αρχιφύλακα σε απλό φύλακα. Τη διευθύντρια του Ψυχιατρείου, με ανειλημμένες οικογενειακές υποχρεώσεις και δύο παιδιά να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, τη μετακινούν στον Αυλώνα. Την πρώην διευθύντρια της ΔΦ Κορυδαλλού, που οι ίδιοι την είχαν αποσπάσει ως απλή υπάλληλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αντικαθιστώντας την μάλιστα για το λόγο αυτό από μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου, την αποσπούν ξανά και την τοποθετούν ως προϊσταμένη διεύθυνσης στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού.
Προφανώς και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της διοίκησης να προβαίνει σε αλλαγές και μετακινήσεις, πάντα όμως με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι να εκδικείται.
Τα δύο αυτά καταστήματα, μαζί με δύο-τρία άλλα της περιφέρειας, κατά κοινή ομολογία λειτουργούσαν άριστα και με ορατά αποτελέσματα. Για ποιο λόγο λοιπόν κάνουν αυτές τις αλλαγές τώρα; Πόσο μάλλον, όταν όλοι ξέρουμε ότι η συνάδελφος που τοποθετήθηκε ως προϊσταμένη διεύθυνσης στο ΨΚ Κορυδαλλού, η ίδια επιθυμούσε να τοποθετηθεί στον Ελαιώνα Θηβών. Από εκεί άλλωστε είχε μετακινηθεί ο διευθυντής, ο οποίος επελέγη ως σιευθυντής συντονισμού των φυλακών παρά τω γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και μόνο αυτή η θέση θα έπρεπε να καλυφθεί.

Αν είχε γίνει αυτή η τοποθέτηση, τι χρειαζόντουσαν όλες οι άλλες; Είναι προφανές γιατί το έκαναν τώρα: Είχαν μεν προσχεδιάσει τις μετακινήσεις που χρωστούσαν, αλλά μαζί με αυτές, είχαν ετοιμάσει και το άλλοθί τους. Στο ΕΚΚΝ Αυλώνα, γινόταν έρευνα σχετικά με το γιό πρώην κρατούμενου και πρώην υπουργού της Κύπρου. Προσδοκούσαν ότι το πόρισμα θα ήταν καταγνωστικό, άρα θα είχαν έτοιμη τη δικαιολογία και κανείς δεν θα μπορούσε τότε να πει τίποτα. Μάλλον κάτι δεν τους πήγεκαλά με το πόρισμα, (δεν υποκύπτουν όλοι) και αν όντως είναι απαλλακτικό θα δυσκόλευε την υλοποίηση τους. Φαίνεται λοιπόν κάτι έχουν πληροφορηθεί για αυτό και έσπευσαν να κάνουν τις μετακινήσεις, πριν την κατάθεση του.
Καταίσχυναν της αισχύνης, άλλωστε «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».

Υπηρεσιακά μας εξοντώνουν ηθικά μας ευτελίζουν, βιολογικά αναμένουμε την συνέχεια των προγραφών.
Μετά από αυτά είναι προφανές πως, για ότι συμβεί στον εργασιακό μας χώρο ή προσωπικά εναντίων μας, αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι όσοι ακούν τους ανερυθρίαστους συνωμοσιολογούντες και ανάλογα αποφασίζουν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ως σκόπιμες, άδικες και εκδικητικές τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας και ζητάμε να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες, συμπεριφορές και πρακτικές».
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ήδη διεξάγεται έρευνα
«Ήδη διεξάγεται διοικητική έρευνα για «συγκεκριμένες συνθήκες στις φυλακές Αυλώνα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, μετά τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη ενός «ιδιαίτερου» κελίου στις φυλακές Αυλώνα στο οποίο φέρεται ότι κρατείται ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλης, ο οποίος όπως και ο πατέρας του έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1.
           
Ειδικότερα, ο   κ.   Παρασκευόπουλος αναφέρει στην δήλωσή του ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για την ασφάλεια, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, τη διαφάνεια και την ισονομία στις ελληνικές φυλακές».
            
Την προσπάθεια αυτή, σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης,  «στηρίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, του πολιτικού κόσμου, των εργαζομένων στο σωφρονιστικό σύστημα και των κρατουμένων».
           
Παράλληλα, τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης «με τα θεσμοθετημένα όργανά του ερευνά παράλληλα κάθε ένδειξη δυσλειτουργίας ή παρανομίας, είτε αυτή προκύπτει από κάποια πραγματική κατάσταση, είτε από δημοσιεύματα». Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξε  ο υπουργός Δικαιοσύνης διεξάγεται διοικητική έρευνα για «συγκεκριμένες συνθήκες στις φυλακές Αυλώνα».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης