Ξανά από την αρχή ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση Μαντέλη

Ξανά από την αρχή ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση Μαντέλη

Η απίστευτη αυτή εξέλιξη αποφασίστηκε λόγω θανάτου το καλοκαίρι του προέδρου του δικαστηρίου που ήδη δίκαζε την υπόθεση Αγγελή Τριαντοπούλου

Ξανά από την αρχή ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση Μαντέλη
Από την αρχή ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, τρία χρόνια μετά την αρχική της έναρξη, η δίκη για την υπόθεση δωροδοκίας του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη.

Η απίστευτη αυτή εξέλιξη, δηλαδή της επανέναρξης της δίκης, αποφασίστηκε λόγω θανάτου το καλοκαίρι του προέδρου του δικαστηρίου που ήδη δίκαζε την υπόθεση Αγγελή Τριαντοπούλου. Η δίκη, αναγκαστικά θα ξεκινήσει πλέον από την αρχή καθώς δεν είχε προβλεφθεί όταν ξεκίνησε ο ορισμός αναπληρωματικών μελών του δικαστηρίου.

Κλείσιμο
Μάλιστα, τότε, η δίκη είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων, έπειτα από τρία περίπου χρόνια διεξαγωγής της και βρίσκονταν λίγο πριν την τελική ευθεία και την ετυμηγορία των δικαστών.

Ειδικότερα, η δική αφορά στην υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός Τ. Μαντέλης φέρεται να έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS.  Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα.

Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη κάθονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης, επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου, εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens, και Αριστείδης Μαντάς. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης