Ο Βέλιος ζήτησε από φίλο του να του κάνει την μοιραία ένεση

Ο Βέλιος ζήτησε από φίλο του να του κάνει την μοιραία ένεση

Τι τελικά, όμως, οδήγησε στο να «φύγει» μόνος του στο σπίτι του στο Γέρακα - Οι τελευταίες έξι ημέρες του δημοσιογράφου

Συγκλονίζει η περιγραφή από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο των τελευταίων ημερών του Αλέξανδρου Βέλιου που οδήγησαν στο τέλος του δημοσιογράφου μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Σε ένα συγκλονιστικό κείμενο που δημοσίευσε στο protagon.gr περιγράφονται τα τελευταία 24ωρα του Αλέξανδρου Βέλιου,
η κηδεία του οποίου έγινε σε βαρύ κλίμα την Τρίτη.

Στο κείμενο περιγράφονται οι προσπάθειές του να προχωρήσει σε «υποβοηθούμενη ευθανασία», οι ανατροπές που οδήγησαν στο να μείνει μόνος του και να βάλει τέλος στη ζωή του, οι ύστατες ώρες.

Ο Δημήτρης Αλικάκος ήταν από τους ανθρώπους που συναντήθηκαν τις τελευταίες ημέρες πριν την «έξοδο» του Αλέξανδρου Βέλιου καθώς τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αλλά και στο σπίτι του λίγο πριν το τέλος.

Όπως του αποκάλυψε ήθελε πρώτα να γιορτάσει τη γιορτή του στις 30 Αυγούστου, και μετά να ξεκινήσει τη διαδικασία της ευθανασίας. Επειδή, όμως, υπήρξε εμπλοκή τελικά του ζήτησε, οπως γράφει ο κ. Αλικάκος, να ειναι αυτός που θα του κάνει την τελευταία ένεση. Τελικά, όμως έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Δευτέρας. Γι' αυτό και ζήτησε από τον δημοσιογράφο «στην κηδεία μου, θέλω να κοιτάξεις στα μάτια τον […] και να του πεις από μένα: “φάνηκες λιοντάρι στην αρχή, και αποδείχθηκες κότα στο τέλος. Ντροπή σου”».

To xρονικό του τέλους όπως το περιγράφει ο Δημήτρης Αλικάκος

Στις 30 Αυγούστου το κινητό του «άναψε» για τα «χρόνια πολλά». «Με ρωτούσαν οι φίλοι τι να μου ευχηθούν, κι εγώ τους απαντούσα “καλά στέφανα”».

Στις 31 Αυγούστου μπήκε στο νοσοκομείο, όπως το είχε (είχαν) σχεδιάσει. Δωμάτιο 308. Μια νοσοκόμα προσπάθησε να τον βοηθήσει να ξαπλώσει στο κρεβάτι. «Δεν είμαι ανήμπορος καλή μου κοπέλα, ετοιμοθάνατος είμαι». Μόλις τελείωσαν τα πέρα δώθε του προσωπικού μείναμε για λίγο μόνοι. «Θέλω κόσμο στην κηδεία μου την Τετάρτη».

Αργά το βράδυ με πήρε στο τηλέφωνο. Ξαφνιάστηκα. «Συμβαίνει κάτι;». «Ο γιατρός δείχνει φοβισμένος. Θα σου πω οριστικά αύριο».

Την επόμενη μέρα, πρώτη του μήνα, η (πρώτη) εμπλοκή επιβεβαιώθηκε επίσημα. Ο γιατρός «το ξανασκέφτηκε» και ανακοίνωσε στον Αλέξανδρο ότι στο νοσοκομείο δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλει… (Λογικό, αλλά τότε γιατί του είπε να πάει εκεί;)

Το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο. «Θα πάρω εξιτήριο το Σάββατο και την Κυριακή τελειώνουν όλα». «Πώς; Με ποιον τρόπο;». Μου περιέγραψε τα πάντα.

Στις 2 του μηνός, είχε πολλές επισκέψεις στο δωμάτιό του. Τρεις γνωστοί του δημοσιογράφοι είχαν ραντεβού μαζί του στις 12 το μεσημέρι. «Ελα πιο νωρίς εσύ». Τον είδα για δέκα λεπτά λίγο μετά τις 11. Μπαίνοντας στο δωμάτιο, έβγαινε ο γιατρός. Δεν με είδε. «Α καλώς τον! Για σένα μιλούσαμε». «Για μένα;». Μπήκε στην τουαλέτα για να πλυθεί. Από εκεί τον άκουσα να μου λέει: «Τελικά εσύ θα το κάνεις». Γέλασα. «Και γιατί να μην το κάνω, αλλά ποιο;». «Την ένεση». Σιωπή. «Ξέρεις να κάνεις ένεση;». Σιωπή. Βγήκε από το λουτρό και με αργές κινήσεις κάθισε σε μια αναπαυτική πολυθρόνα. Εκεί ξεκίνησε ο μονόλογος: «Αύριο παίρνω εξιτήριο. Την Κυριακή θα έρθει ο γιατρός να μου φέρει τη σύριγγα. Θα έρθεις κι εσύ. Δεν χρειάζεται να μου κάνεις ένεση, πλάκα έκανα, θα σου δείξει απλώς πώς να την κουμπώσεις στην “πεταλούδα” που έχω στο στήθος μου. Μετά θα πατήσεις την ένεση. Και φύγε αμέσως. Δικός μου άνθρωπος θα ειδοποιήσει το γιατρό να έρθει για να πιστοποιήσει το θάνατο, και βέβαια το γραφείο τελετών». Δεν μπορεί, δεν το ζω αυτό, σκέφτηκα. Κατάλαβα αμέσως ότι βρίσκεται σε τεράστιο αδιέξοδο. Άλλαξα κουβέντα. Τον ρώτησα πως αισθάνεται και αν πονάει. Μου είπε πως δεν πονούσε και πως ο χώρος του νοσοκομείου έκανε καλό στην ψυχολογία του. «Καλώς, θα τα πούμε το απόγευμα».

Στις 8.01 με πήρε τηλέφωνο. «Συμφωνήσαμε με τα παιδιά (τους τρεις δημοσιογράφους) να κάνω μια δήλωση για την ευθανασία, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο. Πώς βλέπεις την ιδέα;». «Πολύ καλή!». «Δεν φέρνεις εκείνη την καμερούλα να τα πω εκεί την Κυριακή;». «Και βέβαια, αλλά γιατί την Κυριακή; Καλύτερα Σάββατο». «Εντάξει Σάββατο, αλλά αργά, κατά τις εννιάμισι, γιατί θα βγω από το νοσοκομείο και μετά θα έχω κάποιες συναντήσεις». «Έγινε, εννιάμισι».

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου πήρε εξιτήριο. Πριν, τον επισκέφτηκαν κάμποσοι φίλοι και τον αποχαιρέτησαν. Πολλοί από αυτούς κλαίγοντας. «Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό». Στις 9.30 χτύπησα το κουδούνι. Μου άνοιξε ένα γλυκύτατο πλάσμα. Η εξάχρονη κορούλα του. Εκείνος καθόταν στο γραφείο του. «Έλα να σου δείξω τι θέλω να πω». Μου διάβασε λίγες γραμμές από ένα χειρόγραφο κείμενο. «Δεν έχει νόημα Αλέξανδρε, τα έχεις πει όλα, επαναλαμβάνεσαι». «Συμφωνώ, απλώς ήθελα να μου το επιβεβαιώσεις». Σηκώθηκε, με μεγαλύτερη δυσκολία από κάθε άλλη φορά, και κάθισε απέναντί μου. «Είσαι ένας από τους λίγους ανθρώπους που σε λίγο θα γνωρίζουν τα πάντα. Το τελικό πια σχέδιο. Είναι δικαίωμά σου να παραδεχθείς ότι γνώριζες ή όχι. Αύριο θα πεθάνω. Όχι ακριβώς όπως θα ήθελα, δηλαδή με ευθανασία, αλλά με ΜΗ υποβοηθούμενη ευθανασία. Δηλαδή –για να μην μασάω τα λόγια μου- θα αυτοκτονήσω. Θες να σου διαβάσω την στερνή ανακοίνωσή μου; Άνοιξε την καμερούλα σου».Τα παραπάνω λόγια συνιστούν ένα σπαρακτικό αντίο και μια σκληρή καταγγελία. Δεν έδωσε την ευκαιρία στους δικούς του ανθρώπους να του κλείσουν τα μάτια για να τους προστατέψει. Δεν τους έδωσε την ευκαιρία γιατί «ο μουχλιασμένος συντηρητισμός –έως σκοταδισμός- θεσμών και αντιλήψεων με αναγκάζει να διαπράξω μόνος την “ευθανασία” μου. Μόνο που αυτό δεν είναι ευθανασία, είναι αυτοκτονία». Αυτό ακριβώς μου είπε. «Μα τότε μιλάμε για ανθρώπινη τραγωδία, όχι για “καλό θάνατο”», αντέτεινα. «Έτσι ακριβώς είναι. Νιώθω απογοήτευση και απόγνωση, αλλά δεν έχω άλλη λύση τούτη την ώρα».

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τον αποχαιρέτησα. Προσπάθησα να μην δακρύσω. Τα κατάφερα. Μπροστά από την ανοιχτή πόρτα του ασανσέρ πλησίασε κοντά μου και χαμηλόφωνα μου είπε: «στην κηδεία μου, θέλω να κοιτάξεις στα μάτια τον […] και να του πεις από μένα: “φάνηκες λιοντάρι στην αρχή, και αποδείχθηκες κότα στο τέλος. Ντροπή σου”».


Διαβάστε το κείμενο όπως αναρτήθηκε στο protagon.gr

ΣΧΟΛΙΑ (121)

Ανδρεας

Λυπάμαι για το τέλος αυτού του ανθρώπου -να τον κρίνω μετα απο το τεράστιο δίλλημα που βρέθηκε ούτε μπορώ ούτε τέτοιο δικαίωμα έχω.Η ψυχή του εύχομαι να αναπαυθεί μετα το γολγοθά που έζησε.Θα ρωτήσω όμως το εξής :Οι βιομηχανίες φαρμάκων και οι γιατροί που τις στηρίζουν με το αζημίωτο σε περιπτώσεις καταδικασμένες και όταν άνθρωποι έχουν πουλήσει επι ματαιω περιουσίες για να καταλήξουν λίγο πιο αργά στα 3 μέτρα μήπως πράττουν έργο χριστιανικό;Δεν ειναι παλιάνθρωποι όταν στα τέλος της ζωής σε εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τροπο;Μήπως τελικά απο τη στιγμή που δεν υπάρχει σωτηρία η ευθανασία ΕΦ όσον την αποδέχεται κάποιος -(δεν μιλώ για αυτοκτονία)- ειναι η μόνη λύση που σέβεται τον άνθρωπο και την οδύνη του;

@12:45

@Ανδρέα, ολες οι φαρμακοβιομηχανιες εκμεταλλευονται- δυστυχως- τον καθε ασθενη, διοτι πωλουν φαρμακα. Δεν χαριζουν. Στο χερι του καθενος μας ομως ειναι αν θα παρει καποιο σκευασμα και αν αυτο ειναι νομιμο και εχει εγκριθει. Αν καποιος κανει ανομες πραξεις ευθυνεται ο ιδιος και αν προσπαθει με ψυχολογικο εκβιασμο να εκμεταλλευθει τριτους να τον βοηθησουν σε αυτοκτονια...κανονικα πρεπει να επεμβει η δικαιοσυνη. Εδω εχουμε πολλα ατομα στην ιστορια.

akis

ΚΟΥΦΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΜΟΥΓΚΟΙ ΟΛΟΙ.....ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΣΙΠΡΑ !!!

ενα μονο...

θα πω...εχετε διανοηθει 1 ΛΕΠΤΟ ΖΩΗΣ τι αξια μπορει να εχει???...το να εχεις ακομα μερες ζωης και να τις φτυνεις δεν ξερω πως μπορει να ειναι θετικο...υπ οψιν οτι δεν ξαναγυρνας......κλεινεις τα ματια και γεια σας...αντιο...goodbye...για παντα...εδω δεν ειναι πεφτω για εναν υπνακο και τα λεμε σε μιση ωρα για καφε...εδω κλεινεις τα ματια και μαυριλα FOR EVER-ΤΕΛΟΣ...τα χαμογελα πως του ερχοτανε???...ειναι σοκαριστικο...θριλερ...ορισμενοι λενε οτι εχει καθενας δικαιωμα στην επιλογη...ναι ρε παιδια ,στην επιλογη παπουτσιων,ομαδας,καμμιας ταινιας...εδω δεν μιλαμε για τσαντες και παπουτσια...μην μπερδευεστε...τι ειναι η ζωη ??...ραδιοφωνικος σταθμος που στην εδωσε και πατας το off για να κλεισεις???...οκ μην τρελλαθουμε...

Θόδωρος Γαζανός

Ο άνθρωπος ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Αν και δε συμφωνώ με την αυτοκτονία,όμως σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ την απόφασή του. Καθώς φαίνεται,ήταν σύμφωνη με τις πεποιθήσεις του. Και γι' αυτό δεν το σχολιάζω ΚΑΘΟΛΟΥ. Δικαίωμά του. Από κεί και πέρα όμως όλη αυτή φαρσοκωμωδία που σκηνοθέτησε για το θάνατό του (προφανέστατα για να μας κάνει να ασχοληθούμε μ' αυτόν) είναι (κατά την άποψη ενός αγράμματου χωριάτη,δηλ. εμένα) μάλλον για γέλια. Και όλοι όσοι χαρακτηρίζετε την ενέργεια αυτή ως πράξη ηρωισμού και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, μήπως πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα? Δε δίνετε, νομίζω, καλό μήνυμα στους ανθρώπους με παρόμοιο πρόβλημα. Έχω άδικο?

ΕΙΡΗΝΗ Χ.Σ.

Επιτέλους! Συμφωνώ απόλυτα.

...

Σωστός απόλυτα και εμπεριστατωμένα!

ΝΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη!Μην κρινετε για να μην κριθειτε είπε ο Κύριος.Δικια του ήταν ή ζωή αυτό έκρινε σωστό αυτό έκανε.Τα πράγματα σ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι άσπρο ή μαύρο .Ας κοιτάξει ο καθένας τη δικιά του ζωή και ας τον αφήσουμε να αναπαυθεί όπως επέλεξε.Δεν είναι ανάγκη να έχουμε άποψη για τις ζωή των άλλων εκτός κι αν έχει βρεθεί στην ίδια θέση.Να ευ χομαστε μόνο να μη χρειαστεί να βρεθεί κανένας μας σε τετοιο δίλημμα.Πολυ σημαντική πάντως ή δήλωση ΦΕΥΓΩ ΠΛΗΡΗΣ Ας μεινουμε όλοι σε αυτό κι ας αναλογιστούμε ζώντας τι πρέπει να κάνουμε ώστε πριν το τέλος να είμαστε σε θέση να πούμε ΦΕΥΓΩ ΠΛΗΡΗΣ και να έχουμε τη δικιά του γαλήνη στο βλέμμα.Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ.

...........

Αφού πιστεύεις τόσο πολύ στο Θεό,τότε θα έπρεπε να ξέρεις ότι η πράξη του αποτελεί ύβρη απέναντί του.Αλλά ,άσχετα από τα θεολογικά,σου εύχομαι να μην πάθει καρκίνο κάποιος δικός σου και ενώ μπορεί να το παλέψει,παραδειγματιστεί από αυτό τον άνθρωπο και παραδοθεί χωρίς να προσπαθήσει.Να δούμε τί θα λες τότε.Εμένα ο πατέρας μου,αγαπούσε τη ζωή και πάλευε μέχρι και την τελευταία του αναπνοη και ας υπέφερε.Δεν τα κατάφερε,αλλά για μένα ήταν ένα παράδειγμα γενναιότητας και θέλησης.Και δεν είδα να χάνει καθόλου την αξιοπρέπειά του από αυτό.Το αντίθετο,θα έλεγα.Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει,αλλά ας μην αναγάγουμε τέτοιου είδους πράξεις σε παραδείγματα προς μίμηση.Γιατί γίνονται επικίνδυνα όπλα στα χέρια των αδύναμων ψυχικά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις.

κωστας

Τα χεις μπερδεμενα στο μυαλο σου. Μιλας για Θεο και παραλληλα λες οτι δικια του ηταν η ζωη. Κατα τον χριστιανισμο και την ορθοδοξη πιστη η ζωη ανηκει στο Θεο, γι'αυτο και η αυτοκτονια θεωρειται αμαρτια. Και ναι, μερικα πραγματα δεν ειναι μια ετσι μια γιουβετσι, δεν ειναι ολα γκρι οπως νομιζεις. Ειτε θα μιλας για το Θεο, οποτε σημαινει οτι δεχεσαι οτι η ζωη ανηκει στο Θεο και η αυτοκτονια ειναι μεγιστη αμαρτια, ειτε θα εχεις την αποψη οτι η ζωη του καθενος ειναι προσωπικη υποθεση του και την κανει οτι θελει, οποτε ομως δεν μπορεις να μιλας για Θεο και αναπαυση ψυχης. Διαλεξε τι προτιμας. Οχι ομως ευκολες μεσοβεζικες λυσεις, λιγο απ'ολα αναλογα με το τι μας αρεσει. Και δεν θελω Σταυρο στον ταφο μου, αλλα θελω λουλουδια, επικηδειο και κανονικη νεκροσιμη ακολουθια. Ε, αυτα δεν συμβιβαζονται.

@Ntina

Το να απαγορευεις σε ολους τους αλλους σχολιαστες να σκεφτονται, να κρινουν και να διακρινουν και να διατυπωνουν λογο, ειναι φασιστικο.Κανεις μας δεν κατεκρινε τον βελιο αλλά την πράξη της αυτοκτονιας και μαλιστα εμπλέκοντας και άλλους ωστε να βρει το δηλητηριο -ενεση για να πεθανει.Αν ολοι εχουν δικαιωματα στο να κανουν οτι θελουν , εχουμε και μεις το δικαιωμα να διακρινουμε αν ειναι σωστο ή λαθος , βαση παντα της λογικης και της νομοθεσιας.

demi

Στην Ελλάδα η ευθανασία είναι παράνομη. Η αυτοκτονία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απαγορευθεί ούτε να κηρυχθεί παράνομη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πουθενά στον κόσμο- διότι δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο νεκρός. Στην ευθανασία υποτίθεται υπάρχει κάποιος που βοηθά αυτόν που επιθυμεί να τερματίσει τη ζωή του. Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και κατάλληλες κλινικές. Προσωπικά, δεν με αφορά με ποιον τρόπο επέλεξε να τερματίσει τη ζωή του ο Βέλιος. Αυτό που με αφορά όμως ως πολίτη αυτής της χώρας είναι η προσπάθεια παρουσίασης της αυτοκτονίας - διότι όπως προανέφερα εφ' όσον η ευθανασία είναι παράνομη, υπάρχουν δυο τρόποι εσκεμμένου τερματισμού της ζωής, είτε η αυτοκτονία (όταν η πράξη πραγματοποιείται από το ίδιο το πρόσωπο) είτε ο φόνος (όταν η πράξη πραγματοποιείται από άλλο πρόσωπο) - ως αποδεκτής πράξης που πρέπει μάλιστα να μας παρακινήσει να εξετάσουμε το θέμα της ευθανασίας. Ο Βέλιος αυτοκτόνησε. Μη υποβοηθούμενη ευθανασία δεν υπάρχει, είναι αδόκιμος όρος. Ειδικά δε στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν ευθανασία. Φαντάζεστε τι θα γίνει εάν κάθε άνθρωπος που νιώθει ότι η ζωή του είναι δύσκολη αυτοκτονεί και εάν αυτή η πράξη παρουσιάζεται και ως θεμιτή πράξη προς παραδειγματισμό; Εάν αύριο κάποιος πηδήξει από το μπαλκόνι του για να αυτοκτονήσει, θεωρείτε όλοι εσείς λογικό να παρουσιαστεί αυτό το γεγονός ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους και ο αυτόχειρας να ηρωοποιηθεί; Για καθίστε λίγο και σκεφτείτε που θα οδηγούσε μια τέτοια εξέλιξη. Και μια τελευταία σημείωση: έχω σπουδάσει βιοηθική. Αυτά.

νικος

Χαχα,"εχω σπουδασει βιοηθικη"!!! Μας το πετας στο τελος για να μας πεις οτι η γνωμη σου μετραει πιο πολυ απο των υπολοιπων. Τι μας λες ρε φιλαρα, απο ποτε εγινε επιστημη η βιοηθικη? Αυθαιρετες αποψεις ειναι οπως και η φιλοσοφια και η θεολογια, καθενας μπορει να εχει παντελως διαφορετικες αποψεις επι του θεματος, θεωρητικα-φιλοσοφικα ζητηματα ειναι και οχι επιστημες πχ τυπου φυσικη/χημεια. Το οτι "σπουδασες" βιοηθικη δεν δινει καμια ιδιαιτερη βαρυτητα στην αποψη σου, οι αποψεις ολων σε αυτο το θεμα εχουν την ιδια βαρυτητα.

Φιλία

Toυς φίλους τους αγαπάς . Δεν τους φορτώνεις με τέτοια συνειδησιακά βάρη .

μακιςςς

Ε εντάξει μην ξεχνάς οτι ηταν δικαιωλογημενα ψυχολογικά φορτισμενος.

Γ.Χ

Και επί Σύριζα έχουμε αυτοκτονίες

SPARTA.

Ό Αλέξανδρος Βέλλιος έφυγε με αξιοπρέπεια, κάτι που δεν μπορούν να έχουν οι Έλληνες πολίτες που αυτοκτονούν από τα μνημόνια του Τσίπρα.

@SPARTA

Για πες μας εσύ φίλε μου τον ορισμό της αξιοπρέπειας; Δηλαδή κάποιος που δεν θέλει να ζήσει τους πόνους του καρκίνου και αυτοκτονεί είναι αξιοπρεπής ενώ κάποιος που αυτοκτονεί επειδή είναι άνεργος και δεν έχει τασει τα παιδιά του είναι αναξιοπρεπής; Για διαφώτισέ μας φωστήρα του πληκτρολογίου!

............

Δηλάδή κάποιος που παλεύει μέχρι τέλους με τον καρκίνο και ας υποφέρει,είναι λιγότερο αξιοπρεπής από αυτόν που ,όχι μόνο παραδόθηκε,αλλά τη δύσκολη στιγμή έβαλε άλλον να πάρει το βάρος να του αφαιρέσει τη ζωή;ωραίες απόψεις.

Eίναι τρομερο

να πεθαίνεις κ να λες "θέλω κόσμο στην κηδεία μου" λες κ είναι παράσταση,"η κηδεία μου να γίνει στο Κολωνάκι", κ στο τέλος να παραγγέλνεις κ στον φίλο σου να πει κότα-τον γιατρό προφανώς-που δεν σου έκανε την απαγορευμένη στην Ελλάδα ένεση για να σε σκοτώσει, (τον οποίο όμως θέλεις να έρθει στην κηδεία σου για να τα ακούσει κ από πάνω..). Είναι επιλογή να αυτοκτονήσεις, και είναι υποχρέωση του γιατρού-κ σύμφωνα με τον νόμο-να μην κάνει την ένεση και αυτό έκανε, κράτησε την ηθική του και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης