Αύριο η απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να έχουν στη χλιδή τον 77χρονο

Αύριο η απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να έχουν στη χλιδή τον 77χρονο

Πώς περιγράφει τι συνέβη στο στενό της Μονής αυτόπτης μάρτυρας - Απαντήσεις σε έξι ερωτήματα ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων

Αύριο η απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να έχουν στη χλιδή τον 77χρονο
Μια εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία στην Αίγινα που άφησε πίσω της 4 νεκρούς και αύριο αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για το αν θα εξακολουθήσει να είναι ελεύθερος. Ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Τα ερωτήματα που θέτει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια της 5χρονης και του πατέρα της που βρήκαν τραγικό θάνατο, είναι:

Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος.

Κλείσιμο
Γιατί δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο. 

Γιατί την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακρίτρια.

Γιατί δεν επέστρεψαν πίσω οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο ώστε να βοηθήσουν όσους έπεσαν στη θάλασσα, με δεδομένο ότι οι θανόντες έχουν πνιγεί, άρα δεν ήταν νεκροί όταν έπεσαν στη θάλασσα.

Αυτοί που πήραν τον χειριστή του ταχύπλοου με φουσκωτά γιατί δεν πήγαν πρώτα στον τόπο του ναυαγίου;

Γιατί μέχρι και χθες δεν είχαν ληφθεί αποτυπώματα από το μοιραίο σκάφος. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων της τραγωδίας, ζήτησε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.



«Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις, για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, για αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, για αυτούς που βοήθησαν τον δράστη και αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος για να διαφύγουν. Αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τον δράστη και για τον κάτοικο Αίγινας, ο οποίος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο απομάκρυνε το ζημιωμένο σκάφος από την περιοχή»
, επεσήμανε ο κ.Κούγιας.

Την ίδια ώρα, στο πολυτελές διαμέρισμα του Κολωνακίου παραμένει ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι. 

Αρχικά, είχε διαρρεύσει ότι ο 77χρονος θα βρίσκεται στον πύργο που έχει στο νησί της Αίγινας.

Τελικά, άγνωστο πώς, ο Λυκουρέζος όχι μόνο δεν προφυλακίστηκε αλλά επέστρεψε και στο σπίτι του στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι με την Αστυνομία να διαθέτει μεγάλο αριθμό αστυνομικών και οχημάτων προκειμένου να φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. 

Το ταχυπλοο πέρασε πάνω από το σκάφος

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία ανθρώπου που είδε τη φονική σύγκρουση στο στενό της Μονής ενώ βρισκόταν στην παραλία της Πέρδικας.

«Έχω ακόμη τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης» δηλώνει στην Καθημερινή ο άνθρωπος που πρώτος ειδοποίησε το Λιμενικό για το περιστατικό μολονότι, όπως γράφει η εφημερίδα, κανείς δεν του ζήτησε αργότερα να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό.

«Όταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό σκάφος βυθίστηκε αμέσως σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει» δηλώνει ο αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει ότι οι φωνές των ναυαγών του τουριστικού σκάφους που καλούσαν σε βοήθεια έφταναν μέχρι την ακτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης