Αίγινα: Μας χτύπησαν και μας εγκατέλειψαν, καταγγέλλει επιβάτης της λάντζας

Αίγινα: Μας χτύπησαν και μας εγκατέλειψαν, καταγγέλλει επιβάτης της λάντζας

Ακούστε άλλη μια συγκλονιστική περιγραφή των δραματικών στιγμών που εκτυλίχθηκαν στην Αίγινα από μια επιβάτη του μοιραίου πλοιαρίου

Αίγινα: Μας χτύπησαν και μας εγκατέλειψαν, καταγγέλλει επιβάτης της λάντζας
Άλλη μια μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από μια επιβάτη που έζησε τον εφιάλτη στην Αίγινα
. Η γυναίκα που βρισκόταν στο πλοιάριο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πέρδικα-Μονή και χτυπήθηκε από ταχύπλοο περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε μέσα σε τρία λεπτά αφότου ξεκίνησε η λάντζα από την Πέρδικα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της τυχερό που βγήκε ζωντανή από τη θάλασσα και κατηγορεί τον 77χρονο οδηγό του ταχύπλοου ότι δεν βοήθησε κανέναν από τους επιβαίνοντες στη λάντζα μετά τη σύγκρουση. «Δεν βοήθησαν κανέναν. Δεν μάζεψαν κανέναν και δεν πέταξαν κανένα σωσίβιο» λέει η μάρτυρας, αναφέροντας ότι όλοι βρίσκονταν στο νερό μαζί με τα συντρίμμια του πλοιαρίου αβοήθητοι. 

Κλείσιμο
«Την προηγούμενη ημέρα σχολιάζαμε με τον αδελφό μου ότι το ίδιο σκάφος έκανε στο ίδιο σημείο όπως κάνει ένα αμάξι όταν τραβάει χειρόφρενο, και μάλιστα κοντά στο λιμάνι» αναφέρει η γυναίκα.  

Διαβάστε αναλυτικά την περιγραφή:

«Ήμασταν ακριβώς στα μέσα της διαδρομής, η διαδρομή στο σύνολο είναι ένα μίλι, αυτό μεταφράζεται 7 με δέκα λεπτά απόσταση με το πλοιάριο, ανάλογα με τον καιρό. 

Ακριβώς στα τρία λεπτά αφότου είχαμε φύγει από την Πέρδικα προς τη Μονή, βλέπουμε από το βάθος δεξιά όπως παρακολουθούσαμε το ταχύπλοο. Στην αρχή φαινόταν σαν μια κουκίδα από μακριά, μετά πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα, έκανε ελιγμούς κοφτούς και απότομους, ερχόταν πάνω μας και στον τρίτο ελιγμό πια καρφώθηκε. 

Δεν είχε λόγο να στρίβει. Δεν είχε λόγο. Έπρεπε να διασχίζουμε τη θάλασσα παράλληλα και σε τρεις φάσεις διαδοχικές, στην τρίτη ήρθε πάνω μας. 

Εμείς βλέπαμε την καρίνα του σκάφους, όχι την ευθεία του, εκτός του ότι ήταν το τετραπλάσιο σχεδόν σε όγκο από το δικό μας, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, ήρθε μπροστά δεξιά στην πλώρη, διέλυσε το σκάφος από την καμπίνα του καπετάνιου και όλο το μπροστά μέρος. Βρεθήκαμε όλοι κάτω από το σκάφος, τα σπασμένα κομμάτια. Βγήκαμε όσοι ήμασταν τυχεροί και μετά το πλοίο ενώ μπήκε από μπροστά δεξιά, όπως σας το περιγράφω, διέσχισε το δικό μας πλοιάριο από πάνω, όπως σας το λέω κανονικά και βγήκε πίσω αριστερά. 

Μετά από 25 μέτρα το είδαμε ακινητοποιημένο, είδαμε δύο φιγούρες πάνω. Η μία ήταν ένας κύριος μεσήλικας, φαινόταν με λευκά πυκνά μαλλιά, φόραγε ρούχα μια βερμούδα και μια μπλούζα, στάθηκαν εκεί, τους είδα εγώ αφού ανέβηκα από το νερό και βρήκα την ανιψιά μου που ήταν και η έννοια μου και αφού πια νιώσαμε ασφαλής γύρισα τους είδα και δεν κατάλαβα κάποια αντίδραση, σαν να λέμε ότι πρέπει κάτι να κάνουμε, να πλησιάσουμε έστω σιγά-σιγά με το σκάφος. Εγώ περίμενα ότι κάποιον θα μαζέψουν. Ήταν το μόνο σίγουρο για μένα. Δεν μάζεψαν κανέναν. Δεν πέταξαν κανένα σωσίβιο και μετά από πέντε λεπτά δεν είχα καμία οπτική. Δεν βοήθησαν κανέναν. 

Την προηγούμενη ημέρα σχολιάζαμε με τον αδελφό μου ότι το ίδιο σκάφος έκανε στο ίδιο σημείο όπως κάνει ένα αμάξι όταν τραβάει χειρόφρενο, και μάλιστα κοντά στο λιμάνι».

Ακούστε τη συγκλονιστική περιγραφή της ναυτικής τραγωδίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης