Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Ειδομένης: Μεταφέρθηκαν -οι τελευταίοι- 630 πρόσφυγες

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Ειδομένης: Μεταφέρθηκαν -οι τελευταίοι- 630 πρόσφυγες

Μοιράστηκαν στα κέντρα φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, τα Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ, στο Κορδελιό

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Ειδομένης: Μεταφέρθηκαν -οι τελευταίοι- 630 πρόσφυγες
Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων που είχαν δημιουργήσει καταυλισμούς στην περιοχή περιμετρικά της Ειδομένης. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκαν 630 άτομα, με 11 λεωφορεία, στα κέντρα φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, τα Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ, στο Κορδελιό.

Η εθνικότητα των προσφύγων που μεταφέρθηκαν ήταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, τη Δυτική Σαχάρα και το Ιράκ. Ένα ακόμη λεωφορείο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγο από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Πολύκαστρο, λίγο πριν από τη γέφυρα, όπου υπήρχαν επίσης κάποιοι πρόσφυγες. Η επιχείρηση διεξήχθη δίχως αντιδράσεις από τους πρόσφυγες, υπήρξαν, ωστόσο, περιορισμένης έκτασης επεισόδια με αλληλέγγυους που βρίσκονταν στα σημεία, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές ξένων πολιτών και συγκεκριμένα πέντε Γερμανών, δύο Ισπανών και ενός Πολωνού.

Τη Δευτέρα εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, με τη μεταφορά 1.158 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), ενώ είχε προηγηθεί, στις 24 Μαΐου, η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ολοκληρώθηκε δύο 24ωρα αργότερα.
Κλείσιμο

Με τη σημερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε η εκκένωση της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης, που τους προηγούμενους μήνες φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης