Λεωνίδας Μπόμπολας: «Επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα»

Λεωνίδας Μπόμπολας: «Επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα»

Ο επιχειρηματίας εξετάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών για αδικήματα που οι κυπριακές αρχές του καταλογίζουν - Στις 25 Μαϊου αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για την έκδοση ή μη του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

Λεωνίδας Μπόμπολας: «Επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα»
Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαϊου θα τοποθετηθεί -εκτός απροόπτου -ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστικού συμβουλίου για το θέμα της έκδοσης ή μη του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο.

Την ίδια ημέρα δεν αποκλείεται να εκδοθεί και η απόφαση του συμβουλίου, που θα κρίνει την τύχη του επιχειρηματία. Αν δηλαδή, ο Λεωνίδας Μπόμπολας θα εκδοθεί ή όχι στην Κύπρο, για αδικήματα που οι αρχές της Μεγαλονήσου του καταλογίζουν ότι τέλεσε στο νησί.

Ειδικότερα, το νέο αίτημα για έκδοση του επιχειρηματία στην Κύπρο σχετικά με υπόθεση που αφορά μίζες που φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία ΧΥΤΑ στο νησί, εξετάστηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Κλείσιμο
Ωστόσο οι δικαστές δεν έλαβαν κάποια απόφαση επί του αιτήματος. Αντίθετα, η συνεδρίαση του συμβουλίου διεκόπη για την επόμενη Τετάρτη, οπότε και είναι πολύ πιθανό να ληφθεί και απόφαση, αφού προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.


Δεν θέλω να δικαστώ στην Κύπρο
Σήμερα, ενώπιον του συμβουλίου, ο επιχειρηματίας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο και να δικαστεί στην Ελλάδα.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ειμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους».

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία, Πολύχρονης Τσιρίδης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ηλίας Αναγνωστόπουλος, υποστήριξαν στο δικαστήριο πως οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Οι συνήγοροι ανέφεραν πως αυτό που αποδίδεται στον Λεωνίδα Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα.

«Θα πρέπει ο κ. Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητα του» τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.



«Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως αυτή ειναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση.

Και αυτό διότι πριν από το Πάσχα, το δικαστικό συμβούλιο εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδόσει οι Κυπριακές αρχες είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Τελικά η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδόσει νέο.

Στο γεγονός της έκδοσης νέου εντάλματος αναφέρθηκε και ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος επισημαίνοντας: «Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται απο αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεχθώ πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης