Πανελλαδικές: Η έλλειψη φαντασίας οδήγησε πάλι σε Παπανούτσο

Πανελλαδικές: Η έλλειψη φαντασίας οδήγησε πάλι σε Παπανούτσο

Πιο «αδιάβαστος» ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γ. Παντής, που «αιφνιδιάστηκε» θετικά από το θέμα

Πανελλαδικές: Η έλλειψη φαντασίας οδήγησε πάλι σε Παπανούτσο
Από το «protothema.gr» ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας ότι επελέγη το ίδιο θέμα για την πρεμιέρα των Πανελλαδικών
που είχε «πέσει» το 2012 στα εσπερινά ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το θέμα που μπήκε στη Νεοελληνική Γλώσσα, καθώς λόγω έλλειψης πρωτοτυπίας ίσως επέλεξαν κείμενο του Ευάγγελου Παπανούτσου που αφορούσε στη φιλία. 

Κλείσιμο
Πιο «αδιάβαστος» από όλους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, που δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Αιφνιδιαστήκαμε θετικά, σαν πολιτική ηγεσία, από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να επιλέξει το συγκεκριμένο θέμα» σχολιάζοντας   το κείμενο για να συμπληρώσει: «Το θέμα που έβγαλε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, γιατί εμείς δεν επεμβαίνουμε, είναι ένα θέμα αρκετά έξυπνο και καλό και επίκαιρο και στη δύσκολη στιγμή η φιλία είναι πολύ σημαντικό πράγμα».

Την ίδια ώρα από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας έπαιρναν για να διαψεύσουν το δημοσίευμα του protothema.gr ότι «μπηκε το ίδιο θέμα με τα εσπερινά ΕΠΑΛ τα στις 22 Μαΐου του 2012» για να το καταλάβουν λίγα λεπτά αργότερα ότι δεν γνώριζαν ότι επαναλήφθηκε το θέμα.

Κατά τα άλλα, χωρίς προβλήματα αλλά με έννοιες που έπρεπε να αναλυθούν κρίνεται από υποψηφίους και εκπαιδευτικούς το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας με το οποίο άνοιξε χθες, Δευτέρα,  η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα «δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη δυσκολία και θεωρήθηκαν βατά.
Το κείμενο του Παπανούτσου πραγματεύεται τη διαχρονική αξία και τις μορφές της φιλίας, ενώ στην παραγωγή λόγου οι μαθητές κλήθηκαν να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία φιλικών σχέσεων.

Πρόκειται για ένα οικείο στους μαθητές θέμα που είχε διδαχθεί στα φροντιστήρια. Ο προβληματισμός  που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια  σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και η προσωπική πείρα των μαθητών θα βοηθήσουν στην  ανάπτυξη των απόψεών τους. Οι ασκήσεις του β' μέρους θωρούνται απλές και κατανοητές».

Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη, με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα κάνουν μία ακόμα επανάληψη στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά στα οποία εξετάζονται αύριο Τετάρτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης