Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης στο Ελληνικό

Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης στο Ελληνικό

Τα σκουπίδια βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τις σκηνές - Γύρω από τις σκηνές οι πρόσφυγες έχουν σκάψει... χαντάκια προκειμένου να κρατήσουν μακριά τα νερά της βροχής - Για λίγο νερό οι μετανάστες συνωστίζονται στην ουρά, ενώ οι τουαλέτες που υπάρχουν είναι λίγες

Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης στο Ελληνικό
Κάτω από συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης διαβιούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη δομή του Ελληνικού. Βρωμιά, δυσωδία, ελλείψεις ιατρικών παροχών αλλά και προβλήματα με τη σίτιση είναι οι παράγοντες που έχουν μετατρέψει το κέντρο φιλοξενίας του ελληνικού σε ένα χώρο που μόνο για την παραμονή των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους δεν κάνει.

Το ΚΕΡΦΑΑ με ανακοίνωση του μετά από καταγγελίες που του έγιναν από πρόσφυγες προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για μαζική  πείνας των μεταναστών εξαιτίας της κακής ποιότητας του φαγητού, ενώ ανέφερε ότι αρκετά παιδιά οδηγούνται στα νοσοκομεία με πόνους στο στομάχι. Πρόκειται για το κομμάτι των προσφύγων που μένουν στις σκηνές της ύπατης αρμοστείας στο γήπεδο του μπέιζμπολ. Η υπεύθυνη της δομής Χριστίνα Χριστίδου δεν διέψευσε της αποχή των προσφύγων από το συσσίτιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ωστόσο όπως ανέφερε ήταν ένα πρόβλημα το οποίο ξεπεράστηκε μετά τις συζητήσεις που είχαν οι συντονιστές της δομής με τους μετανάστες. "Η σίτιση γίνεται κανονικά. Χθες είχαμε από τους διαμένοντες μια έκφραση διαμαρτυρίας για το φαγητό. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού απείχαν όλοι από το συσσίτιο. Η διαμαρτυρία δεν είχε να κάνει με την ποιότητα αλλά με το γεγονός ότι κάποια από τα τρόφιμα που διανέμονται δεν συγκαταλέγονται στις διατροφικές τους συνήθειες τους. Οι συντονιστές τους εξήγησαν πως έχουν τα πράγματα και χθες το βράδυ οι πρόσφυγες έφαγαν
Κλείσιμο
".




Κι αν όπως λένε οι υπεύθυνοι της δομής οι διατροφικές συνήθειες των προσφύγων ήταν ο λόγος για να πραγματοποιήσουν μια... μίνι απεργία πείνας, κανείς τους δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις συνθήκες εξαθλίωσης που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr στις εγκαταστάσεις του μπέιζμπολ στο Ελληνικό.

Τα σκουπίδια βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τις σκηνές όπου διαμένουν οι μετανάστες με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία μόλυνσης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα ανήλικα παιδιά τους. Κάτω από τις σκηνές έχουν απλωθεί κουβέρτες με αποτέλεσμα παιδιά λίγων μηνών να κοιμούνται στο σκληρό έδαφος του χώματος. Γύρω από τις σκηνές οι πρόσφυγες έχουν σκάψει... χαντάκια προκειμένου να κρατήσουν μακριά τα νερά της βροχής η άλλων παραγόντων.

Για λίγο νερό οι μετανάστες συνωστίζονται στην ουρά, ενώ οι τουαλέτες που υπάρχουν είναι λίγες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των 1000 και πλέον προσφύγων που διαμένουν στο γήπεδο του μπέιζμπολ.

Οι μετανάστες συνωστίζονται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στις εξέδρες του σταδίου προκειμένου να αποφύγουν τον ήλιο που δημιουργεί υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας εντός των σκηνών τους, ενώ τα ανήλικα παιδιά παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια σκαρφαλώνοντας σε δίχτυα που βρίσκονται σε κενά σημεία των εξεδρών και ύψους έως και πέντε μέτρων από το έδαφος.

Όλα τα συρμάτινα κιγκλιδώματα του σταδίου έχουν μετατραπεί σε απλώστρες, ενώ ευπαθή προϊόντα όπως γάλατα τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται εντός ψυγείου, φιγουράρουν έξω από τις σκηνές εκτεθειμένα στο ήλιο.

Αυτή την ώρα στο κέντρο φιλοξενίας του ελληνικού έχει φτάσει κλιμάκιο του ΚΕΕΡΦΑ το οποίο μαζί με γιατρούς επισκεφτεί του χώρους που διαμένουν οι πρόσφυγες.





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης