Θεσσαλονίκη: Χωρίς δερματολόγους τα νοσοκομεία μετά τις 15:00

Θεσσαλονίκη: Χωρίς δερματολόγους τα νοσοκομεία μετά τις 15:00

Ο διευθυντής του νοσοκομείου ΝΑΔΝΘ, τόνισε πως εδώ και αρκετό καιρό οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες δερματολόγους μετά τις 15:00 το μεσημέρι, καθώς δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, μετά την κατάργηση των εφημεριών

Θεσσαλονίκη: Χωρίς δερματολόγους τα νοσοκομεία μετά τις 15:00
Η κατάργηση των εφημεριών στις υπάρχουσες δερματολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αναγκάζει τους ασθενείς να απευθύνονται μετά τις 15.00 για επείγοντα δερματολογικά περιστατικά είτε σε παθολογικές κλινικές είτε σε ιδιώτες δερματολόγους.

Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Μία ενέργεια, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με ελάχιστο κόστος και θα ανακουφίσει ιδιαίτερα την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είναι η επαναλειτουργία της καθημερινής (πενθήμερης), διευρυμένης λειτουργίας (8 π.μ. - 8 μ.μ.) του ΝΑΔΝΘ, κατόπιν κοινής συμφωνίας του τρόπου διαμόρφωσής της (εξωτερικά - απογευματινά ιατρεία, εφημερία κλπ.), ώστε να εξυπηρετούνται και μάλιστα με υψηλού επιπέδου παροχές, οι πολίτες που επλήγησαν διπλά από τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις περικοπές στις παροχές υγείας” ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής δερματολογίας και διευθυντής της Α' Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝΘ), Δημήτρης Ιωαννίδης.

Το Nοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης αν και συγχωνεύτηκε διοικητικά με το Ιπποκράτειο, διαθέτει σε πλήρη λειτουργία εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια (μυκητολογικό, ιστοπαθολογικό, δερματοσκόπησης, κλπ). Στους χώρους του Νοσοκομείου λειτουργεί επίσης Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου ενώ οι κλίνες νοσηλείας μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, αφήνοντας κενό το πρόσφατα ανακαινισθέν κτήριο της Βίλλας Χατζηλαζάρου, το οποίο εδωρήθη από την οικογένεια στο Δημόσιο, με την προϋπόθεση της στέγασης του ΝΑΔΝΘ.

Κλείσιμο
Στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ. πραγματοποιούνται 10 τακτικά και 10 ειδικά εξωτερικά ιατρεία εβδομαδιαίως, εκ των οποίων τα 6 υπό την παρουσία φοιτητών. Συνολικά, τα τελευταία έτη, εξετάζονται στην Πανεπιστημιακή Κλινική περί τους 2500 ασθενείς μηνιαίως” ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης και τα μέλη της κλινικής, έχουν υποβάλει στους αρμοδίους τις παρακάτω προτάσεις, οι οποίες, όπως ανέφεραν, συνάδουν με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και επιλύουν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα:

* Επαναφορά των κλινών νοσηλείας των ασθενών στο ιδιόκτητο ακίνητο του ΝΑΔΝΘ, για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του ΝΑΔΝΘ από άποψη υποδομών αλλά και ιστορικής διαδρομής, πράγμα που δεν αντίκειται στους ισχύοντες Οργανισμούς, ούτε απαιτεί να ανακτήσει το ΝΑΔΝΘ διακριτή νομική προσωπικότητα, γενονός που θα επέφερε καινούριες δαπάνες.

* Ενίσχυση της λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Φαρμακείου, ώστε να υποστηριχθεί μερικώς η επαναφορά των κλινών.

* Επαναφορά τουλάχιστον δύο διοικητικών υπαλλήλων από τους πολλούς που με τη διοικητική ενοποίηση μεταφέρθηκαν το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης