ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πολάκης: Αν δεν παραιτηθεί η διοίκηση του ΚΕΕΛΝΠΟ θα τους παύσω

Πολάκης: Αν δεν παραιτηθεί η διοίκηση του ΚΕΕΛΝΠΟ θα τους παύσω

Ρεσιτάλ αυθαιρεσίας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας - Τώρα απειλεί με παύση μέσω facebook το ΔΣ του οργανισμού που αρνήθηκε να δεχτεί την ωμή παρέμβασή του στο διαγωνισμό για τους νοσηλευτές

Πολάκης: Αν δεν παραιτηθεί η διοίκηση του ΚΕΕΛΝΠΟ θα τους παύσω
Φαίνεται πως τα τερτίπια του Παύλου Πολάκη δεν έχουν τέλος. Αφού μετά την άρνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να υποκύψει στις ωμές παρεμβάσεις του στο διαγωνισμό για τους νοσηλευτές ζήτηση την παραίτηση όλου του ΔΣ του Οργανισμού, τώρα προχωρά ακόμη περισσότερο με απίστευτο θράσσος.
Ετσι και μετά την άρνηση του ΔΣ να παραιτηθεί, τώρα τους απειλεί με παύση στη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Τις προθέσεις του έκανε γνωστές ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου απαντώντας στο τι προτίθεται να κάνει με την άρνηση παραίτησης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ απαντά: «Αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν».
Την ίδια στιγμή το Μαξίμου παραμένει σε ρόλο απλού θεατή στις αυθαιρεσίες του υπουργού, επικροτώντας δια της σιωπής του τη στάση και τις μεθοδεύσεις του. 

Κλείσιμο



«Όχι» ΚΕΕΛΠΝΟ στις παρανομίες Πολάκη και αυτός το «παραιτεί»
Μια ημέρα μετά την απόφαση του οργανισμού να μην υιοθετήσει τις ωμές παρεμβάσεις του στο διαγωνισμό για νοσηλευτές - Τι απαντά ο Θ. Γιαννόπουλος

Συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές εκδηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς ζητά την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή, μεταξύ άλλων, δεν δέχονται τις παρανομίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με το διαγωνισμό για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές.

Το απίστευτης λογικής έγγραφο με το οποίοι ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έφερε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.







Αντί δηλαδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ζητήσει συγγνώμη για την ωμή παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δέσμευσε παράνομα και κάθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας του τις αιτήσεις των υποψηφίων προς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και εξέδωσε "δικό" του πίνακα κατάταξης των προσληφθέντων, ζητά και τα ρέστα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Καταλογίζει στα 9 μέλη του ΔΣ του οργανισμού «απείθεια» στο «αποφασίζομεν και διατάσσμομεν» και ουσιαστικά τους βάζει... «τρια μέτρα κάτω από τη Γη» - κατά την προσφιλή τακτική που έχει ο κ. Πολάκης προκειμένου να λύνει τις διαφορές του.

«Ας βρουν άλλη μεθοδολογία οι κυρίοι υπουργοί. Και οι τρεις λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι. Έχουν γίνει παρανομίες εκ μέρους του υπουργού. Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου.

«Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τον διαγωνισμό μετά την παρέμβαση Πολάκη. Σας θυμίζω ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση εκ μέρους τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Απαντώντας, δε, με νόημα στο επιχείρημα που χρησιμοποιήσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι είναι πολιτική επιλογή η συγκεκριμένη διαδικασία για τον διαγωνισμό ο Θανάσης Γιαννόπουλος είπε «οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να διέπονται από νομιμότητα».

«Δεν μπορεί να θέλει ο υπουργός να παρανομήσω εγώ για δήθεν επίσπευση των διαδικασιών» κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι το έγγραφο Ξανθού-Πολάκη συνετάχθη και δημοσιεύθηκε μια ημέρα μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ να μην υιοθετήσει τον πίνακα Πολακη για την αξιολόγηση των γιατρών. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τετάρτη 19 Απριλίου τα μέλη διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την ωμή και προκλητική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όταν, μπαίνοντας στην αίθουσα για την έκτακτη συνεδρίαση, αντίκριζαν αραχτό και θεριακλή με το τσιγάρο στο χέρι τον κ. Πολάκη να τους περιμένει για τα...περαιτέρω, δηλαδή για συστάσεις σχετικά με την εξέλιξη του "πειραγμένου" από τον ίδιο διαγωνισμό, μετά τη δημοσιοποίηση των παρεμβάσεων του. 

ΝΔ: Χτυπάει κόκκινο η θρασύτητα Πολλάκη

Για θρασύτητα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο οποίος αναρωτιέται «υπάρχει υπουργός; Τι κάνει επιτέλους ο κ. Ξανθός». Έχει θάψει την αξιοκρατία «τρια μέτρα κάτω από τη Γη» παρατηρεί ο βουλευτής της ΝΔ ο οποίος σημειώνει ότι «η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο».

Η δήλωση του κ. Κέλλα έχει ως εξής: 

«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του. Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Υπάρχει, Υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;». 

Ποτάμι: Κάποιος να τον σταματήσει

Για έργο που «ήταν κακό από την αρχή αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση το Ποτάμι ζητώντας «κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός».

«Ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα. Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης