Σημάδεψαν με σπρέι τα σπίτια ελεγκτών του μετρό!

Σημάδεψαν με σπρέι τα σπίτια ελεγκτών του μετρό!

Εγραψαν με σπρέι στην πολυκατοικία το όνομα της υπαλλήλου και «Ρουφιάνα ελεγκτής μένει εδώ. Έξω από την γειτονιά»

Σημάδεψαν με σπρέι τα σπίτια ελεγκτών του μετρό!
«Σημάδεψαν» τους τοίχους σπιτιών ελεγκτών της ΣΤΑ.ΣΥ., τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονταν στη… λίστα, που δημοσιοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είχαν αναλάβει τις καταστροφές στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

Στόχος, τρεις γυναίκες ελέγκτριες εισιτηρίων. Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τον τρόμο στις τάξεις των ελεγκτών που ζητούν από την αστυνομία την προστασία τους και ανησυχούν για σοβαρότερες επιθέσεις εναντίον των ίδιων και μελών των οικογενειών τους στο μέλλον.

«.............  ………… (όνομα γυναίκας ελεγκτού) ρουφιάνα ελεγκτής μένει εδώ. Έξω από την γειτονιά» έγραψαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με μαύρο σπρέι, στους πλαϊνούς τοίχους πολυκατοικίας, που μένει 43χρονη υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ, στου Ζωγράφου.

Κλείσιμο
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 16ης Απριλίου 2016, με την υπάλληλο να ενημερώνει τις αστυνομικές αρχές. Ήταν η τρίτη περίπτωση ανάλογης επίθεσης με στόχο υπαλλήλους της ΣΤΑ.ΣΥ.. Οι προηγούμενες δύο είχαν καταγραφεί στις 11 και 13 Απριλίου, στα σπίτια δύο άλλων γυναικών υπαλλήλων.

Τα ονόματα και των τριών συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τα στοιχεία 119 ελεγκτών που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org. στις 19 Μαρτίου 2016. Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2016, στο μετρό Μοναστηρακίου, που συνοδευόταν από τη λίστα των ονομάτων των ελεγκτών αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι, καθώς διαπιστώνουν πως αυτές οι προτροπές βρήκαν απήχηση, και εκδηλώθηκαν με απειλητικές καταδρομικές επιθέσεις στα σπίτια υπαλλήλων.

«Υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που τη χτίζουμε ήδη μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές» έγραφαν σε άλλο σημείο του ίδιου κειμένου. Μετά από τις επιθέσεις στους σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενίσχυσαν τη φύλαξή τους, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), να περιπολούν σε κεντρικούς σταθμούς. Υπενθυμίζεται ότι το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Ένα εικοσιτετράωρο ακολούθησε σε αυτόν του Μοναστηρακίου, ενώ αντίστοιχες έγιναν σε αυτούς του Αγ. Ελευθέριου, ΦΙΞ-Συγγρού, Πευκάκια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναζητούσαν τους δράστες των επιθέσεων και διαρροής της λίστας των ελεγκτών, στους κουκουλοφόρους που στις 14 Δεκεμβρίου 2015, ξυλοκόπησαν τρεις ελεγκτές εισιτηρίων στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Σε εκείνη τη βάναυση επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι ελεγκτές, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις τσάντες τους. Σύμφωνα με κατάθεση θύματος εκείνης της επίθεσης, ανάμεσα στο περιεχόμενο της τσάντας του υπήρχε λίστα με τα ονόματα συναδέλφων σχετικά με τις βάρδιες που εκτελούσαν εκείνη την μέρα.
Η συγκεκριμένη επίθεση είχε καταγραφεί στις 20:00 το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, μετά από αντίστοιχη επίθεση που είχε προηγηθεί εναντίον αστυνομικών στην οδό Σολωμού. Περίπου 20 άτομα που φορούσαν κουκούλες και κράνη έφθασαν στην αποβάθρα του σταθμού στην Ομόνοια, όπου εντόπισαν τους ελεγκτές που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν σε συρμό για τον έλεγχο εισιτηρίων. Οι δράστες επιτέθηκαν εναντίον τους και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα. Ένας από τους ελεγκτές έκανε ράμματα στο κεφάλι, ο δεύτερος είχε χτυπήματα στα πλευρά και ο τρίτος στη μύτη. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης