του Πειραιά για την κυβέρνηση, καθώς οι περισσότεροι πρόσφυγες εμφανίζονται απρόθυμοι να αναχωρήσουν για άλλα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. Μετά από διαπραγματεύσεις το απόγευμα του Σαββάτου αναχώρησαν 8 πούλμαν με 458 άτομα για Ελαιώνα και Ημαθία, με το συνολικό αριθμό των ατόμων που παραμένουν πλέον στο λιμάνι να μειώνεται στους 4.616.
Ενδεικτική η κατάσταση που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr το πρωί του Σαββάτου με λεωφορεία να έχουν σταθμεύσει στο χώρο μπροστά από την είσοδο για τις προβλήτες Ε1 και Ε2 αλλά να παραμένουν άδεια καθώς οι μετανάστες δεν ήθελαν να επιβιβαστούν.
Κλείσιμο
Τελικά αναχώρησαν οκτώ λεωφορείων με προορισμό τον Ελαιώνα και την Ημαθία.
Συγκεκριμένα 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και 108 στην Ημαθία.
Όπως λένε οι περισσότεροι φοβούνται ότι η πολιτεία θα τους εγκλωβίσει στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και μετά θα τους διώξει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.
Και ενώ η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως η Χίος, αλλά και στους μεγαλύτερους καταυλισμούς του Πειραιά και της Ειδομένης είναι ένα σημείο πριν την «έκρηξη», οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει παρά το γεγονός ότι φιλοδοξείται από τη Δευτέρα να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για την επαναπροώθηση προσφύγων από το ελληνικό στο τουρκικό έδαφος.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.
Τα 71 Service Corners του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης που συνδυάζει τεχνογνωσία, άμεση εξυπηρέτηση και σιγουριά.