Στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του οργανισμού QS για τα Πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 151-200 στην παγκόσμια κατάταξη

Στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Η έκθεση αξιολόγησης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα TopUniversities.com παρουσιάζει τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια ανά 42 τομείς σπουδών. Στο συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών μάλιστα, τις Σπουδές Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ισοβαθμεί με το Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας που καταλαμβάνει την 25η θέση στη γενική κατάταξη του QS, το Πανεπιστήμιο Leicester της Βρετανίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ.

Την πρώτη θέση στις σπουδές Εκπαίδευσης καταλαμβάνει το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του University College London, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Η διάκριση για το κυπριακό πανεπιστήμιο σημαίνει ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των συνολικά 60 χωρών που εκπροσωπούνται στις κατατάξεις του QS με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρέχουν παγκοσμίου επιπέδου ποιότητα σπουδών.

Κλείσιμο
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις γνώμες 76.798 ακαδημαϊκών και 44.426 εργοδοτών από όλο τον κόσμο, καθώς και στην ανάλυση 28,5 εκατομμυρίων ακαδημαϊκών ερευνών και 113 εκατομμυρίων παραπομπών από τη βιβλιογραφία.
Τα κορυφαία πανεπιστήμια γενικώς εξακολουθούν να είναι το Harvard και το MIT στη Μασαχουσέτη, που κατέχουν την πρωτιά σε συνολικά 24 τομείς σπουδών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης