Spiegel: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκκενώσει άμεσα την Ειδομένη

Spiegel: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκκενώσει άμεσα την Ειδομένη

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον αποδεχθεί το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην δυτική Ευρώπη - Θα τους μεταφέρουν σε νέα κέντρα φιλοξενίας

Spiegel: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκκενώσει άμεσα την Ειδομένη
Την άμεση εκκένωση της Ειδομένης και την μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκεί σε νέα κέντρα φιλοξενίας, αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Σλοβένοι, Σέρβοι και Σκοπιανοί «σφραγίζουν» τα σύνορά τους, ενώ ακόμα και χώρες της Βαλτικής ξεκίνησαν να χτίζουν φράχτες. Η Ουγγαρία, που «πρωτοστάτησε» στο στήσιμο συρματοπλεγμάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τώρα κατασκευάζει... τάφρο, προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν θα περνάει κανείς στο έδαφός της. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αποκαλούμενη «βαλκανική οδός» παραμένει από τα μεσάνυχτα κλειστή για όλους τους πρόσφυγες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Spiegel, η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, ότι χιλιάδες πρόσφυγες δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην δυτική Ευρώπη και τονίζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζει 15 νέα κέντρα φιλοξενίας για 17.400 ανθρώπους. Αν όλα πάνε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο κατάλυμα θα είναι έτοιμο την ερχόμενη Κυριακή

Ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επιβεβαίωσε στο Spiegel Online ότι θα γίνει μετεγκατάσταση των προσφύγων της Ειδομένης μόλις ετοιμαστούν οι νέοι χώροι φιλοξενίας. 

Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε «είναι προς το συμφέρον των προσφύγων να εγκατασταθούν σε κατάλληλα καταλύματα», προσθέτοντας πως «η εκκένωση θα γίνει προσεκτικά, αλλά θα καταστήσουμε σαφές στους πρόσφυγες ότι προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους και ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να παραμένουν εκεί».

Το δημοσίευμα του Spiegel




Διακινητές ζητούν 800 ευρώ από τους μετανάστες
Μεταξύ άλλων, το Spiegel γράφει για το πώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη πέφτουν κάθε μέρα θύματα των διακινητών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διακινητές υπόσχονται στους πρόσφυγες πως για 800 ευρώ και με μια οκτάωρη πορεία μέσα από το δάσος, θα περάσουν από τα σύνορα. 

«Ελληνικές δυνάμεις και δυνάμεις της ΠΓΔΜ αναφέρουν συστηματικά ότι ένα ξενοδοχείο στην περιοχή των Ευζώνων, 500 μέτρα από τα σύνορα, χρησιμεύει ως τόπος συνάντησης διακινητών και προσφύγων», τονίζει ακόμη το γερμανικό περιοδικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης