Εδιναν πολιτική γραμμή στους εκβιαστές τι να γράφουν

Εδιναν πολιτική γραμμή στους εκβιαστές τι να γράφουν

Προφανής στόχος τους να εξυμνούν τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ και να επιτίθενται στους πολιτικούς του αντιπάλους - Σοκάρει η κατάθεση της γυναίκας που αποκάλυψε την υπόθεση - Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της - Σταύρος Θεοδωράκης: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη σχέση της με τη σπείρα των εκβιαστών

Με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ακόμη και την ποινή των ισοβίων, διώκονται πλέον οι τρεις κατηγορούμενοι «δημοσιογράφοι» για την ζοφερή υπόθεση των εκβιασμών, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση χρεώθηκε στον 1ο ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα εμφανιστούν για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι για τα αδικήματα (κακουργήματα) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση και δωροδοκία.

Από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και η οποία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να απειλούν την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου - τη γυναίκα που αποκάλυψε την υπόθεση – χρησιμοποιώντας ακόμη και το παιδί της, προκειμένου να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών να αποκομίζει οικονομικά οφέλη με χρήματα που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.

Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν από τα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» ντοσιέ και φακέλους με πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, ατζέντα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις. Σε μια από αυτές αναφέρεται: «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ». Ακόμη κατασχέθηκαν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρωτοσέλιδα της εφημερίδα της «Ακρόπολης», σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, σελίδες - προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρίες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα) αλλά και το υλικό από κάμερες από κλειστό κύκλωμα καταγραφής.

Ακόμη, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι και εφημερίδα «Ακρόπολις» είχαν καταφέρει να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από διαφημίσεις, όπως προκύπτει από τιμολόγια και άλλα σχετικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.
«Σε έχουν λοκάρει»
Συγκεκριμένα, η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου στην αναφορά της – η οποία και έδωσε το έναυσμα για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της απίστευτης αυτής υπόθεσης - περιγράφει συνάντηση που είχε με τον Παν. Μουσσά και τον Φράγκου, κατά την οποία ο Παν. Μουσσάς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της είπε: «Να δώσεις χρήματα από το μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρίκο της «Ακρόπολης» για να τον χρησιμοποιήσεις αναλόγως και να μην γράφει αρνητικά για την ΕΥΔΑΠ». Ακόμη, η κυρία Κάτζου αναφέρει πως ο Παν. Μουσάς της είπε ότι «στη Νέα Δημοκρατία σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές....Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις ως υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολουθούν τα τηλέφωνα σου και την προσωπική σου ζωή».

Σε ερώτηση της κυρίας Κάτζου προς τον Π. Μουσσά για το ποίοι είναι οι μιντιακοί κύκλοι που την έχουν στοχοποιήσει εκείνος της απαντά: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (στοχοποιήσει) από τη ΝΔ».

Και συνεχίζει περιγράφοντας η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ: «Αμέσως μετά μου είπε «κάτσε λίγο πίσω χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα , έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου». Επιπλέον, επισημαίνει πως ο Π. Μουσσάς της είχε πει: «αναμένεται επίθεση κανόνισε τη συνάντηση που είπαμε αύριο». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος «εννοούσε να ενεργήσω ώστε να οριστεί το ραντεβού του Μουσσά με τον Γιάννη Μπενίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ώστε να τον πείσει να δώσουμε χρήματα στον Μαυρίκο εκδότη της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ για να μην χτυπάει την Attica Bank και εμμέσως στην ΕΥΔΑΠ η οποία συμμετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζα».

«Η ομάδα υπέρ του Ν. Παππά και ο Καραμανλής»
Η Αμαλία Κάτζου αναφέρει ακόμη ότι σε άλλη συνάντησή της όπου οι κατηγορούμενοι «δημοσιογράφοι» της ανέφεραν τα εξής: «Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα - κλαμπ και θα ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς». Όπως σημειώνει η κυρία Κάτζου με τη λέξη «"κεντρικό σύστημα" ο Μουσσάς εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η Αμαλία Κάτζου αναφέρει: «Π. Μουσσάς μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.... Ο Π. Μουσσάς μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά "αρχιμανδρίτη" και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό...

Ο Μουσσάς επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα. ... Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις».
Ακόμη, κατάθεση αναφέρει: «Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο».

Η μάρτυρας καταθέτει πως «γενικά ο Μουσσάς έχει γίνει πολύ φορτικός: «Με παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές κάθε ημέρα και με πιέζει για τις διαφημίσεις και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δώσει η ΕΥΔΑΠ» λέει ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσης της - περιγράφοντας συνάντηση που είχε με το Μουσσά και το Μαυρίκο σε καφετέρια - αναφέρει: «Καθοδηγούμενη από τις οδηγίες της υπηρεσίας σας και με αποκλειστικό σκοπό να διερευνήσω τις προθέσεις τους ρώτησα το Μαυρίκο αν μπορούμε να χτυπήσουμε κάποια άτομα.

Αμέσως ο Μαυρίκος μου είπε ότι έχει κάνει μεγάλο πόλεμο στο Βαγγ. Μαρινάκη και ότι του έχει βγάλει όλες τις δικογραφίες που ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή Μελισσανίδη. Ο Μαυρίκος με ρώτησε αν το Μαξίμου θέλει να γ@...σει το Μαρινάκη ή να του δώσει άδεια για το κανάλι του, αλλά του είπα ότι θα το δούμε στην πορεία...Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου, με έχει τρομοκρατήσει (σ.σ. ο Μουσσάς) με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη».

Η κατάθεση Μπενίση
Στην προανακριτική του κατάθεση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίσης αναφέρει: «Το διαφημιστικό της ΕΥΔΑΠ για το 2016 είναι 1,5 εκατ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρείας. Έχω ενημερωθεί ότι ο Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος, εκβίαζαν την Κ.Α., ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν ότι θα αρθρογραφήσουν συκοφαντικά τόσο ώς προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Α.Κ.».


Διευκρίνιση

Σε σχέση με δύο σημεία της δικογραφίας που ακολουθεί, από το «Πρώτο Θέμα» διευκρινίζεται:

1.Ουδέποτε «κατέβηκε» ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα protothema.gr μετά από προτροπές του κατηγορουμένου  κ. Π. Μουσσά, όπως αυτός ισχυρίστηκε στην καταγγέλλουσα  Αμαλία Κάτζου. Ειναι απόλυτα ψευδές και δεν αξίζει άλλου σχολιασμού.

2.Ο κ. Γ. Δημητρομανωλάκης αποχώρησε από το «Πρώτο Θέμα» τον Σεπτέμβριο 2014 και συνεπώς η αναφορά του ονόματός του τον Φεβρουάριο 2016 δεν σχετίζεται με την εφημερίδα.


Σταύρος Θεοδωράκης: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη σχέση της με τη σπείρα των εκβιαστών
Χθες από τη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην σπείρα λέγοντας: «Έχετε δει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας της οποίας ο διευθυντής της κατηγορείται για αυτή την υπόθεση; Γιατί με αυτά τα πρωτοσέλιδα, αυτός ο άνθρωπος, πολεμούσε κυρίως τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Στα πρωτοσέλιδα αυτά ήμουν -δικοί τους οι τίτλοι- δωροδοκούμενος από τους Ευρωπαίους, ανιψιός πρώην πρωθυπουργού, εκπρόσωπος των τοκογλύφων, διαπλεκόμενος κι άλλα πολλά μυθεύματα. Αυτά δηλαδή που έλεγαν και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ένας κουβάς λάσπης που περιφερόταν από μέσο σε μέσο. Σε ακροδεξιά σάιτ, σε δικά σας σάιτ, σε δικούς σας υπαλλήλους που έχουν σελίδες στο διαδίκτυο. Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι, όπως λέει ο λαός μας». Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ποια είναι η σχέση κάποιων ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα κουμάσια; Γιατί υπήρξαν σχέσεις. Προσέξτε -υπήρξαν μαρτυρίες των ανθρώπων που συνελήφθησαν - θα τα δείτε και εσείς στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, όπου οι εκβιαστές λένε: "εμείς προωθούσαμε φιλικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας. Δουλεύαμε και συνεργαζόμασταν με τον επονομαζόμενο Αρχιμανδρίτη”. Υπάρχει μια ερμηνεία για το όνομα του Υπουργού αλλά δεν θέλω να την δώσω εγώ. Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης και ποια ήταν η συνεργασία του με αυτό το κύκλωμα;». 

Διαβάστε εδώ όλη τη δικογραφία και τι αναφέρουν στις προανακριτικές τους καταθέσεις μάρτυρες της υπόθεσης:

H μηνυτήρια αναφορά της Αμαλίας Κάτζου


Η κατάθεση του κ. ΜπενίσηΟι καταθέσεις της κας Κάτζου
Η 1η κατάθεση:
Η 2η κατάθεση:Η 3η κατάθεση:

Η 4η κατάθεση:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Ανάποδος

Να τους χαίρεστε ! Καθίστε χαλαρά στους καναπέδες σας και βλέπετε τηλεόραση και ιντερνετ όσο αυτοί δουλεύουν από πίσω για να διαμορφώσουν την γνώμη που δεν έχετε γιατί ποτέ δεν ασχοληθήκατε και δεν έχετε κριτική σκέψη. Όσο για τον κυριάκο μια απ'τα ίδια και αν κρίνω απ'τις ικανότητες του μας βλέπω να φωνάζουμε τον γιωργάκη να κυβερνήσει αχαχαχαχαχα

Γ

ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΤΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.....ΔΕΝ ΔΩΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑ.....ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ....

Γ.Κ.

Πολύ σωστά.

Γιανης

Βρωμα και δυσωδια

Αχιλλεας

Οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια σχεδον παντα

Dem

Απλά και καθαρά, τους συνέλαβαν για να τους κάψουν , διότι κάτι στράβωσε... Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις καταγγελίες του Βγενόπουλου για τον Βαξεβάνη, τον άλλο προπαγανδιστή του Μαξίμου και συκοφάντη της αντιπολίτευσης, καταλαβαίνουμε πια μαφία κυβερνάει τη χώρα...

να αναλάβει ο κυριάκος με συνοπτικές διαδικασίες

την διακυβέρνηση της χώρας. ποθώ να ακούσω από τα χείλη του να λέει 'αυτά είμαστε αναγκασμένοι να τα ακολουθήσουμε γιατι τα συμφώνησε η κυβέρνηση του κυρίου τσίπρα'!!! όρμα κούλη, τι περιμένεις;

Ζαχαρίας

Προφανώς κάνεις χιούμορ. Δεν εξηγείται αλλιώς...

Κώτσος

Δηλαδή επιβεβαιώνονται όσοι λένε ότι ζούμε στην Κολομβία των Βαλκανίων. eviva!....

Ανάποδος

Θέλω να δω τον κυριάκο ! Θα ήταν πραγματικά αστείο αν έμενα στο εξωτερικό.....αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα είναι θλιβερό.

freeman

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η Αμαλία Κάτζου αναφέρει: Π. Μουσσάς μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.... " ΓΙΑ ΑΥΤΟ οι κρυφο-φασίστες Καραμανλής-Τσίπρας , έχουν από κοινού στοχοποιήσει τον Γ. Παπανδρέου και ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙ την Ρωσολάγνα Καραμανλική περίοδο των Αντωναρο-Ρουσοπουλο-Πάκηδων. Ο Ερωτας τους , κρατάει από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ το βρώμικο 1989 , αναζωπυρώθηκε τον ΔΕΚ 2008 με τον Πάκη να ΜΗΝ συλλαμβάνει την ηγεσία του Σύριζα που υποκινούσε τις λεηλασίες και κορυφώθηκε στο κίνημα των Αγανακτισμένων . . . Αντιμνημονιακών με την επιχειρησιακή βοήθεια-ξέπλυμα και των ναζι-ΧΑ το 2010-2011. Η μετέπειτα Μνημονιακές κολοτούμπες ΣαμαροΚαραμανλίδων και ΤσιπροΚαμένων αποδεικνύουν ότι δεν ήταν ποτέ αντιμνημονιακοί παρά μόνο ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΑντιΠαπανδρεικοί καθώς ποτέ δεν ξέχασαν :Τον καθοριστικό ρόλο του Γεωργίου Παπανδρέου στο να μην γίνει η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ Ελλάδα κομμουνιστικό παραπέτασμα . Τον καθοριστικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ να μην Κυβερνήσει την Ελλάδα ένα Ολοκληρωτικό Κομμουνιστικό κόμμα . Τον Καθοριστικό Ρόλο Γιώργου Παπανδρέου ΜΕΤΑΠΤΩΧΕΥΤΙΚΑ να μην αποκοπεί η Ελλάδα από την Δύση γινόμενη παλλακίδα του Πούτιν (καθόλου απίθανο ο Ρωσολάγνος Ραφήνιος λιποτάκτης να ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ την πτώχευση της Ελλάδας για να αποκοπούμε από ευρώ-ΕΕ-ΗΠΑ και με δρχ να δεθούμε αναγκαστικά στο άρμα του Πούτιν ! ) .

Γιάννης

Ναι, ο Καραμανλής θα τα έκανε όλα αυτά, ανάμεσα σε manager και FIFA...

NENIS

Έλα ρε freeman, τόσο αξιόπιστος είναι ο Μαυρίκος και παίρνεις για ευαγγέλιο ότι γράφει; Γελάμε

@ βλήμαν

Ρε σαχλοκούδουνο είναι δυνατό να πιστεύεις τέτοιες χαζομάρες? Ότι ΘΑ κάνει μια ομάδα, που ΘΑ πιέσει και ΘΑ επηρεάσει κάποιους, ... και δε ΘΑ επιτρέψουν στο Μητσοτάκη να κυβερνήσει. Ποιοί? Αυτοί που δεν τους διαβάζουν την εφημερίδα ούτε στο κυλικείο του μαγαζιού τους. Αλλού είναι το θέμα όπως έγραψε κάποιος πιο κάτω. Γιατί εκβίαζαν μόνο τη συγκεκριμένη υπάλληλο (για ποιο λόγο τη θεώρησαν τόσο ευάλωτη?), γιατί δεν απευθύνθηκε αυτή κατευθείαν στη δικαιοσύνη αλλά αν κατάλαβα καλά το κύκλωμα είχε ήδη πάρει αρκετά χρήματα, γιατί υπάρχουν τέτοιες άχρηστες και προκλητικές εν μέσω κρίσης σπατάλες, γιατί δεν υπάρχει περισσότερος έλεγχο που δίνονται τα χρήματα και να μην αποφασίζει ένα μόνο άτομο (ή μήπως συναποφάσιζαν και άλλοι?).

Donald

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ τους συνέλαβε επειδή δεν έκαναν καλή προώθηση, χαχαχα.

αληθεια

και εγω ειμαι ο παπας της Ρωμης

Μια μόνο λύση

Τελειώνουμε με τους Συριζαίους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης