Η ομάδα «Ρουβίκωνας» εισέβαλε στην ΕΡΤ - Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» εισέβαλε στην ΕΡΤ - Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά

Διακόπηκε για λίγο το πρόγραμμα - Ήθελαν να διαβάσουν πολιτικό τους κείμενο στον «αέρα» - 22 προσαγωγές

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» εισέβαλε στην ΕΡΤ - Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά
Στο κτίριο της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης περίπου 50 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» με αποτέλεσμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση να αναγκαστεί να διακόψει το επετειακό πρόγραμμά της και να βάλει διαφημίσεις. Άγνωστο παραμένει το πώς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πλατό των ειδήσεων.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο στούντιο, την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει το δελτίο ειδήσεων με τον Πάνο Χαρίτο, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να διακοπεί. Να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο είχαν προσπαθήσει να κάνουν μέλη της ίδιας ομάδας και τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα συγκεκριμένα άτομα επιχείρησαν να διαβάσουν κείμενο, την ώρα που καλεσμένη στο δελτίο, ήταν η βουλευτής του
ΚΚΕ
Κλείσιμο
, Λιάνα Κανέλλη.

Περί τις 21.15, ο Πάνος Χαρίτος ξαναβγήκε στον αέρα, εξήγησε τι είχε συμβεί και συνέχισε τη συζήτηση με τη Λιάνα Κανέλλη, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «δυστυχώς, αυτό δεν είναι το χειρότερο που μου έχει συμβεί σε τηλεοπτικό στούντιο».

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δεν κατάφεραν να διαβάσουν το πολιτικό τους κείμενο, καθώς εμποδίστηκαν από εργαζομένους της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι ένας εργαζόμενος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και σε άλλον να σκιστεί το πουκάμισο. 

Έξω από την ΕΡΤ βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στις προσαγωγές των μελών του «Ρουβίκωνα», την ώρα που έβγαιναν από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας, ενώ οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ αναφέρει ότι «συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».

Δείτε βίντεο:



Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.

Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.

Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης