Ανέβασαν Ξηρό... στο Εθνικό Θέατρο

Ανέβασαν Ξηρό... στο Εθνικό Θέατρο

«Πάντρεψαν» τους «Δίκαιους» του Καμύ με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, «Η Μέρα Εκείνη -1560 ώρες στην εντατική. Μια ιστορία για το δικό μας Γκουαντάναμο»

Ανέβασαν Ξηρό... στο Εθνικό Θέατρο
Στο θεατρικό σανίδι «ανεβαίνει»... ο Σάββας Ξηρός και στην παράσταση «Ισορροπία του Nash» σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου, στην Κρατική Σκηνή.

Το θεατρικό έργο θα παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με την ανοχή του υπουργείου Πολιτισμού και της Κυβέρνησης, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, προκαλώντας αντιδράσεις το «πάντρεμα» του Γάλλου συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ με τα «γραπτά» του καταδικασθέντα σε πολλάκις ισόβια για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», από το βιβλίο του «Η Μέρα Εκείνη -1560 ώρες στην εντατική. Μια ιστορία για το δικό μας Γκουαντάναμο». 

«Η παράσταση συνδυάζει του «Δίκαιους» του Άλμπερ Καμί με τα ημερολόγια του Σάββα Ξηρού που κατέγραφε κατά τις ημέρες νοσηλείας του στον «Ευαγγελισμό», σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει στο βιβλίο του», εξηγεί στο Ελεύθερο Τύπο ο Πρόδρομος Τσινικόρης ο ένας από τους δύο καλλιτεχνικούς διευθυντές της Πειραματικής Σκηνής μαζί με το Ανέστη Αζά. 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής υποστηρίζει πως «η παράσταση δεν παίρνει θέση σχετικά με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και τονίζει πως «η Πειραματική Σκηνή είναι καλλιτεχνικό πεδίο έρευνας.

«Η Τέχνη εγείρει ερωτήματα στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ανθεί. Δεν λογοκρίνουμε καλλιτέχνες», συμπληρώνει.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης