Δεν θέλουν τους μετανάστες στις Σέρρες

Δεν θέλουν τους μετανάστες στις Σέρρες

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στην περιοχή τους και καταγγέλουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει στα μουλωχτά το παροπλισμένο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» ως Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Δεν θέλουν τους μετανάστες στις Σέρρες
Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στις Σέρρες «στήνει» η κυβέρνηση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, που εκπρόσωποι της ζητούν επίσημα ενημέρωση και δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι. 

Αύριο Πέμπτη, στις Σέρρες θα βρεθεί ο σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, Συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης, προκειμένου να «επιθεωρήσει» τις εγκαταστάσεις του παροπλισμένου στρατοπέδου «Βασιλειάδη» στην Ροδόπολη του δήμου Σιντικής, στο Β.Δ. άκρο του νομού Σερρών. 

Το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» λειτουργούσε έως τα τέλη του 2012 ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οπότε και λόγω κρίσης έβαλε λουκέτο. Παρά το αίτημα του δήμου Σιντικής να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για οικο-τουριστικούς λόγους, μια και η Ροδόπολη γειτνιάζει με τον σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης και την οροσειρά του Μπέλες, η απάντηση ήταν αρνητική. 

Κλείσιμο
Το 2012, υπήρξε απόφαση της τοπικής Κοινότητας Ροδοπόλεως και του Δ.Σ. Σιντικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (Απ.Καρύδα), υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη. 

Από τότε όμως πολλά άλλαξαν και στις 10/6/2015 με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. Σιντικής, μετά από εισήγηση της νέας δημοτικής Αρχής, ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση, ζητώντας κατηγορηματικά να μην χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο για φιλοξενία μεταναστών. 

Παρασκηνιακά, και ερήμην του δήμου Σιντικής, πριν από ένα χρόνο ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου το στρατόπεδο να περάσει στη δικαιοδοσία του Προστασίας του Πολίτη, όπως και τελικά έγινε. 

«Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το πρώην στρατόπεδο για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Η Ροδόπολη είναι ένα μικρό χωριό 800 κατοίκων, που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει» λέει στο «protothema.gr» ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, επισημαίνοντας πως όταν το στρατόπεδο λειτουργούσε, φιλοξενούσε 120 με 150 άτομα προσωπικό. 

«Πόσους μετανάστες θέλουν να μεταφέρουν; Θα είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της Ροδόπολης και θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε μια περιοχή δίπλα στα σύνορα με την Βουλγαρία;» λέει ο κ.Δομουχτσίδης, ζητώντας από τους βουλευτές του νομού Σερρών, ανάμεσα και τους δύο από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να τοποθετηθούν δημόσια. 

Ερώτηση για το ίδιο θέμα, κατέθεσε σήμερα στην βουλή και η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, ζητώντας να πάρουν για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Ροδόπολη, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, κ.κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής και Πάνος Καμμένος αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως την ώρα που ο σύμβουλος του κ.Τόσκα θα επιθεωρεί το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στην Ροδόπολη, αύριο Πέμπτη, κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης