Έβγαζαν παράνομα χιλιάδες ευρώ από τη χώρα

Εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου στους Κήπους του Έβρου κρυμμένα ποσά που μετέφεραν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός - Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας προσπάθησε να περάσει 64.930 ευρώ στην Τουρκία χωρίς να τα δηλώσει

Δυο επιτήδειοι, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, έγιναν κατά πολύ... φτωχότεροι μέσα σε λίγες ώρες καθώς εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου στους Κήπους του Έβρου, ενώ προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τα δηλώσουν!

Πρώτος εντοπίστηκε ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε. Οι τελωνειακοί υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο έκρυβε και έκαναν «φύλλο και φτερό» το όχημα, ώσπου τελικά ανακάλυψαν ότι η πόρτα οδηγού και οι χειραποσκευές του είχαν εσωτερική επένδυση από... χαρτονομίσματα!

Συνολικά, βρέθηκαν κρυμμένα 64.930 ευρώ που ο επιχειρηματίας προσπάθησε να βγάλει από τη χώρα χωρίς να τα δηλώσει! Ολόκληρο το ποσό δεσμεύθηκε για να ελεγχθεί η νομιμότητά του από την αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος αλλά ήδη ο δράστης έχασε το 25% του, δηλαδή 16.232 ευρώ, που κατασχέθηκαν ως πρόστιμο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr