LIVE

Κορωνοϊός

Ξεσηκώνονται οι δήμαρχοι της Αττικής: Δεν θα μας κάνετε Ειδομένη!

Ξεσηκώνονται οι δήμαρχοι της Αττικής: Δεν θα μας κάνετε Ειδομένη!

Ανοιχτή επιστολή των δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου στον Μουζάλα - Δύο μεγάλες σκηνές που στήθηκαν έξω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού - Επεισόδια μεταξύ μεταναστών το βράδυ στο Ταε Κβον Ντο - Στη Γερμανία, παραιτήσεις και αγωγές για το ίδιο θέμα

Την έντονη αντίδραση των δημάρχων τεσσάρων περιοχών της Αττικής προκαλούν τα φερόμενα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία καταυλισμού οικονομικών μεταναστών
εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, οι δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Φαλήρου λένε «δεν θα γίνουμε Ειδομένη» και επιχειρούν να «προλάβουν» ενδεχόμενα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία καταυλισμού μεταναστών μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ο κ. Μουζάλας είχε δεσμευτεί ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Ελληνικό έως το τέλος του Οκτωβρίου, όμως παρατηρείται αύξηση του αριθμού οικονομικών μεταναστών και υπάρχει ο φόβος ότι θα στηθεί καταυλισμός δήλωσε στο MEGA o δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. «Ποιοι θα εγγυηθούν την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν εκεί και των κατοίκων;» αναρωτήθηκε.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε εφησυχασμένοι. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.Ύστατη έκκληση για τη δημόσια ασφάλεια και την δημόσια υγεία απηύθυνε ο Γιώργος Παπανικολάου δήμαρχος Γλυφάδας, σημειώνοντας ότι ενώ αρχικά είχαν ενημερωθεί για πρόχειρη φιλοξενία μεταναστών που θα διαρκούσε ένα μήνα, τρεις μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα, αλλά «ενημερωνόμαστε και μάλιστα όχι επίσημα ότι θα εγκατασταθούν κι άλλοι».

Την ανησυχία τους εντείνουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το vimaonline.gr και στις οποίες εικονίζονται δύο μεγάλες λευκές σκηνές μπροστά από την ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ και ένα τριαξονικό φορτηγό γεμάτο σκηνές.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το γήπεδο του χόκεϊΤην ίδια ώρα η κυβέρνηση, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, παραδέχεται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τους χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες που δεν μπόρεσαν να περάσουν από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, τους οποίους έφερε στην Αθήνα από την Ειδομένη. 

Η επιστολή των δημάρχων έχει ως εξής:
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

10 Δεκεμβρίου 2015

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.

Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών -και όχι Σύρων προσφύγων- στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.

Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.
2. Πως θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;
3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;
4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;
5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;
6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;
7. Πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά όπως όφειλαν.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση.

 
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Πηγαινοφέρουν χωρίς σχέδιο μετανάστες από Ειδομένη-Αθήνα

«Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε». Με τη φράση αυτή αποκάλυψε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γιάννης Μουζάλας την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για τους περίπου 2.300 μετανάστες που μετέφερε στην Αθήνα από την Ειδομένη την ώρα που χιλιάδες άλλοι μετανάστες φτάνουν καθημερινά στον Πειραιά από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κατάσταση στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο μυρίζει ήδη μπαρούτι, με τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης να είναι άθλιες, όπως δείχνουν τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.Δεν λείπουν μάλιστα και οι εντάσεις και τα επεισόδια ανάμεσα στους μετανάστες όπως αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης και τα οποία οδήγησαν στον ελαφρύ τραυματισμό τριών ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς στο Τάε Κβον Ντο ήταν σε κατάσταση μέθης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Στον χώρο μετέβη αργά το βράδυ ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες, ενώ υπήρξε και επέμβαση των αντρών των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Στη Γερμανία... παραιτούνται

Πάντως στη Γερμανία αντίστοιχες εικόνες αντιμετωπίζονται διαφορετικά... Ο επικεφαλής του Κέντρου Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου (LaGeSo) Φραντς Άλερτ εξαναγκάσ σε παραίτηση, λόγω του χάους που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα στην υπηρεσία του. Από τον περασμένο Ιούνιο εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά συνωστίζονται καθημερινά στην αυλή του Κέντρου, κάποιοι μάλιστα επί εβδομάδες, περιμένοντας να κληθούν για την προκαταρκτική συνέντευξη με τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Moabit Ηilft», η οποία ανακίνησε το θέμα, υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η Γερουσία του Βερολίνου, για αυτό, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Ντιάνα Χένιγκες, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι με τη νέα ηγεσία. Η κυρία Χένιγκες ζήτησε περισσότερους ειδικούς στην ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια και υποστήριξη για την αναδιάρθρωση της γραφειοκρατίας που επικρατεί στο Κέντρο. Τόνισε μάλιστα ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί όσο προχωρά ο χειμώνας.

Επισημαίνεται ότι από το εν λόγω κέντρο απήχθη, βιάστηκε και κατόπιν δολοφονήθηκε τετράχρονο αγοράκι από τη Βοσνία, από έναν παιδεραστή ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, εκμεταλλεύθηκε το χάος που επικρατούσε εκεί.

Για «σοκαριστική κατάσταση» έκανε λόγο η αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ, η οποία, σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Δήμαρχο του Βερολίνου Μάρτιν Μούλερ, σημειώνει ότι είδε ανθρώπους να περιμένουν σε ουρές, πολλές φορές μέσα στη λάσπη, στριμωγμένοι σε αποκλεισμένους χώρους και σκηνές, χωρίς εγγύηση ότι τουλάχιστον το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο τους. «Πολλοί από αυτούς αισθάνονται ανήμποροι, αβοήθητοι, σαν να είναι παγιδευμένοι σε εφιάλτη». Η κυρία Ροτ αναγνώρισε πάντως ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Βαυαρία, παρά τις αντιρρήσεις των αρχών και παρά το γεγονός ότι το κρατίδιο υποδέχεται το 15% των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία ενώ το Βερολίνο μόλις το 5%, η διαχείριση της κατάστασης είναι πολύ πιο επαγγελματική.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Βερολίνου υπερασπίστηκε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του, μιλώντας για «έκτακτες συνθήκες» και απευθύνοντας έκκληση «να μην χρησιμοποιείται η προσφυγική κρίση για πολιτικά παιχνίδια».

Στο μεταξύ 40 δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση εναντίον του υπουργού υγείας του Βερολίνου Μάριο Τσάγια, κάνοντας λόγο για «θεσμική αμέλεια» η οποία προκαλεί σωματικές βλάβες. «Σε κανένα άλλο κρατίδιο οι πολιτικοί και οι υπηρεσίες δεν αποτυγχάνουν τόσο συστηματικά όσο εδώ», δήλωσε μία εκ των δικηγόρων, η Κριστίνα Κλεμ.

Τεταμένη είναι η κατάσταση και στον χώρο προσωρινής εγκατάστασης που έχει στηθεί στο παλιό αεροδρόμιο Τέμπελχοφ της πόλης, όπου έχουν βρει καταφύγιο 2200 πρόσφυγες. Αιτία είναι το γεγονός ότι πρέπει να χρησιμοποιούν εξωτερικές τουαλέτες και ότι πρέπει να μεταβαίνουν με ειδικά λεωφορεία σε κοντινές πισίνες προκειμένου να πλυθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (96)

George

Σαφώς και δεν είναι λύση η παραμονή των ανθρώπων σε πρόχειρες δομές, με αβέβαιο το μέλλον τους, αλλά δεν νομίζω ότι οι μαζικές απελάσεις προσφέρουν κάτι ούτε προωθούν καμιά ιδέα αλληλλεγγύης και ουσιαστικής αντιμετώπισης του θέματος, πολλώ δε μάλλον αναφορές περί χριστιανισμού είναι άτοπες και μακριά από αυτό που πρεσβεύει η οποιαδήποτε θρησκεία και η έννοια της πίστης εν γένει.

George

Σαφώς και δεν είναι λύση η παραμονή των ανθρώπων σε πρόχειρες δομές, με αβέβαιο το μέλλον τους, αλλά δεν νομίζω ότι οι μαζικές απελάσεις προσφέρουν κάτι ούτε προωθούν καμιά ιδέα αλληλλεγγύης και ουσιαστικής αντιμετώπισης του θέματος, πολλώ δε μάλλον αναφορές περί χριστιανισμού είναι άτοπες και μακριά από αυτό που πρεσβεύει η οποιαδήποτε θρησκεία και η έννοια της πίστης εν γένει.

oyst

ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ !! ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΑΥΤΟΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ !! ΕΞΑΛΟΥ ΣΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ !! ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΔΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΑ . ΡΩΤΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

@Εφιάλτης ο Αθηναίος

Ποια είναι η χριστιανική στάση έναντι των μεταναστών; Δεν διαφέρει από αυτήν έναντι οποιουδήποτε: Βοηθούμε τους έχοντες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανάγκη, και όχι όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί την αφέλειά μας. Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία των ηλίθίων, δεν είναι διεθνισμός, διαφορετικά τότε θα λεγόταν αριστερισμός. Ο μεγάλος άγγλος διανοητής Chesterton είχε μιλήσει, προκειμένου για τον ψευδο-ανθρωπισμό της Γαλλικής Επανάστασης, για "χριστιανικές ιδέες που κατάντησαν παλαβομάρα" (christian ideas gone mad). Στη Β προς Κορινθίους επιστολή, κεφ. 8,4, ο απόστολος Παύλος επαινεί τους χριστιανούς της Μακεδονίας επειδή προσέφεραν βοήθεια στους πτωχούς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Στην Α προς Τιμόθεον επιστολή (5.8) ο ίδιος Παύλος αναφέρει "ει δε τις των ιδίων και μάλιστα των οικείων ου προνοεί, την πίστιν ήρνηται και έστιν απίστου χείρων". Με άλλα λόγια, το να παραμελούμε τους οικείους, δηλαδή, με την ευρύτερη έννοια, τους χριστιανούς φτωχούς, στην πατρίδα μας ή αλλού, και να δίνουμε την ελεημοσύνη σε μουσουλμάνους, και μάλιστα σε νεαρούς άνδρες, όπως είναι η πλειοψηφία των εισβολέων-μεταναστών, είναι πλήρης παρανόηση της χριστιανικής πίστης, για να μην πω τίποτα χειρότερο... Αλλά φαίνεται πως κανείς πλέον δεν διαβάζει την Καινή Διαθήκη και έχουμε σχηματίσει στο διαβρωμένο από τον μαρξισμό μυαλό μας ένα φανταστικό χριστιανισμό, έναν ψευδο-χριστιανισμό, που δεν έχει καμία σχέση με την αυθεντικότητα του ευαγγελικού μηνύματος.. Η χριστιανική φιλανθρωπία προϋποθέτει διάκριση, δεν έχει ως κίνητρο τον διεθνισμό. Και το χριστιανικότατο Βυζάντιο μια χαρά στρατό είχε...Και η Εκκλησία δέεται υπέρ αποτροπής ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ. Και η τωρινή κατάσταση επιδρομή είναι, κανονικότατη μάλιστα...

Ξέφραγο αμπέλι

Γιατί τον κοροϊδεύετε ρε παιδιά , στα ελληνικά το είπε ο άνθρωπος από πατριωτισμό . Έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει , για αυτά που κάνουμε οι μισοί και για αυτά που δεν κάνουμε οι υπόλοιποι .

Μπορείτε να το βρείτε εύκολα εδώ στο ΠΘ

Γελάω με τους ΝΔούλους εδώ στα σχόλια που ξεχνάνε εύκολα. Ακόμα θυμάμαι το ρεπορτάζ του Σρόιτερ με τον υπουργό Δένδια να δείχνει περήφανος στους τηλεθεατές τα ολοκαίνουργια κοντέινερ με τους Μπαγκλαντεσιανούς... "πρόσφυγες" και να λέει γεμάτος χαρά: -"Έχει ψύξη θέρμανση". Τελικά μόνο η Χ.Α. είναι σταθερή στο λαθρομεταναστευτικό, παράνομο παράτυπο μεταναστευτικό, προσφυγικό... πες τε το όπως θέλετε! Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν, κι όσοι δεν έχουν χαρτιά και διαβατήρια. Πρέπει να γυρίσουν στις πατρίδες τους, τέλος!

Εφιαλτης ο Αθηναιος

ΙΣΤΟΡΙΑ:Οι Ιρλανδοί οι οποίοι υπέστησαν την ίδια διάκριση θεωρούμενοι απ τους ντόπιους ως μη λευκοί! Είναι ακριβώς, όπως στο ρεπορτάζ που ένας Σύριος μιλά για ληστεία που του έκαναν στο μαγαζί του στο κέντρο της Αθήνας και ζητά εδώ και τώρα να φύγουν οι Μπαγκλαντεσιανοί και οι Πακιστανοί!;! Όπως μια φίλη Ρωσίδα που έχει απηυδήσει με τους Αλβανούς κ.ο.κ.. Την απέχθεια αυτή την σημάδεψε το μένος της Κου-Κλουξ-Κλαν (ΚΚΚ), της περίφημης ρατσιστικής οργάνωσης, που έδειξε ιδιαίτερη συμπάθεια πέραν από τους ανθρώπους μαύρου δέρματος και στους Έλληνες. Πυροβολισμοί, εμπρησμοί και άλλες κορυφώσεις έγραψε η ιστορία αυτής της σχέσης. Ο τρόπος διαβίωσης των Ελλήνων ήταν όπως σχεδόν βλέπουμε σήμερα τους μετανάστες στη χώρα μας. Αλλά ακριβώς, όπως και σήμερα, οι μετανάστες θεωρούνταν πηγή μόλυνσης. Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Εκεί μας κόλλησαν το filthy Greeks, δηλαδή βρωμοέλληνες. Η επαίσχυντη συμπεριφορά θωρούνταν σε μαρκίζες εστιατορίων, όταν οι Έλληνες έκαναν τα πρώτα βήματα στην εστίαση, αναγράφοντας All American. No rats. No Greeeks (εδώ, σελ. 22). Μετάφραση; Αμιγές Αμερικάνικο. Όχι ποντίκια. Όχι Έλληνες. Ακριβώς σαν το πιο πρόσφατο Απαγορεύονται οι Έλληνες και τα σκυλιά! που λέγεται για τη Γερμανία και το δικό της ρατσισμό.

Εφιαλτης ο Αθηναιος

ΙΣΤΟΡΙΑ:Σοκαριστικός ο τίτλος του άρθρου εφημερίδας της εποχής, όπως μας μεταφέρει ο Έλληνας ομογενής από το Ντιτρόιτ κος Dan Georgakas. Προκαλεί η άποψη ότι στα τέλη του 19ου και στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, οι Έλληνες δεν κατατάσσονταν στους λευκούς! Θεωρούνταν, όπως προκύπτει απ τα δημοσιεύματα και τις μαρτυρίες της περιόδου, Ανατολίτες και μη Ευρωπαίοι. Αυτό μη σας λυπεί διότι την ίδια αντιμετώπιση επιφύλασσαν οι Αμερικάνοι για όλους τους νοτιοευρωπαίους. Σε πολλές περιοχές επιβάλλονταν οι κανόνες που εφήρμοζαν στους αφροαμερικάνους ή αλλιώς τους νέγρους, όπως επιτιμητικά τους αποκαλούσαν. Στους κινηματογράφους η πλατεία ανήκε στους λευκούς, ενώ ο γυναικωνίτης (το πατάρι) στους νέγρους και στους μη λευκούς (Έλληνες, Ιταλούς κ.ο.κ.). Μα πώς γίνεται; Το δέρμα μας δεν το έβλεπαν; Ο χαρακτηρισμός λευκός δεν απευθυνόταν στο δέρμα και το χρώμα του, αλλά στην κοινωνική τάξη- αντίληψη. Οι βορειοευρωπαίοι, για παράδειγμα, θεωρούνταν λευκοί.

Ρεθυμνο

Καλα κανει ο Τσιπρας. Το Ελληνικο θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 500 χιλιαδες λαθρομεταναστες. Αλλη περιοχή με τοςο χώρο στην Αττική δεν υπαρχει. Θα μπορούσαν να στήσουν κοντέινερ και σκηνές για να μένει ο κοςμος εκει, αντι να περιφεροβται ανα την Ελλαδα και να καταστρέφουν το τουρισμό των νησιών

χζ

Εισαι καλα;! τους 500 000 μεταναστες βάλε εσυ στην αυλή δική σου!!!!!!

καθε μερα ...

... μπαινουν κατα χιλιαδες λαθρομεταναστες ,που εγκλωβιζονται στη χωρα μας. Αν συνεχιστει αυτη η κατασταση σε λιγα χρονια οι Ελληνες θα ειμαστε μειονοτητα.Η μνημ. κυβερνηση για την ηδη μεγαλη εγκληματικοτητα δεν νοιαζεται καθολου και ειναι στο κοσμο της. Η εξαθλιωμενη Ελλαδα δεν αντεχει και τους εξαθλιωμενους του κοσμου ολου αλλα η κυβερνηση ειναι τοσο ΑΧΡΗΣΤΗ που δεν μπορει να το καταλαβει και ειναι ικανη να ΒΛΑΨΕΙ την χωρα μας ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης