«Εκτροπή» το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, λένε οι ιεράρχες

«Εκτροπή» το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, λένε οι ιεράρχες

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απορρίπτει την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών - Χαρακτηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης «θεσμό-υποκατάστατο», με το οποίο «επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής»

«Εκτροπή» το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, λένε οι ιεράρχες
Την ώρα που το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια παίρνει το δρόμο της κατάθεσης στη Βουλή, ακόμα και εντός της εβδομάδας, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδο
ς,
εμμένοντας στις αποφάσεις της, της 17ης Οκτωβρίου 2013 και της 19ης Ιουνίου 2015, επιμένει να το χαρακτηρίζει «εκτροπή» και να το απορρίπτει, κάνοντας λόγο για «θεσμό-υποκατάστατο».

Πιο συγκεκριμένα, κατά το διήμερο των εργασιών της, η ΔΙΣ αχσολήθηκε με το θέμα της επικείμενης κατάθεσης, στη Βουλή, του νόμου για την προέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρεται, η ΔΙΣ αποφάσισε ότι εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17ης Οκτωβρίου 2013, όταν ασχολήθηκε αναλυτικώς με το θεσμό της οικογενείας στο πλαίσιο της σύγχρονης κρίσης, την οποία απόφαση επικαιροποίησε η ΔΙΣ στη Συνεδρία της 19ης Ιουνίου 2015.  

Στην τότε απόφαση, μεταξύ άλλων, τονιζόταν: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη σημερινή Συνεδρίαση, εμμένει και επικαιροποιεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17.10.2013, κατά την οποία επεσημάνθη ότι:
‘’… σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων -εναλλακτικές μορφές οικογενείας- για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογενείας συνιστούν “εκτροπές” του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επί αιώνες στη ζωή του εκκλησιαστικού σώματος.

Ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικός και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου.

Φαινόμενα - “εκτροπές” εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων’’.

Η ανωτέρω Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας θεωρείται σταθερή και αμετάκλητη.

Διευκρινίζεται δε,  ότι αφετηρία των θέσεων της Εκκλησίας στο ζήτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, που είναι κέντρο της ορθόδοξης Θεολογίας, αλλά και θεμελιώδης αρχή στο ελληνικό Σύνταγμα.

Από το σεβασμό στην αξία του ανθρώπου απορρέει η απόρριψη ποιουδήποτε θεσμού-υποκατάστατου, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, με τον οποίο επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο των αστικών συναλλαγών, για την ανατροπή των οποίων αρκεί μία απλή αλλαγή γνώμης των συμβαλλομένων».

Αμβρόσιος κατά Φαλελάκη και Βαγενά: Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή και κακούργημα!
Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, «ξαναχτύπησε», με αφορμή τις συζητήσεις για το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανάρτηση που έκανε την Τετάρτη στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη, αλλά και της ηθοποιού Άννας Βαγενά, οι οποίοι, έπειτα από το θάνατο του γνωστού ηθοποιού, μίλησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις των δύο καλλιτεχνών, ο κ. Αμβρόσιος καλεί τους Έλληνες να τους φτύσουν, να τους αποδοκιμάσουν και να τους μαυρίσουν, ενώ τους αποκαλεί «ξεφτυλισμένους» και «εκτρώματα της φύσεως»!

«Αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πια με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!» γράφει ο Μητροπολίτης και προσθέτει: «Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν!».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης