Στοπ στην στρατολόγηση νέων καπνιστών λένε οι Έλληνες επιστήμονες

Στοπ στην στρατολόγηση νέων καπνιστών λένε οι Έλληνες επιστήμονες

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με μία μαθητική εκδήλωση

Θετικά μηνύματα για τον περιορισμό του καπνίσματος, τουλάχιστον στο μαθητικό και νεανικό πληθυσμό της χώρας, προκύπτουν από τα επιστημονικά στοιχεία πρόγραμμα «HEART ΙΙ» το οποίο θα παρουσιαστεί στο 6ο Τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Παιδεία για ένα Κόσμο χωρίς Κάπνισμα».
 
«Το κάπνισμα στην Ελλάδα μειώνεται. Τα νέα παιδιά όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τη σκληρή εξάρτηση. Το πρόγραμμα HEART και το φετινό 6ο Μαθητικό Συνέδριο στέλνουν μήνυμα για «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» σε όλη την Ελλάδα. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης
» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης.
 
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Δημοσίας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Γεώργιος Δ. Μπεχράκης» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
 
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι), με μία μαθητική εκδήλωση όπου περισσότερα από 1.000 παιδιά, για 6η συνεχή χρονιά, θα υψώσουν την φωνή τους «Για έναν κόσμο χωρίς Κάπνισμα», με δικές τους συνθέσεις τραγουδιών, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά έργα.
 
Ο προέδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα απονείμει βραβεία σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, που διακρίθηκαν για τα έργα τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με θέμα «Μαθαίνω να μην Καπνίζω».
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας, (Ηπίττου 17Β-Πλάκα) θα γίνει η έναρξη του επιστημονικού προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Θέματα που θα συζητηθούν είναι: «Η Διακοπή του Καπνίσματος», «Το Παθητικό Κάπνισμα», «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο», «Το Παραεμπόριο Προϊόντων Καπνού και το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αντιμετώπισή του», κ.ά.
 
Ένας παγκοσμίως καταξιωμένος Έλληνας ερευνητής στην «καρδιά» της αντικαπνιστικής εκστρατείας
 
Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση του ερευνητή κυρίου Γεώργιου Μπεχράκη, (Βοστώνη, Η.Π.Α.), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο διακεκριμένος Έλληνας της Αμερικής Γεώργιος Μπεχράκης, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχή ερευνητική πορεία στον τομέα της Φαρμακολογίας, διακρίνεται σήμερα για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες στον τομέα της Υγείας και του Πολιτισμού, με σημαντικές δωρεές στα Πανεπιστήμια Northeastern, Harvard και Tuffs.
 
Μεγάλη υπήρξε και η δωρεά του στο Museum of Fine Arts της Βοστώνης, όπου μια ολόκληρη πτέρυγα με έργα Ελληνορωμαϊκής εποχής φέρει το όνομα του.

Στην Ελλάδα είναι ο χορηγός του προγράμματος HEART (Hellenic Action Through Research Against Tobacco) για τον έλεγχο του καπνίσματος, του ερευνητικού εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που ενεργοποιείται στον τομέα της έρευνας των επιπτώσεων του καπνίσματος στους πνεύμονες και προσφέρει δωρεάν εξετάσεις της αναπνευστικής λειτουργίας επί 8 χρόνια, καθώς και του Ινστιτούτου Δημοσίας Υγειάς του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος.
 
Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.smokefreegreece.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thisavros

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει ένα διήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και την πόλη

capitol

Τη λήψη της πρωτοβουλίας εξήγγειλαν οι Αμερικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Τεντ Ντόιτς -  «Το γεγονός ότι θα έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο, σημαίνει ότι θα ριχθεί άπλετο φως στις έκνομες τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και στην Κύπρο»  δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας 

ksifaskia

Ο γνωστός παραολυμπιονίκης ξιφασκίας, περιέγραψε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» πως μια ξένοιαστη κυριακάτικη βόλτα με φίλους κατέληξε να του αλλάξει τη ζωή, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων