Λευκάδα: Ακατάλληλο το γυμνάσιο στη Βασιλική - Αναζητείται λύση για 130 μαθητές

Λευκάδα: Ακατάλληλο το γυμνάσιο στη Βασιλική - Αναζητείται λύση για 130 μαθητές

Ο δήμος της περιοχής θα ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές έξι προκάτ κατασκευές, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα σχολικά μαθήματα, μέχρι να κατασκευαστεί εκ νέου το σχολείο στην περιοχή της Βασιλικής

Λευκάδα: Ακατάλληλο το γυμνάσιο στη Βασιλική - Αναζητείται λύση για 130 μαθητές
Ακατάλληλο κρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές το γυμνάσιο στη Βασιλική Λευκάδας, όπου στεγάζονται συνολικά 130 παιδιά. Ο ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα θεμέλια του κτιρίου, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμό του μέχρι νεωτέρας.

Μία προσωρινή λύση για τους μικρούς μαθητές είναι τα λυόμενα που θα τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, για να συνεχιστούν τα μαθήματα των παιδιών.  

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο δήμος της περιοχής θα ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές έξι προκάτ κατασκευές, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα σχολικά μαθήματα, μέχρι να κατασκευαστεί εκ νέου το σχολείο στην περιοχή της Βασιλικής.

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Λευκάδας και την Παρασκευή, μέχρι να καταμετρηθούν οι ζημιές σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Τη Δευτέρα τα σχολεία θα ξεκινήσουν κανονικά, με τους μαθητές να επανέρχονται στους καθημερινούς τους ρυθμούς, ενώ, την ίδια ώρα, τα κλιμάκια που έχουν μετέβη  στη Λευκάδα, εκπαιδεύουν τους καθηγητές του νησιού για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε περίπτωση σεισμού.

Το Γυμνάσιο όμως στη Βασιλική πιθανότατα να μην λειτουργήσει ούτε τη Δευτέρα, αφού ακόμη δεν έχει δοθεί το πράσινο φως στην προσωρινή λύση που προτείνουν οι αρμόδιοι φορείς του νησιού, δηλαδή στην τοποθέτηση προκάτ στον προαύλιο χώρο του σχολείου.  

Το κτίριο είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές και στο μεγάλο σεισμό του 2003. Ακολούθησαν οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου. Όμως, δύο χρόνια μετά, δηλαδή το 2005, είχε διαπιστωθεί από τις αρμόδιες αρχές η ανάγκη ανακατασκευής του κτιρίου, λόγω παλαιότητας και φθοράς που υπέστη από το σεισμό.

Ο πρόσφατος σεισμός που έγινε στη Λευκάδα με επίκεντρο τη νότια περιοχή του νησιού, ήταν αρκετός για να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία του.

Όπως είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θοδωρής Χαλκιάς, το γυμνάσιο της Βασιλικής δεν πρέπει να λειτουργήσει. Θα παραμείνει κλειστό μέχρι να επισκευαστεί και να κριθεί κατάλληλο για τους μαθητές μας. Θα ενημερώσουμε εγγράφως τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί άμεσα μία προσωρινή λύση και τα απαιτούμενα κονδύλια για την ανακατασκευή του. Ευχόμαστε να λάβουμε μία θετική απάντηση, καθώς αυτή η λύση είναι η πιο εύκολη»

Ζημιές υπάρχουν και στο κτίριο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων (ΤΕΙ Λευκάδας), ειδικότερα στο χώρο που είναι τα εργαστήρια του ΤΕΙ, σύμφωνα με τα αρμόδια κλιμάκια, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης