Διμοιρία των ΜΑΤ από την Αθήνα προσπάθησε να απομακρύνει με τη βία τα δέκα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς
Το κλίμα στη Λέσβο ήταν τεταμένο ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ωστόσο, το μεσημέρι η ένταση κλιμακώθηκε και σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ, που έφτασαν στο νησί.
Σύμφωνα με το lesvospost.com, κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας μπροστά από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μια διμοιρία των ΜΑΤ από την Αθήνα προσπάθησε να απομακρύνει με τη βία τα δέκα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν την ώρα εκείνη οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του φράχτη στον Έβρο, όταν ξαφνικά τα ΜΑΤ άρχισαν να τους σπρώχνουν, σύμφωνα πάντα με την τοπική ιστοσελίδα lesvospost.com.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι