Υπ. Δικαιοσύνης: Νόμιμες οι μετατάξεις των καθαριστριών στα δικαστήρια

Υπ. Δικαιοσύνης: Νόμιμες οι μετατάξεις των καθαριστριών στα δικαστήρια

«Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους» απαντά το υπουργείο

Υπ. Δικαιοσύνης: Νόμιμες οι μετατάξεις των καθαριστριών στα δικαστήρια
Με την τήρηση της νομιμότητας και σύμφωνες με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος είναι οι μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης και επισημαίνει πως: «Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας».

Κλείσιμο
Ακόμη, το υπουργείο επισημαίνει πως οι μετατάξεις εγκρίθηκαν από από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια και συμπληρώνει πως η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει πως «η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης