Την Παρασκευή η απολογία του επιχειρηματία Δαφέρμου για τις «μίζες» των εξοπλιστικών
Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμαστεί - Αναμένεται να δηλώσει αθώος για τη μίζα των 3 εκατ. ευρώ
Βασιλική Κόκκαλη
Την Παρασκευή θα απολογηθεί τελικά ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς ο έμπορος όπλων Κώστας Δαφέρμος, ο γιος του και ένα ακόμη πρόσωπο που συνελήφθησαν χθες. Σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε μιλήσει στην απολογία του στους ανακριτές ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος είπε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που ο ίδιος ο κ.Κάντας θεώρησε πολύ υψηλό.
Κλείσιμο
Τώρα στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Δαφέρμος αναμένεται να υποστηρίξει ότι είναι αθώος και σίγουρος για την ωφέλεια του ελληνικού δημοσίου από την προμήθεια των ρωσικών οπλων.
«Είμαι αθώος. Η σύμβαση ειναι πολλαπλώως επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πει και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία», φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Δαφέρμος, ο οποίος χαρακτηρίζει το αντιαρματικό Κορνέτ ως «το καλύτερο οπλικό σύστημα».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;