Tα μυστικά της επιτυχίας από τους «πρώτους των πρώτων» των Πανελληνίων

Tα μυστικά της επιτυχίας από τους «πρώτους των πρώτων» των Πανελληνίων

Οργανωμένο διάβασμα, περιορισμένη διασκέδαση αλλά και στερήσεις, για να εκπληρωθεί ο στόχος - Όλοι εκφράζουν την επιθυμία τους να βρουν δουλειά στην Ελλάδα, αλλά δεν αποκλείουν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό

Tα μυστικά της επιτυχίας από τους «πρώτους των πρώτων» των Πανελληνίων
Αισιόδοξοι, οργανωμένοι, με σχέδια για το μέλλον είναι οι «πρώτοι των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο συμπίπτει με μία δύσκολη χρονικά περίοδο, οι ίδιοι όμως είναι αποφασισμένοι να πετύχουν παρά τα όποια προβλήματα.

Ο Βασίλης Λιόσης μπήκε δεύτερος στη σχολή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής με 18.500 μόρια. «Το μόνο που στερήθηκα είναι το πόλο για ένα χρόνο καθώς έπαιζα στον Ποσειδώνα Ιλισίων» λέει ο 18χρονος απόφοιτος του 4ου λυκείου Ηλιούπολης.



Ο Βασίλης είναι αποφασισμένος να συνδυάσει και τις δύο αγάπες του την ερχόμενη χρονιά καθώς όπως λέει «άλλο η ζωή άλλο το διάβασμα». Ο άριστος μαθητής προτιμά να εργασθεί στην Ελλάδα αν το καταφέρει και να μη φύγει στο εξωτερικό για δουλειά.
Κλείσιμο

Τρίτος στην Ιατρική Θεσσαλονίκης μπήκε ο αριστούχος μαθητής Δ. Δημητρακόπουλος. Ο 18χρονος μαθητής κατάφερε να αγγίξει το απόλυτο 100 στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Κατεύθυνσης, συγκεντρώνοντας 19.510 μόρια.


Μυστικά της επιτυχίας, όπως ανέφερε ο Δ. Δημητρακόπουλος, είναι η ψυχραιμία, η μελέτη και η στήριξη από κατάλληλους ανθρώπους. «Έκανα κάποια ιδιαίτερα μαθήματα περιστασιακά, αλλά πυλώνας μου ήταν το σχολείο μου. Πήγαινα στο Αριστοτέλειο Κολέγιο και δεν έχανα ποτέ μαθήματα. Υπήρχαν μέρες που ήμουν αρκετά χαλαρός κι άλλες που διάβαζα πάρα πολύ, ανάλογα με το πρόγραμμα που είχα».

«Προσπάθησα, εντούτοις, μέσα στη χρονιά να διατηρήσω τα πράγματα, που μου άρεσαν και τις δραστηριότητες μου. Μόνο τον τελευταίο μήνα ζορίστηκα αρκετά κι ευτυχώς οι θυσίες μου δικαιώθηκαν», δήλωσε ο μαθητής ο οποίος συμμετείχε σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Κατερίνα Καλαϊτζάκη μπήκε από τους πρώτους στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με 18.745 μόρια. Της αρέσει το έντεχνο ελληνικό τραγούδι και θα ήθελε να γίνει τραγουδίστρια αν και επαγγελματικά θέλει να ασχοληθεί με τις ανανώσιμες πηγές ενέργειας. «Σκέφτομαι και το εξωτερικό αν και θα προτιμούσα να βρω δουλεια στην Ελλάδα» λέει η Κατερίνα, απόφοιτος λυκείου της Γλυφάδας.



Η οποία επισημαίνει οτι το μόνο που στερήθηκε είναι οι πολλές βόλτες και οι παρέες της. «Ολα χρειάζονται» συμπληρώνει «και κυρίως εγωισμός για να τα καταφέρεις. Η συγκέντρωση είναι το μυστικό της επιτυχίας της αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα βάζει εμπόδια καθώς ο τρόπος εξέτασης δεν είναι πάντα αντικειμενικός ενώ υπάρχουν και πολλά κενά στα σχολεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης