Σε κατάσταση «πολιορκίας» από τους μετανάστες η Κως

Σε κατάσταση «πολιορκίας» από τους μετανάστες η Κως

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν: Επεισόδια με μετανάστες και αστυνομικούς – Κάτοικοι εξοργισμένοι από την κατάσταση εισβάλουν σε σύσκεψη στο Επαρχείο - «Θα χυθεί αίμα, θέλουμε το νησί μας πίσω», φώναζαν αγανακτισμένοι 
 

Σε κατάσταση «πολιορκίας» από τους μετανάστες η Κως
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Κω, με δεκάδες μετανάστες να «πολιορκούν»  το αστυνομικό τμήμα του νησιού και να κλείνουν δρόμους, ζητώντας να τους δοθούν τα χαρτιά τους και εξοργισμένους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί τους εν μέσω της τουριστικής περιόδου και να εισβάλουν στο Επαρχείο του νησιού. 

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν το πρωί έξω από το αστυνομικό τμήμα, τείνουν να γίνουν άγρια καθημερινότητα για το νησί του Ιπποκράτη με μετανάστες να συγκεντρώνονται έξω από το ΑΤ και να αποκλείουν μέσα σε αυτό τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους. Στη συνέχεια έκλεισαν τον δρόμο με ορισμένους να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. 

Κλείσιμο
Για τέτοιες καταστάσεις εξάλλου έχουν μιλήσει και οι ίδιοι αστυνομικοί με τη συγκλονιστική αναφορά προς τον εισαγγελέα στην οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ προειδοποιούν ότι θα θρηνήσουμε ζωές αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα. 

Η αστυνομική δύναμη που έχει μείνει στο νησί καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ επέστρεψαν στην Αθήνα προσπάθησαν με ασπίδες και γκλομπς να τους απωθήσουν.

Στη συνέχεια προκλήθηκε νέο κομφούζιο, όταν οι διαμαρτυρόμενοι μετανάστες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, κλείνοντας το δρόμο και φωνάζοντας συνθήματα.

Χρειάστηκε εκ νέου η επέμβαση αστυνομικής δύναμης για να τους βγάλουν απ’ τον δρόμο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι μετανάστες πέταξαν μπουκάλια με νερό που κρατούσαν εναντίον των αστυνομικών την ώρα που επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα:



Λίγο αργότερα έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκαν και αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι επίσης άρχισαν να διαμαρτύρονται για όλη αυτή την κατάσταση.

Όταν πληροφορήθηκαν ότι εκείνη την ώρα ακριβώς από πάνω στο κτήριο του Επαρχείου Κω βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη  για το θέμα, εισέβαλαν προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της τεταμένης κατάστασης «θα χυθεί αίμα!». 

Δείτε βίντεο με την εισβολή εξοργισμένων κατοίκων στο Επαρχείο - «Θέλουμε το νησί μας πίσω», φώναζαν αγανακτισμένοι  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης