Χριστοδουλοπούλου: Χωρίς ΜΚΟ και αλληλέγγυους τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στο Πεδίον του Άρεως

Χριστοδουλοπούλου: Χωρίς ΜΚΟ και αλληλέγγυους τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στο Πεδίον του Άρεως

Ομολογία αδυναμίας διαχείρισης του θέματος από την αρμόδια υπουργό - «Το θεωρείτε πρωτότυπο αυτό; Έτσι γίνεται στη Γερμανία» η απάντησή της για την εικόνα με τις σκηνές

Χριστοδουλοπούλου: Χωρίς ΜΚΟ και αλληλέγγυους τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στο Πεδίον του Άρεως
Σε ομολογία αδυναμίας διαχείρισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως με τους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μετατρέψει τον χώρο σε καταυλισμό προχώρησε η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Αυτή τη στιγμή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αλληλέγγυοι καλύπτουν τα κενά του κράτους. Χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν χειρότερα» παραδέχθηκε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Κλείσιμο
Υποστήριξε δε, ότι η πρακτική «διαμονής» μεταναστών σε σκηνές μέσα σε πάρκα δεν είναι πρωτότυπη γιατί έτσι, όπως είπε γίνεται και στη Γερμανία. «To θεωρείτε πρωτότυπο να μένουν στις σκηνές στο Πεδίον του Άρεως; Στη Γερμανία έτσι μένουν οι μετανάστες» είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Επιχειρώντας να απαντήσει στο γιατί άργησε η λύση από την κυβέρνηση για το θέμα παραδέχθηκε ότι «υπήρξε καθυστέρηση κινητοποίησης για να μην δώσουμε την εντύπωση ότι ο χώρος αυτός είναι μόνιμη λύση» εξηγώντας ότι ποτέ η καταστολή και η απομάκρυνση τους με τη βια από την αστυνομία δεν ήταν επιλογή για την κυβέρνηση.

Εξηγώντας, επίσης, γιατί δεν επιλέχθηκε μια λύση τύπου Αμυγδαλέζας η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι ο χώρος αυτός είναι «χώρος κράτησης» ενώ αντίθετα ο χώρος του Βοτανικού «θα είναι ελεύθερος χώρος καθώς οι πρόσφυγες θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ο,τι ώρα θέλουν».

«Δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας» συμπλήρωσε.

Όπως είπε χθες τοποθετήθηκαν πιλοτικά πέντε σπίτια στον χώρο στο Βοτανικό και ότι από σήμερα θα γίνει πλήρης ανάπτυξη όλων των σπιτιών με την χωρητικότητα να εκτιμάται στα 600 άτομα καθώς στο Πεδίον του Άρεως όπως είπε υπολογίζεται ότι μένει ένας σταθερός αριθμός που κυμαίνεται -με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις- γύρω στα 400 άτομα.

Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στο Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιοπολίες γύρω από αυτόν, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκτός των σπιτιών και μεγάλες σκηνές αλλά και χώροι συγκέντρωσης για παιδιά και ενήλικες για όσο διάστημα θα θελήσουν να μείνουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης