Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα λόγω της πυρκαγιάς στη Λακωνία

Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα λόγω της πυρκαγιάς στη Λακωνία

Έχει καταστραφεί ένα μέρος από τους πυλώνες κύριας τροφοδοσίας του νησιού - Θα ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου 

Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα λόγω της πυρκαγιάς στη Λακωνία
Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει τα Κύθηρα, καθώς λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας, έχει καταστραφεί ένα μέρος από τους πυλώνες κύριας τροφοδοσίας του νησιού. 

Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου και να καταβληθεί προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο για να αποκατασταθούν οι πυλώνες κύριας τροφοδοσίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου ή τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λακωνία ο Δήμος Κυθήρων προχωρά στη λήψη προληπτικών μέτρων έκτακτης ανάγκης:

Κλείσιμο
1. Περιορισμός χρήσης νερού στο ελάχιστο δυνατό. Λόγω της διακοπής ρεύματος οι δεξαμενές δεν μπορούν να γεμίσουν. 

2. Πλήρωση με νερό όλων των ιδιωτικών βυτίων άμεσα. 

3. Ενεργοποίηση των τοπικών ομάδων πυρασφάλειας σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Όλοι οι τοπικοί πρόεδροι και οι εμπλεκόμενοι στην πυρασφάλεια θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή μέχρι νεωτέρας. 

4. Απαγόρευση πάσας χρήσης πυρός. 

5. Απαγόρευση πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Λαχνου.

6. Απαγόρευση πρόσβασης στο Δάσος Γερακαριου.

«Επισημαίνω ότι ο Δήμος Κυθήρων έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και ετοιμότητας λόγω των δυσμενών εξελίξεων με την πυρκαγιά στο Νομό Λακωνίας. Ήδη οι πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές του νησιού βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Παρακαλώ πολύ όλους όσοι εμπλέκονται σε δυνάμεις πυρασφάλειας ανά οικισμό, τους προέδρους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου να έχουν ανοιχτά τα κινητά τους και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Τα ιδιωτικά βυτία είναι γεμάτα, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ζητήθηκε από τη ΔΕΗ η παροχή ρεύματος στο νησί μέσω του δικτύου της Ελαφονήσου, που ήδη ηλεκτροδότησε ένα μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος του νησιού. Από το Δήμο μεταφέρονται γεννήτριες σε κομβικές γεωτρήσεις, ωστόσο παρακαλούνται άπαντες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση του νερού. Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δάσος Γερακαρίου και το Λαχνό», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης